|
|||
---|---|---|---|
|
|
|||
|
|||
![]()
Konuştuğumuz gibi: Senin istediğin oldu
uzaklarım bitti, gökyüzü yabancı bana. Beni bağışlama, kanıma paslı jiletler karıştır evden kaçan kızlara iyi davran aşktır diye vuruşalım istersen beni gömsünler ama papatyalar yıkılış olmasın sana. Kaçıyorum işte bir yol ağzında bırakıp kölemi kolum koparılmıştı uzandığımda sana kucakladığımda artık göğsüm yok dağılıyor gün bir anı bulduğumda. Konuştuğumuz gibi oldu: Bir boşluğa dönüştü gövdem iyice azaldı yüzümüzde kuşlar, hangi yanımda dursan öbür yanım uçurum. Ama ben su gibi sarıldım aşkla sevdim üstüne düştüğüm hançeri sımsıcak bir kadın eti gibi çoğaldım ona. Bir deniz gibi çekildim kıyılarımdan bir çöl gibi özledim seni, istediğin gibi oldu... Ama ancak büyük acıya varır böyle yaşarsa kalbin. Veysel Çolak |
|
|||
|
|||
![]()
Gölgemde kaybettiğim izin
Sırrını ifşa eden bir hikayede yakıyor kendini Bir büyülü tütsü gibi içime çektiğim hayattır Yâr ülkesini ayaza koyan Ki hayat ta sen gibi kaybeder ritmini Sarhoş naralarının kır saçlarında Saatleri esriten gözlerin yok artık Bağrına yaslanan insan yüzleri Terketti seni Apartman boşluğuna fırlatılmış hatıralar Savrukluğum Hani benim umarsız masumluğum Seni bir günahı resmeder gibi Arsız ve sırıtkan bir terk edişe Yoruyorum Serpiliyor uzağında kalbim Yollarına telef gelincikler eşliğinde Gel sarart kuşkulara kalbeden Senli divitleri Gel bir daha ağla dizlerinde Aşkın Ağyarsız,ayarsızken hayat Abanırken gözlerin uçurumlara Hâki kuşkular kırılır Sorulur o sûrete dağılmışlığı Bir uzun hikaye gibi Seni bırakırken kucağına ihanetin Gözlerine bağışlanmış bir dehliz Sızısına kırgın ellerinde bir günah Kalbinde eski zamanlardan masallar Sesine biçtiğim rüzgar kadar Yoksun Umudun kanına giren bir uzaklıkta Uyu ki gün hayata teslim olsun Nur Zelal |
![]() |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|