|
|||
---|---|---|---|
|
|
|||
|
|||
![]()
<DIV align=center>
<TABLE =Ms***111;normalTable style="mso-cellspacing: 0cm; mso-padding-alt: 3.75pt 3.75pt 3.75pt 3.75pt" cellSpacing=0 cellPadding=0> <T> <TR style="mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-firstrow: yes; mso-yfti-lastrow: yes"> <TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 3.75pt; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 3.75pt; PADDING-BOTTOM: 3.75pt; BORDER-LEFT: #ece9d8; WIDTH: 100%; PADDING-TOP: 3.75pt; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; : transparent" width="100%"> <DIV =Ms***111;normal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: center" align=center>Özgürlüğü İstedim <DIV =Ms***111;normal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: center" align=center> <DIV =Ms***111;normal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: center" align=center> şimdi, senden kalan neye değsem kırılıyor inatla her kuş kendine uçuyor her göç, kendine göçüyor biraz da sen… gitmeler zamanının erkenci saati vuruşun zamana değil, kendine bil ki galibi yok aşkın tarihin not tutucuları, yazın benden olanı pembe üçkağıtlar değil, anlattığım aşkın sunaklarında aktı kanım tüm bıçakların sırtı, tenimle sınandı inatla ama bildiğim yollarına kazıdığım ayak izlerim ne talan olmuş coğrafyalar, ne eskitilmiş sevgiler düşledim ben sadece özgürlüğü istedim 03-02-2005 ümraniye Tayfun IŞILDAR <?:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" /></v:stroke></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:ulas></v ![]() ![]() ![]() </TD></TR></T></TABLE>
|
|||
|
|||
![]()
idea list
i kız olsaydın küb(r)a koyacaktım adını anlaman için büyüyen yalnızlığı! insan yaşadıkça açılan yara oğul ölümle kapanan </font> <hr style="height: 3px;">i kız olsaydın küb(r)a koyacaktım adını anlaman için büyüyen yalnızlığı! insan yaşadıkça açılan yara oğul ölümle kapanan ii meydanlar durulmuş su akmak içindir yürü adıma açılan çıkmaz sokakta varmak için yazgının şarampol parçalarına iii tandoğan meydanında güneş yağmur bulutuna saplı hançer sapından çektikçe yağdığımız annen uydusuna tutulmuş dünya kardelen karına yaslı büyümekte tekmelerdin anneni kapitalizm sözcüğü geçtikçe ezilen çimenlere sloganlar atardık baharın çocuklarına basmayın kaldırım taşlarına yeşil şiirler yazan kalp kapakçıkları dar sevdaları geniş gök gürlemek değil yağmak içindir oğul iv at ömrün cebirinden yamuğu kalp cebinden atma yamukta olsa yankıyı dört kenarı eşit bir kare çiz hayata! açıların büyüklük savaşı bitsin! insan dik dörtgen olmalı oğul çarptıkça kenarlarını aşkın tutkulu boşluğunu veren v che odaları aydınlatan puslu manzara resmiydi bize duvarları ayakta tutardı portresi! tüm balıkçıları dalgaların kıyısından toplayan tekneleri genç kızların saçlarına bağlayan Karadenizdi Ç alfabemizin başındaki ilk çengelli iğne her tan sökümünde (elimizde kalırdı güneş) kesilen mücadelemizin kırmızı kurdelesi vi darbeli bir günde doğdun eylül kaç baharı düşürdü takvimde dalların kırılma sesini dinledik çınarın altında annenle... konuşamamış şarap şişeleri altı delik ayakkabılar sıcacık sosyalist gazetelerle örtülen yalnızlık birer kaldırım taşı gibi kenetlendiğimiz yol! vii deniz’e uçurumun yakıştığı doğru baba! oğlun uçurumdan düşen rüzgar kayayı yontan suyu bileyen yırtılmayı bilmeyen kağıt da yalnızlığın kurduğu cümle ısıl işlemlerde erimeyen çelik ham maddesi Ereğli demir Karadeniz eteklerinin derinliği yer altı madenciliği gözleri kömür yüreği demir tozu!!! viii anlaşılmalı oğul kör bir ülkedeki mors alfabesi ix urganlardan geçmeyen et kokusu sandalyelere basamama korkusu fizik müfredatından atılamayan elektrik konusu bir şiirin hapse düşmüş tortusu x şimdi sıvasız duvara betonun tanımı sorulmaz oğul! denizin olmadığı yere imbatın. MUSTAFA ERGİN KILIÇ/2004 (DAMAR/ KASIM 2005) </font> |
|
|||
|
|||
![]()
Ne güzel yazmış usta
...... vesendaha demincek, Yıllar da geçse demincek, Bıçkılanmış dal gibi ayrı düştüğüm, Ömrümün sebebi, ustam, sevgilim, Yaran derine gitmiş, Fitil tutmaz, bilirim. Ama hesap dağlarladır, Umut, dağlarla. ..... AHMET ARİF ne güzel anlatılmış che odaları aydınlatan puslu manzara resmiydi bize duvarları ayakta tutardı portresi! tüm balıkçıları dalgaların kıyısından toplayan tekneleri genç kızların saçlarına bağlayan Karadenizdi Ç alfabemizin başındaki ilk çengelli iğne her tan sökümünde (elimizde kalırdı güneş) kesilen mücadelemizin kırmızı kurdelesi "öyle bir ateştin ki yangınındakül olmayı degil yaşamayı ögrettin " buda benden olsun...
|
|||
|
|||
![]()
<H3 style="MARGIN: auto 0cm; TEXT-ALIGN: center" align=center>İpil Bir Yağmur</H3>
"yağmura dokundum dün gece o da bedenime" yokluğun yağmur gibi yağdı, çoğalan ince bir aydı dolandı sevdaya usulca sevmeler ucuzladı yokluğunda sevişmelerse vitrinlerde indirim... oysa kağıttan kayıklardı yüreğimiz şeytan uçurtmasıydı, kırılgandı, ay bir geceye yıldızlara aldandı. sonrasını sorma içkiler tükendi, tükendi söz; ipil bir yağmur taze bir ıslaklık kaldı. Tayfun Işıldar Işıldar, T.: İpil Bir Yağmur. Anafilya Türkçe Edebiyat, Kültür ve Sanat Dergisi. E-zine. Vol: 2, Sayı 15. Eylül 2002. http://www.anafilya.net/y2002/s15/ipil.htm Edited by: ***che***
|
||||
|
||||
![]() sevgili che, şiiriniz yüreğimden tuttu, öyle çok hoşuma gitti ki ,iki kez okudum üstüste. yalnız affınıza sığınarak; dolandı sevdaya usulcana dizesiniiçimden, usulca diye değiştirerek okudum ikincisinde. elleriniz dert görmesin ki yazasınız.[img]smileys/smiley1.gif[/img]
|
|||
|
|||
![]()
şiir bu haliyle yayınlanmıştı ama bu katkı dolu eleştrinizi görmemezlikten gelemedim ve tekrar okudum haklı olana diyecek söz yokmuş. "şiir yola çıkar, akar yolunu bulur" teşekkürler ediyorum bu güzel düzeltmenize Edited by: ***che***
|
|||
|
|||
![]()
Gidenlerin ardından
(anma törenlerine ince bir sitem) <?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com ![]() ![]() Anma törenlerinin vefasızlığında düştünüz ateşe bin daha yandık andık... güncesi olmayan seferlerin belleği olmayan askerleriyiz kurşundan askerler, nereye koysalar, orda kalıyor bedenimiz ellerimiz ne kadarda itaatli düşüp düzenin suyuna imdatlar yazıyoruz pankartlara kurtar bizi, kurtar bizi baba akşam oluyor,soluksuz tıkılıyorsun odana beyaz camda yalanlar dinliyor öfkeleniyorsun kendi yalanına olamıyorsun, tarihsiz belleğine mezar taşları dikiliyor sen ne sanıyorsun aldanıyor aldatıyorsun... tayfun ışıldar 02/07/2003 - üsküdar
|
|||
|
|||
![]()
<H1 style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt">SEN BENDE ÇOKTUN</H1>
<?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com ![]() ![]() bekle dedin ay ışığına, gidemedin hoş geldinleri bensiz yazdın odanın duvarlarına akrebi olmayan saatleri sevdin, oysa, akıp giden aşktı, bilemedin. dokunmak istediğimde ellerim tenine, yoktun. Sen bende çoktun sevgili, sen bende çoktun. 08/10/2002 t.ışıldar
|
|||
|
|||
![]()
Yokluğunun Rengi Beyaz
“tüketilmemiş bir aşka dair” gelişini bana yaz diyordun ya... ellerim buz, tenimde ayaz neye deysem, nereye gitsem yokluğun beyaz uzun sürdü yüreğimdeki kış uzatsam ellerimi, eski bir otel odasından sesimi bulabilir misin bunca eskitilmişliğin arasından çarşaflara seriyorum sensizliği, sürahideki su kadar eskimiş ayrılığımız dönüşsüz gitmeler iklimindeyiz nedensiz bu ağlamalar zaman, yokluğunu büyütüyor, kapanmamış bir yara da... yorulmuş bir güneş gibi gözlerin kirpiklerinde şarapsı sarhoşluk bakmasam düşecekler, ıslak bir ikindi vaktine sorgusuz ince bir ney sesi gönül hânemde bardaklara dolduruyorum sensizliği rengi... beyaz. tayfun ışıldar 2002-Çengelköy
|
|||
|
|||
![]()
Kanatsız kuş
<?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com ![]() ![]() Eski kapıların kilitleri gibi, Paslanmışsa yürek Azad et güvercinlerini kuşçu Kanatlarını çekme yüregimin Tayfun ışıldar
Stil | |
|
|