|
|||
---|---|---|---|
|
|
|||
|
|||
![]() Sana Şükürler Olsun Rabbim
![]() Nefsime şeytana uydum girdim günaha, gelemedim Rabbim kapına Şeytan dedi işledin günahı, Rabbin bakmaz yüzüne kandırdı gitti Gece gündüz ahu figan eyledi gönlüm günahlarım için koştum kapına Sana şükürler olsun Rabbim nasip eyledin af kapısını kuluna sancım bitti Ah seneler isyan dolu yaşanılan Rabbim koskoca senden uzak seneler Helal haram nedir bildiğim halde nefsim şeytana uyarak içtiğim haram içmeler Günah ile kalbimi kirleten rahmani kelam ’sız kararan kapkara iz bırakan lekeler Sana şükürler olsun Rabbim nasip eyledin af kapısına kulunu sancım bitti Anladım bir anda bu dünya bir imtihan dünyası ateş düşşe kalbe imtihandayım Kul Mehmet hazırla azığın ahiret hayatı için şimdi ben o nurlu yoldayım Gönül darda kalsa da sabır ile varmak gerekir Rahmana simdi farkındayım Hidayet verdi Rahman çok şükür olsun artık doğru yolun ayrımındayım Sana şükürler olsun Rabbim nasip eyledin af kapısına kulunu sancım bitti Mehmet Aluç __________________ Mümin tövbe ile merhamet ister Rabbin'de affı için Selam ve dua ile... |
|
|||
|
|||
![]() ![]() Dost bağında gördüm bir çiçek Dost olmayanlar der haydin biçek Çiçek ağlar ahu zarla der nereye göçem İdraki zayıflar anlamaz gülden Bekledim başında gece gündüz sevdiğimden Kokusu benzer yârin kokusuna Yaprakları benzer yârin dokusuna İdraki zayıflar işi sürer yokuşuna Bekledim başında gece gündüz sevdiğimden Kul Mehmet’im bende bir candım Ben aşk ile gülün aşkından yandım Güzel baharları onunla ömrüme bandım Bir an rüyadayım sandım Nazlı yâri gülümseyerek bana bakar buldum Bekledim başında gece gündüz sevgilim ile Mehmet Aluç __________________ Mümin tövbe ile merhamet ister Rabbin'de affı için Selam ve dua ile... |
|
|||
|
|||
![]() ![]() Ömür insanlık gidiyorsa uçuruma Hayatın içinde yoksa vefa İnsanlık değeri gidiyorsa yok oluşa Bu bedenin var olmasının ne değeri var Gönül denen gönlün bedende ne işi var At gitsin çöpe köpek yesin karnı doysun Hayır, köpek yemesin ölür yazıktır at gitsin uçuruma Rahman köpekten beter olmamız için yaratmadı Masum insanların kanına girelim diye dünyaya göndermedi Gülümseyen yüzlerin gülüşü söndürelim diye bizi yaratmadı Aşağıların en aşağı insanlıktan çıkmak için bu gönlü oraya yerleştirmedi Eğer böyle olacaksak vurun ağzımıza ayağımıza kolumuza zincir Atın dehlizlerde karanlık aç susuz zindanlara Ya da asın gitsin bu lanet insanlığı dünya bu kirlilikten kurtulsun Ah Özgecan kardeşim gencecik yaşında girdin hünkârca toprağa İnsanlığımızdan utandık kahır olduk ülkece yaralandı yüreğimiz Geceyi kuşatan karanlık gibi kaldık karanlıkta kalmadı ortak geleceğimiz Biz şimdi nasıl geleceğe umutlar içinde nasıl yürüyeceğiz Seninle birlikte bizde öldük duyulmaz artık ölümden sonra feryadımız Eğer böyle olacaksak vurun ağzımıza ayağımıza kolumuza zincir Atın dehlizlerde karanlık aç susuz zindanlara Ya da asın gitsin bu lanet insanlığı dünya bu kirlilikten kurtulsun Umudunun hayallenişi bir anda vahşice şerefsizlerce karartıldı Bu âlemde insanlık vefa namus edep bitmiş şimdi anlaşıldı Rahman bakmaz yüzümüze gönülde merhamet kalmadı Bir anne baba ağlar ülke ağlar gerisi boşa ağlar anlaşıldı Anlaşıldı artık kalmadı, sanki insan evladı Annenin feryadı arşı yıkar temelinden Gömüldü toprağa gönüller senin gidişinle aniden Yazarken derman kalmadı kalemimden benden Eğer böyle olacaksak vurun ağzımıza ayağımıza kolumuza zincir Atın dehlizlerde karanlık aç susuz zindanlara Ya da asın gitsin bu lanet insanlığı dünya bu kirlilikten kurtulsun Kul Mehmet damlar gözünde damla damla kanlı yaşlar Elden bir şey gelmedi artık yaşamasın bu hain başlar Yoksa gönülde ömürde iman vicdan akar tabi gözde gönülde yaşlar Böylesi hazin ölümler haliyle gönülleri kor alev haşlar Eğer böyle olacaksak vurun ağzımıza ayağımıza kolumuza zincir Atın dehlizlerde karanlık aç susuz zindanlara Ya da asın gitsin bu lanet insanlığı dünya bu kirlilikten kurtulsun Mehmet Aluç |
|
|||
|
|||
![]() ![]() Ey şehit oğlum vatan için ölen yiğidim Tertemiz gönlü alnı ile toprağın bağrında yatan Senin varmanla zalime vardı bir batan Dünde onları yok etmişti ecdat olan atan Dersini alamamışlar yiğidim Sen verdin yola çıkmakla Canını hak yolunda harcamanla Sen var olacaksın bu davanla Onlar yok olacak hep bir isyanla Sana cennette melekler hayran Seni yaratan sana hayran Meleklerin gülümsemesi eşliğinde vardın Sen canlara can olandın Ecdatla koşandın Onlar kahpe Ellerimde idamdan sehpa Sana kurşun yağdırdılar Değdi sana bir göz şehla şehla Anladım şehit oldun dedin anneciğim ferahla Bizler ölmeyiz bu vatanda bu ruhla Ey kahpeler öleceksiniz bu canla Dersin kayalara beni sakla Ar eder kayalar arkasındasınız diye Parçalanır paramparça olur bu anla Tek göz odada annesine sarılan oğlum Arkandayım seninle bu davanla Bende geliyorum senin arkanda Vatan senden bana emanet artık oğul Biz Türk’üz Müslümanız adıyla sanıyla oğul Bizde senin gibi Ömer Halisler Mehmetçikler doğar Zalimi yola çıkmadan iman elinle onu boğar Sabah namazına kalkarken elime su döken evladım Sen gidişinle bana cennet bakışınla abdesti aldırdın Sana bu abdestimle geleceğim Kucaklayacağım Ama önce şerefsizleri yere sereceğim Ömer Halisler Ufuklar Hamzalar Selimleri seveceğim Seni onlarla beraber kucaklayacağım Gidişinle vatan toprağında güller açtırdın Bir tek gül kopararak sizlere geleceğim Gerçi sizler cennet gülüsünüz Nasıl açtığınızı koktuğunuzu göstereceğim gönüllerde Vatanda düşman layık gördü kimsesizliği bize Bizler kimsesizliği yıkarız meleklerle onlar gelir dize Dün seninle gülenler şimdi sen cennetesin diye Her an gülümsüyorlar özlemle gelmek istiyorlar Yufka yüreğini ezerek geçemediler Kahpelikle sinsice yol aldılar varamadılar Bizlerin yolu adımı kutludur Çirkef kokan adımlar yolumuza adımlarımıza ulaşamaz Çünkü adımlarımız davamız cennet kokan bir nurdur Gidişinle gönlüm sızlamadı sızısı kesildi O kahpeler bir bir devrildi Sırtlanlar az yaşar leş kokar bilindi Onlar yola çıkmadan sen çıktın Melekler sevindi Âlemlere Rahmet sana bizlere selam gönderdi gülüşü hissedildi Bizi ölüm yıkmaz İçimizdeki hainler şerefsizlerin adımı bizler yıkmadıkça yakar Mazlumlar bizlerin yollarına bakar Sizlerle onlar cennet kokar İmandan bir kale sizlerin gönlünde Vatanın her bir adımında Âlemlerin Rabbi düşmanla aramıza duvar koyar Yıkamaz düşman milyarlarcası gelse Edepsizce güç kuvvet bizde derse Güç kuvvet Âlemlerin Rabbindedir bir bilinse Bilmez düşman görmez sezmez Bizlerin şahadeti sizlerle bitmez Âlemlerin Rabbi sizinle meleklere bir gülüş vermiş Cennet kokar kokunuz yayılır bu vatana Ülkümüz imana doğru şahadete doğru değil mi bir akın Âlemlere Rabbine Nur Nebiye olmak değil midir yakın Ey insanlar Melekler bu ne güzel bir akın sizler bakın Düşman şerefsizliğiyle cehenneme düşer Düşse de nasip olarak şerefsiz bir hınç sana İmanın tokadıyla ölüm değer kahpe her bir şerefsiz cana Sancıları devam eder bitmez ölümde onlara yetmez Bu dava iman vatan davası sen gittin diye bitmez Bizler bu ülkü üzerine şahadetle ölmezsek insanlık gülmez Mehmet Aluç / Âşık Gülveren |
|
|||
|
|||
![]() ![]() Yakışınla bakışın Hoş eder göz kırpışın Karşıma çıktığında Dedim işte bu aşkım Hoş geldin bana aşkım Yollarına hep baktım Ne güzel o bakışın Dedim işte bu aşkım Gönlünde gül verince Gözlerinde gülünce Sevgilim sen deyince Dedim işte bu aşkım Tutuşurum bakınca Yanıma yaklaşınca Canıma can katınca Dedim işte bu aşkım Gülüşün o silahın Sevmek budur günahım Bana veren Allah’ım Dedi işte bu aşkın Dedim işte bu aşkım Dinsin gönlümde hüzün Nede güzel o yüzün Ne hoş o seven gönlün Dedim işte bu aşkım Hayran sana bu şaşkın Olmayalım hiç dargın Şair etti bakışın Dedim işte bu aşkım Sarıl bana güleyim Sevdiğim sen diyeyim Bir sözünle gideyim Dedim işte bu aşkım Aşk insanı şair yapar Aşk olmazsa ne yapar Yârsiz kıyamet kopar Dedim işte bu aşkım Anlatmakla aşk bitmez Aşığa bakmak yetmez Koynuna girmezse âşık bu gülmez Koynuna girince de aşk yeşermez İşte şimdi başka bir söz söylenmez Aşk bu tarife gelmez şekle girmez Dedim işte bu aşkım Mehmet Aluç / Âşık Gülveren |
|
|||
|
|||
![]() ![]() Köroğlu gezer bunca karışık fikir içinde Çıkacak girecek bir yol var mı der günün birinde Çare arar bulsa bakar körler engel olur kör gözüyle Şahlansa atı bir türlü şahlanmasa akar kan gönlünde Mazluma varır mazlumu kucaklar kendi düşünde Koşmak ister eskilerdeki gibi kır atıyla dağlara Varmak kavuşmak sarılmak ister canlarla Yollar boş dağları kurt sarmış akan onca kanlarla Şahlansa atı bir türlü şahlanmasa akar kan gönlünde Mazluma varır mazlumu kucaklar kendi düşünde Nereye gider bu deli gönüllere der hey nereye Alageyik gibi avlanmış insanlar varmaz dereye Hani nerede der yok mu çıkacak benimle sefere Şahlansa atı bir türlü şahlanmasa akar kan gönlünde Mazluma varır mazlumu kucaklar kendi düşünde O zamandan bu zamana her şey yıkıldı kalmadı O zamanın güzelliğini alan olsa da kimse saklamadı Şimdi adım atılsa da düşmandan adım atılacak yol kalmadı Şahlansa atı bir türlü şahlanmasa akar kan gönlünde Mazluma varır mazlumu kucaklar kendi düşünde İşte hal böyledir Köroğlu’m durum tastamam böyledir Âşık Gülveren söyler bunları kendine derdi söyletir Geçmiş o günlerin kokusunu bu ruhum ister nicedir Şahlansa atı bir türlü şahlanmasa akar kan gönlünde Mazluma varır mazlumu kucaklar kendi düşünde Mehmet Aluç / Âşık Gülveren |
![]() |
Tag Ekle |
aşk, aşkım, şahadet, şükür, şiir, ölüm, bakışın, cennet, nasip, rahman, yakışın |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|