Şiir akademisi logo
Şairler Şiirler menü Öyküler
Fakir Baykurt Öykü Yarışması - Sarıyer Belediyesi Fakir Baykurt Öykü Yarışması sonuçlandı - Tanpınar Şiir Yarışması’nda Sonuçlar Açıklandı - 9. Aşık Mahzuni Şerif Beste Yarışması başlıyor - Dicle Koğacıoğlu Makale Ödülü 2017 - Bornova Belediyesi Şiir Yarışması - GİO 2017 Roman Ödülü - Sunullah Arısoy 2017 Şiir Ödülü Hüseyin Atabaş’ın - Gençlerden Atatürk'e Mektup Yarışması - "Attila İlhan Edebiyat Ödülleri" başvuruları başladı -

Bursa yazın dünyası bir çınarını daha kaybetti.

Haber Tarihi: 2009-10-17

 

Bursa yazın ve düşün dünyasının önemli ismi yazar avvukat Ali Aksoy geçirdiği kalp krizi sonrası aramızdan ayrıldı. Bir dönem aktif olarak siyaset de yapan Aksoy Orhangazi ilçesine bağlı Yeniköy kasabasında yaşıyordu.
Cenazesi, bugün (17 Ekim 2009) ikindi namazını sonrası düzenlenen törenle Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

 Ali AKSOY (1948-2009)

1948'de Orhangazi’ye bağlı Yeniköy kasabasında dünyaya geldi. İlkokulu Yeniköy'de, orta okulu Orhangazi’de okudu. Lise öğrenimine Bursa Erkek Lisesi’nde başladı, Gemlik Lisesi’nde tamamladı. 1974'te İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Bursa Barosu’na kaydolan Ali Aksoy Bursa ve Gemlik’te serbest avukatlık yaptı. 1975'te Gemlik CHP ilçe başkanlığına seçildi, görevini 12 Eylül sonrası siyasi partiler kapatılıncaya değin sürdürdü.

Yaşamının sonraki yıllarında ise edebiyat alanındaki çalışmalara yoğunlaştı. Daha çok araştırma ve yazın konusundaki yazılarıyla tanındı. Bursa Defteri, Biçem, Yeni Biçem ve Akatalpa dergilerinin yayın kurullarında görev aldı. Bu dergilerin yanı sıra Gemlik Körfez, Bursa Hakimiyet ve Bursa Haber gazetelerinde yazı ve araştırmaları yayımlandı. Bursa’nın tarihi ve kültürel değerlerinin ortaya çıkarılması, korunması yönünde önemli çabalar gösterdi. Bursa odaklı çok sayıda makalesinin yanı sıra yayımlanmış bir kitabı vardı. 2004 yılında Bursa Kültür Sanat Vakfı tarafından yayımlanan “Bursa Yazıları” başlıklı denemelerini derlediği kitabın yanı sıra tamamlanmış ve basım aşamasına gelmiş çok sayıda çalışması da bulunuyordu.  Bunlardan bazıları; Divan şiirinin seçkin örneklerini hece ölçüsüyle günümüz Türkçesine çevirdiği “Aruzdan Heceye” adlı kitabı, Türk şiirinde yaşlılık ve ölüm temasını işleyen “Yaşlılık ve Ölüm Şiirleri Antoloji, “Rumeli İnsanları” adlı araştırma kitabı, Kendi yazılarının yanı sıra Gemlikli yazarların yazılarını derlediği "Gemlik Yazıları" adlı kitabı sayabiliriz. BUYAZ etkinliklerinde konuşmacı olarak defalarca görev alan Ali Aksoy "Gemlik'e Doğru... " adlı edebiyat etkinliklerinin düzenleme komitesinde de yer almaktaydı.

 

 

 

Tüm Haber Arşivi
 
Şiirakademisi ticari amaç gütmediği için ürünlere telif hakkı ödemez. Ürünlerin telif hakkı yazarına aittir.
5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası uyarınca, ürünler site yönetiminden ve yazarından izinsiz kullanılamaz.  
Bebek Giyim - Toptan Oyuncak - web tasarım
Şiir Akademisi - Ana Sayfa