|
|||
---|---|---|---|
|
|
|||
|
|||
![]()
<DIV id=post_message_4931446>Fırtına yaklaşıyor
Pencere kabuğundan çıkacak Rüzgar çoğalacak çiçeklerle Masa örtüsü başka türlü solacak. Geçmiş günler, çocukluk Hatırlanacak bir özleyişte Buğulu görüntüsü Yağmurla camlara vuracak. Fırtına yaklaşıyor Hüzünlerine sadık bir sonbaharın eteğinde Sular Çocukların peşinden koşacak. High Hopes |
|
|||
|
|||
![]()
<DIV id=post_message_4068142>gelmesen bir hüzün uğrar bana
gelsen bir başka hüzün... sanki aynı gibi, ama farklı renklerde olmayışın, olamayışın, oluşun, gidişin ve kalışın... hepsinde hep bir hüzün şiirlerimiz çocukluğumuz çocukluğumuz hüznümüz ve bunu düşündüğümüzde nedense üzgünüz sen, ben ve şiir bir şehir, sen ve ben sen, ben ve deniz sevdiklerimiz, yaşadıklarımız ben'im, sen'in mayası hüzün, paydası hüzün... High Hopes |
|
|||
|
|||
![]()
KIRMIZI HÜZÜNLER GELSİNLER
|
|
|||
|
|||
![]()
yorumun için tşk ederim.
|
|
|||
|
|||
![]()
<DIV id=post_message_6873412>Pencerede bir bakışım tam şu anda
Gözlerimde açık mavi gökyüzü Kirli beyaz bir duvar karşımda Duvar, önündeki elektrik direğinin ve ağaçların arkadaşı biraz da Yoldan geçenlerin arkadaşı Pencerenin de arkadaşı Gökyüzü de benim arkadaşım Ve odalar arkadaşım -iyi arkadaşım- Açık sarı, ses çıkarmayan odalar Bakışlarım bir çocuğun yana eğik başı gibi Yavaş yavaş ilerliyor karşıki ağacın dallarına Dalların arasındaki boşluklara Boşlukların arasındaki geçmiş bir salıncağa Yapraksız zamanının içinde şimdi -ağaç- Birçok arkadaşının -ağaçların- arasında Ama yalnız Benim gibi, başkaları gibi, sizin gibi Hesapsız bir kalabalığın içinde yalnız o da Bir bulut geldi bu arada Üç kişi olduk Ama, bir dakika!.. Arkadaşını getirmiş yanında -Aslında uzaktan çok yalnız görünüyor, diğerini seçemedim nedense- Ne kadar güzelsiniz Hoşgeldiniz Siyaha renk vermek için Sessizliğe ses olmak için geldiniz -bir salıncak olmak için mi yoksa?- Hoşgeldiniz Pencereden çekiliyorum Sohbet ederken onlar kendi aralarında Müsade isteyip ayrılıyorum yanlarından Onlar konuşurken kendime bakıyorum -üzerime- Ne görüyorum Siyah bir kazak: ne gölgesi var üstünde herhangi bir şeyin, ne de rengi İçime bakıyorum -çocuk başını kaldırdı yastıktan- Arkadaşlarım... Birikmişler tek tek, yan yana, salıncak salıncak Bulutlar, ağaçlar Başka bir şey yok mu? Var Yüklü onlar da, yükleri var -bu bir şey değil mi- Yağmurları var, çiçekleri Sesleri Kendince sıcak bakışları, eğik bakışları -Bir çocuk geçiyor uzaktan- Ve çocukları da var ağaçların Gözleri bulutlara vurgun Bir salıncakla giderken ve gelirken Elleri denize aşık -salıncağın ipini tutan elleri- Kapanıyor gözleri gündüzün Yok, hayır, buz tutmadı zaman Sıcak, ılık, bazen çok sıcak Kapanıyor gözleri ışığın İki ihtiyar konuşuyor hemen yakınımda Ve pencereler Ardı ardına pencerelerin arkasında Bir adamın Defterine yazdığı son dize - Güzeldi bu sonbahar High Hopes |
|
||||
|
||||
![]() "Bir salıncakla giderken ve gelirken Elleri denize aşık -salıncağın ipini tutan elleri-" herkesin bir salıncağı var, kah kurulu, kah kopuk...
|
|||
|
|||
![]()
Gayet güzel bir şiir.
Beğendim sanki ![]() Elinize sağlık... |
|
|||
|
|||
![]()
tşk ederim arkadaşlar...
|
|
|||
|
|||
![]() Çaktılar tabuta çiviyi Çay getirdim ocağın üstüne Seslendim denizin üzerinden, kirlettiler Günler geçti Gökyüzü değişti Ölüyü gömdüler Mehmet Oral |
|
|||
|
|||
![]() D'ye... Yollar kapanmamış Çekilip kalabalıktan çok az Sessizce Biraz daralmış Ufacık bir sis düşmüş ileriye İleriye bir sonrakinin buğusu düşmüş O kor parçasını, gelip geçen karanlık Uzaktan ürkerek görmüş Kuşatmış içimizi ele geçirilemeyen yoksulluk Sevgi ve umut bırakmış Tellere yaklaştırmış çaresizliği ama Yalnızlığımızı kıramamış Mehmet Oral |
![]() |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|