|
|||
---|---|---|---|
|
|
|||
|
|||
![]()
AŞK
<B style="mso-bidi-font-weight: normal">-Sağır ve Karanlık-<?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com ![]() ![]() <O:P></O:P> nereye dokunsam isimsiz yalnızlık<O:P></O:P> nereye dokunsam yorgun eziklik<O:P></O:P> nereye dokunsam global saldırı<O:P></O:P> nereye dokunsam binbir ah<O:P></O:P> nereye dokunsam kördüğüm aşk<O:P></O:P> <O:P></O:P> yok artık ellerimi tutan meteor sıcaklığı <O:P></O:P> ruhumu saran perili hikayeyi okuyan kadın<O:P></O:P> yok artık geçmişe sarmaşık geleceği anlayan <O:P></O:P> <O:P></O:P> her şiirin hikayesi ölümle bitiyor/gülüm ama her ölüm şiirle bitmiyor ülkemde dünyanın buruşuk yüzüne tükürdükçe çoğalıyor ölümler ayın geceye düşen kızgın bakışları arasında damla damla işliyor içimize ihanet / çığ gibi sağır ve karanlık boşluğa savurduğumuz devrimler <DIV align=left> <DIV align=left> <DIV align=left> <DIV align=left> <DIV align=left>Ahmet Cemil Esmer Dergisi: Mart 2008 Edited by: Ahmet Cemil |
|
|||
|
|||
![]()
Sevgili Cemil Hoşgeldiniz. Güzel dizelerinizle... Sevgi ve dostlukla...
|
|||
|
|||
![]() şiir akademisine demir atmış bulunuyorum birlikte şiir dolu yarınlar dileğiyle ben de sizi selamlıyorum. ahmet cemil |
|
|||
|
|||
![]()
SERÜVEN <?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com
![]() ![]() <O:P></O:P> sen gidince:<O:P></O:P> yağmurlar soyunup gitti / kıyılarımdan <O:P></O:P> geriye kumsal bir ıslaklığın <O:P></O:P> ellerime dolanmış <O:P></O:P> kumral kızıl saçların kaldı<O:P></O:P> <O:P></O:P> üşüdü ellerindeki sıcak ellerim<O:P></O:P> tadı kalmadı kaldırımlardaki yalnızlığın<O:P></O:P> kaybolup gitti tılsımlı sıcak şiirlerim <O:P></O:P> dudakları kurudu toprağın <O:P></O:P> <O:P></O:P> sen gidince:<O:P></O:P> yüreğimde zincirlerinden kurtulan <O:P></O:P> soğuk karanlığı ısıtan hançer bakışların<O:P></O:P> örtbas edilen sözlerinden geriye<O:P></O:P> ayrılığı saklayan gözyaşları kaldı<O:P></O:P> <O:P></O:P> yıldızlar sönüp gitti birer birer<O:P></O:P> boranlardan kan yağdı düşlerime<O:P></O:P> geriye bulut gibi ağaran gençliğim<O:P></O:P> ve anlamı yitik sensizliğin kaldı<O:P></O:P>Edited by: Ahmet Cemil |
|
|||
|
|||
![]()
AŞK
global saldırı,, şiir dilineuzak bir söylem her şiirin hikayesi ölümle bitiyor gülüm..arabeskvari bir anlatım. ayın geceye düşen kızgın bakışları arasında damla damla işliyor içimize ihanet / çığ gibi...yaratıcı ve güzel bir dize.'çığ gibi'yi çıkartabilirsiniz.sırıtıyor gibigeldi.. gelelim serüvene.. ilk şiirinize göre daha iyi buldum.. yine de üzerinde biraz daha çalışılırsa daha iyi olabilir.. Tek tek güzel imgeler yapmışsınız. Fakat bu şiirde bütünselliği yakalamak adına yeterli değil. Sevgiler. |
|
|||
|
|||
![]()
güzel şiirlerinizle şiir akademisine hoş geldiniz Ahmet Cemil...
şiirle ve dostlukla...
|
|||
|
|||
![]() Teşekkür ederim.Selam ve saygılar.Ahmet Cemil |
|
|||
|
|||
![]()
HEMELKA*
<?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com ![]() ![]() sen ne sümersin ne de babil hem otoritersin hem e (babil) eski ahitten bu yana egemensin sen sargonla başlayan emperyalsin demokrasiyi demagojiyle taklit edersin reklamcılıkla mantıklı olanı ezersin faiz olmasa da kar payı diye yersin tanrını komşunun tanrısından üst tutarsın dünyanın kusurları der müdahale edersin sen erkeksin barış adına döversin yok edip egemenlik sürersin hukukla kendini beslersin hem global hem yerelsin tsunamiden de betersin <O:P></O:P> Ahmet Cemil <I style="mso-bidi-font-style: normal">[/I] <I style="mso-bidi-font-style: normal">(*) Hemelka ( Amerika )<O:P></O:P>[/I] İnsancıl Dergisi Mart 2008Edited by: Ahmet Cemil |
|
|||
|
|||
![]()
ADSIZ SIZILAR<?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com
![]() ![]() <O:P></O:P> adı konulmayan yaşadıklarınız vardır dokunamadığınız anlatamadığınız anlayamadığınız içinizde bir yerlerden parana nehri gibi derinden sessizce akan <DIV align=center> dönüşü olmayan durduramadığınız yüreğinizden tarifsiz akan aktıkça küllenir hayatınız duyulmayan feryadınız söz dinlemeyen ırak kimsesiz afganistandır adını koyamadığınız kirli bir savaşın ortasında bop yaylasında kadim kayaların derinliğinde yankısı kaybolan aşiretlerin çığlığı karnı deşilen annede süngülenen cenin bedeninize düşen sızı mercan dağındaki vuslattır / kirvem kahrol diyemezsiniz içinizdeki sızıya ıssızlığın ortasında puhunun sesine karışan pepugun sızısına habil ile kabil***8217;in ayrılığı ve tüm kardeş kavgaları sizin de sızınızdır gandi***8217;nin, neruda***8217;nın sızısı bir yanınız ürperen yalnızlık bir yanınız sessizlik olsa da içinizden gürül gürül kanayarak akan açıldığınız deryanın sızısıdır<O:P></O:P> şimdi çok uzaklardaki çemuz***8217;un* sesiyle bir ganj hikayesi aklıma geliyor nehire atılan çiçekler suya bırakılan kandiller bambu süslemeli alevlerde yüzen cesetler mistik görüntüler ve yok olan sızılar bir sürgünün yakılmayan günlüğünde darağacında fidanlar sinop cezaevinde derviş süleyman karadenizin hücre sızısıdır her gece düşümde buluştuğum balıkçı hikayelerini taşıyan teknelerle kızkulesine çarpan dalgalar bedenini kendisine tüketen kadınlar istanbul boğazında intiharın adıdır beş yıldızlı bütün sızılar kutsal dinlerin dindiremediği öteki sızılar halikarnas balıkçısı***8217;nın yazıp denize indiremediği <DIV align=center>kayıp sızılar <DIV align=center>ve adsız tüm sızılar***8230; <O:P></O:P> <DIV align=center><O:P> Ahmet Cemil</O:P> <DIV align=center><O:P></O:P> (* )Çemuz: Cırcır Böceği <DIV align=center> <DIV align=center> <DIV align=center>Edited by: Ahmet Cemil |
|
|||
|
|||
![]()
KİM? (Tersane Emekçi ve Emek Şehitlerine)
<?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com ![]() ![]() bu karanlığı gönderen kim? ak bulutlar üstüne çöreklenip nehirleri ağlatan***8230; tuzlayı gözyaşına boğan kim bu İstanbul kalabalığını alnından vurup tersaneleri yetim bırakan Anadolu***8217;ya saklanan salyalı kodaman kim bu kötülüğü lanetlerken gerçeği krizle örten toprağı tuzlayan el çelişkiyi uzlaştırıp yıldızları pazarlayan kim bu karanlık güçlere tapan alın terine saldıran ayaktakımını(!) aşağılayan değerleri vitrine koyan bilimi cellatlaştıran kim bu hükümleri koyan güçleri ayırıp kuvvetleri ardına alan halkı orantılı ezerek hukukla kendini koruyan söyleyin! |
![]() |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|