Şiir akademisi logo
Şairler Şiirler menü Öyküler
Fakir Baykurt Öykü Yarışması - Sarıyer Belediyesi Fakir Baykurt Öykü Yarışması sonuçlandı - Tanpınar Şiir Yarışması’nda Sonuçlar Açıklandı - 9. Aşık Mahzuni Şerif Beste Yarışması başlıyor - Dicle Koğacıoğlu Makale Ödülü 2017 - Bornova Belediyesi Şiir Yarışması - GİO 2017 Roman Ödülü - Sunullah Arısoy 2017 Şiir Ödülü Hüseyin Atabaş’ın - Gençlerden Atatürk'e Mektup Yarışması - "Attila İlhan Edebiyat Ödülleri" başvuruları başladı -

Kuşadası'nda Bir Şiir Yolculuğu

Haber Tarihi: 2008-05-21

 

Kuşadası Kütüphane Yaptırma ve Yaşatma Derneği(küksad)'nin düzenlediği "Kuşadası'nda Bir Şiir Yolculuğu" adlı panelde Şiirin dünü ve bugününün yanı sıra Türkiye'de okuma alışkanlığının da ele alındı

Gençlerin Yoğun İlgi gösterdiği panele Şükrü Erbaş ve Aydın Şimşek'in konuşmacı olarak katıldı. "Kuşadası'nda Bir Şiir Yolculuğu" ana başlığı altında düzenlenen panel kapsamında, şiirin geçmişi ile bugünü arasında bir köprü kurularak, Türkiye'de şiirin geldiği nokta ve şairlerin şiire bakış açıları konuşuldu. Güncel Türk Şiiri'nden örneklerin de dinleyicilerle paylaşıldığı panelde, panele konuşmacı olarak katılan panelistler kendi şiirlerinden seçtikleri şiirlerini dinleyicilerle paylaştılar.

Konuşmasına Türkiye'de okuma alışkanlığının diğer ülkelerle kıyaslandığı zaman çok düşük düzeyde olduğunu vurguluyarak başlayan  Şükrü Erbaş "Türkiye, okuma alışkanlığı konusunda diğer ülkelerin çok gerisinde kalmıştır. Bunu, konu hakkında yapılan sayısal verilerden de görmekteyiz. Ülkelerin, gelişmişlik derecesini etkileyen en önemli etken sanattır. Sanatın değerinin bilinmediği ve sanattan yoksun kalan ülkeler hayatlarının hiçbir döneminde o arzu ettikleri seviyeye ulaşamazlar. Bu noktada, başta okuma alışkanlığının kazandırılması olmak üzere, şiir, öykü, roman gibi edebiyatımızın içinde yer alan sanat dallarımıza sahip çıkarak, bu değerlerimizi sonraki kuşaklara da aktarmaya çalışmalıyız. Kendini özgürce ifade edebilen, bilgili ve kültürlü bireylerin yetişmesi için sanat şarttır"

Aydın Şimşek ise, Şiirin, insan hayatındaki yerini hem kendi şiirlerinden hem de yaşamış şairlerin şiirlerinden bölümler okuyarak anlatan Şimşek, özellikle gençlerin şiire daha fazla eğilerek, yaşadıkları ülkenin geçmişini ve bugününü çok daha iyi anlayabileceklerini belirtti. "İnsanın, kendini ve çevresini hem tanıma hem de tanıtabilmesinde sanatın çok özel ve önemli bir yeri vardır. Bu bağlamda, sanatla insanı her alanda ve elimizden geldiği kadar bir araya getirerek sanatın hayatın içinde yaşamasına ve yaşatılmasına çalışmalıyız. Sanatın olmadığı bir toplum gelişemez" dedi.

Panel sonunda şairler sevilen şiirlerini okudu ve dinleyicilerin sorularını yanıtladı.

 

 

Tüm Haber Arşivi
 
Şiirakademisi ticari amaç gütmediği için ürünlere telif hakkı ödemez. Ürünlerin telif hakkı yazarına aittir.
5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası uyarınca, ürünler site yönetiminden ve yazarından izinsiz kullanılamaz.  
Bebek Giyim - Toptan Oyuncak - web tasarım
Şiir Akademisi - Ana Sayfa