|
|||
---|---|---|---|
|
|
||||
|
||||
![]() sobe! dün gece serin. zamansız üşütüyor, zamanın üstüne yağan çiy. ürpertili yürek sığmıyor bahara. yaz geç kaldı yine. ne kadar uzağız güne ve düne! gölgeli gecelerde bir kapı açılıyor, geçmişe kanatlı. kanatlarını çırpıyor çocuk, koşarken düşüyor yüreğinin üstüne. dizleri kanıyor yarası taze. gözyaşından daha ıslak geçmiş. ağlaşan iki çocuk oluyorlar sonra ekşi sümükleri masum. aynı sokağın adına yazılmış umutlarıyla tersleyip yaşamı ellerinin tersine siliyorlar çocuklukları. büyüyorlar kendilerinden önce büyüyen gözlerinden korkup. kapanıyor kapı, dışarda kalıyorlar. açmayan anahtar kayıyor kedere, tokmak ağır yerinde, suskun. günahlarını elleriyle kapatıp dönüşü olmayan fantastik bir zaman diliminde anı kapmaca oynuyorlar geçmişle. dünü sobeliyorlar. aşk ebe! h.nebahat yalçın Edited by: san_
|
||||
|
||||
![]() üçlü ilişki yağmur bulutu, sevdayı sardı sevdalandı. yel esti,tutunamadı toprağa akarken koptu kolları! h.nebahat yalçın Edited by: san_
|
||||
|
||||
![]() anlayacaksın duvara vurmak istediğibaşını, gönlüne gömmek acı ile bakan gözünü kirpiğinle silmektir, sevmek. her sabah varlığından umutlandırıp ölümü değil, hayatı düşündürmektir akıldatutup, akılda kalabilmektir sevmek. h.nebahat yalçın Edited by: san_
|
||||
|
||||
![]() bir dokunuş korkak, acemi bir öpüştü kuytudayıldızlar uçuşturan. yıldız sağanağı gibi, başımızdan boşalan sevdanın gözlerini gördüm. yemin olsun. ağlıyordu... karanlık kıyısına durduğumuz, oynaşan siyah denize süzdüğüm densiz sevdam. bildiğim deniz maviydi benim, fahişe gülüşlermiş bilmediğim. derinlik sandığımkıvam. keşke parlamasaydı denizden siyah gözlerin. öyle akmasaydı geceye sevda titrek umutlar olmasaydı... gar, vapur, güverte, karşıda o çirkin kadının göz hapsi. büzküvi sevda kokar mıydı, ağzımız paylaşmasaydı? ( bahçesinde oturamadığımız güzelim bilmemnezade adlı mekanın, küf kokulu değerli koltukları sahi, nedeno kadaryakınken öyle uzak duruyordunuz?birbirinize mi, üstünüzekalan anılara mı küsmüştünüz?) elleri öyle temiz bakmasaydı ellerime, deli gibi ağlamazdı tenimiz. belki hevesi aşardık fısıldamazdıtutkuyu aya. nihaventten bir mısrayla öpüşmezdi sesimiz. ve nihayet ölesiye yaşardık. belinin mahpus anısı ağrısı azgın sızılarımız vardı, bana baktığı yerinde hayatın. aslında işbirlikçi gülüşlerimiz siyah gömleğini ağartmasaydı zamanyollamazdı belkibizi en başa. baştanbaşaonu banave sondan başa beni ona eletmezdi ince telden! bütün bunlar olduğunda zaman yoktu. yer? boş bulunup bizi boşlayan denizi deli kaldırımı düzensiz, üstümüzden geçip giden binlerce gözü kör, kent: çok geç istanbul! al beni al. artıklarla kirlenmiş pis koynunda erit beni. istersen, geri ver koynuma sevdiğimi. koynum. memelerim değil gönlüm! h.nebahat yalçın Edited by: san_
|
||||
|
||||
![]() GÜLÜŞÜM ESKİDİ (eskidenlerim eskiyenlerim) eskiden dışa bağıran kahkahalar atmazdım. gözlerimdekalırdıgülüşlerim. ağzım boyalı değildi, gözyaşı damlamazdı kırmızı ağzımdan. palyaçonun yüzü gibi kederli gülüşlerimyoktu. kavruk, esrik, kırılgan. serserilikler eyleşmezdi. delirmezdi sevinç ve kederbir arada. içimserindi, ağırbaşlı. anamın tıkırdayan makinesinde diktiği basma entarim kadarçiçekli keten kokardı gülüşlerim. kirpikleriminaltında güneşlenirdieskiden gülüş. saklı masum heveslidişlerim çürük erik kokmazdıgeçiremediğimyerden öfkeli. bulaşkan azgındebelenişlerin kötü izi kalmazdı ağzımda. hevesi vardı gülüşlerimin umutlu ruhuma birbahar gibiyayılan. eksiltmemeliydi. h.nebahat yalçın Edited by: san_
|
||||
|
||||
![]() yarı açık aşk üstümekapanır sessizlik. sensizlikte bedenim yağmur gibi akar. ıslaklık, teninin aklımda kalan yanını yakar. zora durmuş ruhum gözlerinin acı değmemiş korkusuzluğunda, korkak sevdamın bulanık ellerini yıkar. hasrete kanar umutlarım. aşk, sensizliğimin içine batar. yarası, yarı açık gevezesevdanın ıssızlığında susar. h.nebahat yalçın Edited by: san_
|
|||
|
|||
![]() sevgili san, her siirini okuyamadim.. ama geri gelecegim... sevgiyle...
|
||||
|
||||
![]() çokmutlu oldum. eleştirilerinizi beklerim. şiirin sesiyle...
|
|||
|
|||
![]() koynum. memelerim değil gönlüm! ...........[img]smileys/smiley32.gif[/img]
|
||||
|
||||
![]() sevgi. [img]smileys/smiley1.gif[/img]
Stil | |
|
|