|
|||
---|---|---|---|
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Öğle Şarapları 3 : Öğleden Sonra
Fır fır dönüyoruz Çarşının ortasında Nazmi’yle ben Kenti ikiye bölüyoruz. Üst tarafı öğleden önce Alt tarafı öğleden sonra Kolaçan edilecek Eksikler,gedikler.. Belirlenecek. Sanki kentin defteri bizden soruluyor Hangi dükkanlar boşalmış Kimin kızı kime kaçmış Ekmeğin fiyatı bini aşmış.. Hep bizden duyuluyor. O sağa gidelim der ,ben sola İşte böyle bir arkadaşlık bizimkisi Hem sağa gideriz,hem sola Ortası ikisinin telakisi.. Neyse anlaşıp giderken İki emekli.. Başımıza bir fırtına geldi. Kendimizi dar attık Nikah Dairesine Gelmişken.. Nikah dairesinde Nikah tazelemeye Ne yaparsın,artık biz kapıyı aşındırdık Bir,iki,üç hanım mı oldu, Bu arada hesabı da şaşırdık. Nikah memurunu maaşa bağladık! Ha Ayşe’ymiş,ha Fatma ,derken Adlarını unuttuk… Kısaca,Nikah dairesini mekan tuttuk Neyse, ordan çıkınca, Nazmi bana tavla öğretti (İnkar edemem) Son üç gündür ben onu yendim (O da inkar edemez) İşte kentin içinde O kahve senin, bu kahve benim Dönüp duruyoruz, Her gittiğimiz yerde Voliyi vuruyoruz. Bazen, inatçı keçiler gibi O hep sağa çekse de Ben de sola çekince Kalmıyor mesele.. İnatçı keçiler gibi iki arkadaş Kah Livatya Kah Cin Çukuru Bir bakarsın Paşabayırı Yok oradan İhsaniye Nereden nereye.. Dört dönüyoruz şehirde. Bazen kızsan da Dostluk gibi var mı bu dünyada Bir arkadaş kaybeden Dünyayı kaybediyor,sonunda Ey insanoğlu..! Farkına varsana.. Kavgalar,döğüşler Bütün bunlar kendi aramızda Sanmayın sahiden kavga ediyoruz Aramızda niza var.. Kafamız kızdımı, çekip Eve gidiyoruz. İşte o kadar. Erdal Ceyhan
Stil | |
|
|