Şiir akademisi logo
Şairler Şiirler menü Öyküler
Fakir Baykurt Öykü Yarışması - Sarıyer Belediyesi Fakir Baykurt Öykü Yarışması sonuçlandı - Tanpınar Şiir Yarışması’nda Sonuçlar Açıklandı - 9. Aşık Mahzuni Şerif Beste Yarışması başlıyor - Dicle Koğacıoğlu Makale Ödülü 2017 - Bornova Belediyesi Şiir Yarışması - GİO 2017 Roman Ödülü - Sunullah Arısoy 2017 Şiir Ödülü Hüseyin Atabaş’ın - Gençlerden Atatürk'e Mektup Yarışması - "Attila İlhan Edebiyat Ödülleri" başvuruları başladı -

Nâzım'a Bursa'da Yer Açın...

Haber Tarihi: 2008-12-17


BUYAZ
Bursa Yazın Sanat Derneği Nâzım Hikmet'in adının yaşatılması amacıyla Bursa'da kalıcı bir anıt, yapılması amacıyla imza kampanyası başlattı.  Bu konuda yapılan basın duyurusu ve açıklamalar aşağıdadır.

 

 Sevgili dostlar, 

Genel Kurulumuzda da dile getirdiğimiz "Nâzım'a Bursa'da adının geçtiği kalıcı bir eser kazandırılması" çabasının ilk adımı olarak, yaptığımız ilk yönetim kurulu toplantısında "Nâzım'a Bursa'da Yer Açın"sloganıyla bir kampanya başlattık.

Başlattığımız bu kampanyaya bir hafta içerisinde imza atan kurum adlarını ve metni ekte okuyabilirsiniz. Kampanyamız ve kurum ziyaretlerimiz devam ediyor. İlerleyen günlerde sizlere daha detaylı bilgi vermeyi amaçlıyoruz.

Ancak siz değerli üyelerimizin de bu kampanyayla ilgili görüş ve önerilerini bizlere ulaştırması kampanyayı güçlendirecektir.

Sevgiyle kalın...


BUYAZ YK 


NÂZIM’A BURSA’DA YER AÇIN!

1 Haziran 1933- 5 Ağustos 1934; 5 Aralık 1940-8 Nisan 1950 tarihleri arasında, yaklaşık olarak 11 yılını geçirdiği ve en güzel şiirlerini yazdığı Bursa’da Nâzım Hikmet’i hatırlatacak, adı konmuş hiçbir mekân, müze, cadde v.b. bulunmamaktadır.

Çağdaş uygarlığı ve demokrasi kültürünü yaşayan ülkelerde yöneticiler, bir şairin, bir sanatçının birkaç gün kaldığı oteli, zaman geçirdiği mekânı müzeye dönüştürerek, bir anlamda sanatçısına, aydınına sahip çıkarak uygar dünya içinde saygınlığını arttırırken; bütün dünyada şiirleri okunan Nâzım, Bursa’da unutturulmak, belleklerden silinmek istenmektedir

Oysa Bursa Nâzım’a sahip çıkarak dünya şiirinin ziyaretgâhı olabilir. Böyle bir sonuçtan, Bursa kadar ülkemiz onur ve gurur duyar. 


    
Bursa’da cezaevi.
     Kapatmışlar bir devi.
     Ellerini ısıtsın,
     yüreğimin alevi.

BURSA CEZAEVİ’NİN KALIN DUVARLARI ONUN ŞİİRLERİNİN DUYULMASINI ENGELLEYEMEDİ

Nâzım, Türkiye halkının, dünya halklarının özlemlerini dile getiren ve dünyada Türkiye dendiğinde akla gelen ilk insanlardan biridir. Onun insan manzaralarını çizdiği Bursa’da yaşayan biz aydınlara, sendikacılara, sivil toplum örgütlerine, akademik odalara; geç kalmış bir çabayı tamamlama görevi düşmektedir.

Cezaevinin kalın duvarlarının Nâzım’ın şiirlerinin duyulmasını, hatta bütün dünya dillerine çevrilmesini engelleyemediği Bursa’da “Nâzım’a Bursa’da Yer Açın” sloganıyla başlattığımız kampanyaya destek vermenizi istiyor, sizlerden aldığımız destekle Bursa’daki yerel yöneticilerin sesimizi duymasını,  ülke ve “kent kültürü”ne katkı sorumluluğunun da bir gereği olarak Nâzım’a yakışır bir sahiplenme içine girmelerini ve isteğimizi gerçekleştirmelerini amaçlıyoruz.

BURSA YAZIN SANAT DERNEĞİ, NİLÜFER YEREL GÜNDEM 21,
MUSTAFA BOZBEY, ÇAĞDAŞ HUKUKÇULAR DERNEĞİ,
DİSK EMEKLİ SEN, EĞİTİM SEN, SES, BES, HABER SEN, TÜMBEL SEN,
TARIM ORKAMSEN, KÜLTÜR SEN, ESM, YAPIYOL SEN, DOĞADER

Tüm Haber Arşivi
 
Şiirakademisi ticari amaç gütmediği için ürünlere telif hakkı ödemez. Ürünlerin telif hakkı yazarına aittir.
5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası uyarınca, ürünler site yönetiminden ve yazarından izinsiz kullanılamaz.  
Bebek Giyim - Toptan Oyuncak - web tasarım
Şiir Akademisi - Ana Sayfa