|
|||
---|---|---|---|
|
|
|||
|
|||
![]() beyaz bir ölümdür güvercinler ıslak bir çimen kokusunda ellerim temmuz oldum haziranın solugunda yaramaz bir çocoğun kırdığı oyuncaktır perşembeler halbu ki serseri bir mevsinin yağmurları yağdı kaldırımlara biraz annem kokuyorum biraz da babam oluyorum bu usta yalnızlıkların kentinde aslında kibrit çöpünde yanar ciğerlerimdeki anadolu beyaz bir ölümdür güvercinler ve sırılsıklam diclenin askıdır karadeniz bir bakımada akdeniz yakamozlar içindeki çocukluğumdur ellerimde bir güvercin havalandı beyaz bir ölümle
|
|||
|
|||
![]() kelimeler yetmiyor akdeniz olmaya sırılsıklam bir zenheri çocukluğumda şimdi çimenin yeşile çalan mevsimi ezberi gelmiş bir temmuz aslında uzun metrajlı bir filmdir tenin kelimeler yetmiyor akdeniz olmaya akşamın demli kadehi ogul tanrı belki de bu askın derdi vardı ecelimde bir ürtepertinin ardındaki ölüm koskoca haziran kokan bir temmuzdur kelimelerim yetmiyor artık.........
|
|||
|
|||
![]()
<H1 style="MARGIN: 12pt 0cm 3pt">İnce bir ayrıntıya uğrara ellerim<?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com
![]() ![]() Nazlıdır dağın yamacındaki poyraz Suya okunan bir duadır akdeniz Akşam ise başlı başına mevsim Nedensizce sevdim seni bütün günahlarımla Lal olmuş bir dildir dicle de leyla Aklım hep o gözlerinin öz sinemin de Rahmet ankara da bir mayısdır
|
|||
|
|||
![]()
Özlem duyarım tenindeki ülkeme <?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com
![]() ![]() Zaman bir haykırış dır Akdeniz Garip bir gereçekliktir temmuz Ellebette bulurum seni nerde olursan ol Merhamet gecenin ardındaki yüzüme Ellerimde ıslak bir kentin öyküsü Lal olmuştur diclenin leylası çölün dilinde İnce bir ayrıntıda gizlidir Akdeniz Suya okunan bir duadır öyküm Gerçekliğin ta kendisidir temmuz Akşam yakama iliştirilmiş bir gece Meğer ıslanmak gerekmiş bu yağmurlarda Zemherisine aittir sabahın yüzü Ellerinde buldum kaldırımın izini El uzatmış bekler gecenin yağmuru Ve günden kalan bir zamandır ankara Rahmetin ise ömrümün tecellisi İnce bir ayrıntıdır ankaranın temmuzu Meğer böyle yaşamak gerekmiş seni Meğer dünden kalan bir kadermiş Akdeniz Ellerimdeki yağmur kentin tecellisi Rahmet bir payıdır rüzgarın getirdiği Aklım hep bu soruda yakılı kalıyor Lal olmuş bir aşkın tecellisidir dicle
|
|||
|
|||
![]()
Daha doğrusu şehrinde böyle ıslanmak varmış<?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com
![]() ![]() Ürkek bir güvercin gibi temmuzdaki Ankara Nazlı bir dağ ceylanıdır payındaki mayıs Ve sımsıkı tutar ellerimden ecelimdeki şiir Ecelimin ardına düşer aldığı canlarla ecelin Bir yanıyla ölüme koştuğum mayıs olur dicle Uzak bir ülkenin sessiz çığlıdır temmuz Gene de akşam olur mevsimini yaşadığım coğrafyada Üzüm tanesi kadar büyüktür yalnızlığımın ustalığı Nedensizce sevdim seni dün ve bugün
|
|||
|
|||
![]()
Akşam olduğunda dizinde yaşlanmak dilerim<?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com
![]() ![]() Ninni söylediğin çocukluğumda buldum öz sinemi Nehirlere verdim payımdaki paslı geceyi Ellerim ise yokluğunu aradığım bir hazan mevsimi Meğer bir yalnızlıktır tenindeki babam Bir yanıyla öykünü yaşıyorum otuzlu yaşımda Aklım hep o temmuzun payındaki teninde Belki de ıslanmak gerekmiş bu yağmurlarda Akşam ise çoktandır uzak bir ülkenin türküsü Meğer kaderinde böyle ölmek varmış
|
|||
|
|||
![]()
Akşam olduğunda dizinde yaşlanmak dilerim<?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com
![]() ![]() Ninni söylediğin çocukluğumda buldum öz sinemi Nehirlere verdim payımdaki paslı geceyi Ellerim ise yokluğunu aradığım bir hazan mevsimi Meğer bir yalnızlıktır tenindeki babam Ve ben tanrının masasında zar at oğul Bir yanıyla öykünü yaşıyorum otuzlu yaşımda Aklım hep o temmuzun payındaki teninde Belki de ıslanmak gerekmiş bu yağmurlarda Akşam ise çoktandır uzak bir ülkenin türküsü Meğer kaderinde böyle ölmek varmış
|
|||
|
|||
![]()
bir ömür kendi tecellisinde
ırmakların okyanus olduğu zaman da ve ellerimin cıplak yalnızlıgında kaldı ki mevsimin yaramaz çocugudur temmuz bir ömrün kendi tecellisinde işte böyle mevsim mevsim iklim iklim dizinde yaşlandım
|
|||
|
|||
![]()
<H1 style="MARGIN: 12pt 0cm 3pt">bir ömür kendi tecellisinde <?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com
![]() ![]() <H1 style="MARGIN: 12pt 0cm 3pt"> </H1> <H1 style="MARGIN: 12pt 0cm 3pt">ırmakların </H1> <H1 style="MARGIN: 12pt 0cm 3pt"> okyanus </H1> <H1 style="MARGIN: 12pt 0cm 3pt"> olduğu </H1> <H1 style="MARGIN: 12pt 0cm 3pt"> zaman da </H1> <H1 style="MARGIN: 12pt 0cm 3pt">ve ellerimin </H1> <H1 style="MARGIN: 12pt 0cm 3pt"> cıplak </H1> <H1 style="MARGIN: 12pt 0cm 3pt"> yalnızlıgında </H1> <H1 style="MARGIN: 12pt 0cm 3pt">kaldı ki </H1> <H1 style="MARGIN: 12pt 0cm 3pt"> mevsimin </H1> <H1 style="MARGIN: 12pt 0cm 3pt"> yaramaz çocugudur </H1> <H1 style="MARGIN: 12pt 0cm 3pt">temmuz </H1> <H1 style="MARGIN: 12pt 0cm 3pt">bir ömrün kendi tecellisinde </H1> <H1 style="MARGIN: 12pt 0cm 3pt">işte böyle mevsim mevsim </H1> <H1 style="MARGIN: 12pt 0cm 3pt"> iklim iklim </H1> <H1 style="MARGIN: 12pt 0cm 3pt"> dizinde yaşlandım</H1> <H1 style="MARGIN: 12pt 0cm 3pt"></H1>
|
|||
|
|||
![]()
ve selam günün ilk saatlerindeki
şehre acısında yamalı bir cümledir yüzümde eskiyen insanlar kaldı ki daha bir cesur şimdi can telaşındaki ömrüm ve selam olsun diye can verdiler geride kalanlara bir insana bırakıln kederden baska neydi temmuz 93 temmuz 19/4/2008
Stil | |
|
|