|
|||
---|---|---|---|
|
|
|||
|
|||
![]()
"İlle de utanırım<?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com
![]() ![]() <O:P></O:P> korkuyorum sibel ölmekten utanmam mı gerekir bunu söylerken istersen utanırım yine de korkuyorum seni sevmekten <O:P></O:P> her gece yıkılıyor bu kent bulvarlarda güvercin cesetleri toplaşıyor susuyor omzumda ki melekler sadece tanrı konuşuyor <O:P></O:P> korkuyorum cam önlerinde sağır bırakmaktan pembe çiçekli küpelileri tarlada başağı diri yatakta seni sıcak tütün kokusunu mürted***8230;. <O:P></O:P> ille de utanırım eğer istersen yine de korkuyorum." ![]() Kutlarım sevgili Engin Akbaba, dostlukla... |
|
||||
|
||||
![]() İlle de utanırım<?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com ![]() ![]() <O:P></O:P> korkuyorum sibel ölmekten utanmam mı gerekir bunu söylerken istersen utanırım yine de korkuyorum seni sevmekten <O:P></O:P> her gece yıkılıyor bu kent bulvarlarda güvercin cesetleri toplaşıyor susuyor omzumda ki melekler sadece tanrı konuşuyor <O:P></O:P> korkuyorum cam önlerinde sağır bırakmaktan pembe çiçekli küpelileri tarlada başağı diri yatakta seni sıcak tütün kokusunu mürted***8230;. <O:P></O:P> ille de utanırım eğer istersen yine de korkuyorum." nasıl kutlanmaz bu dizeler.. sevgili akbaba şiirinizde kaybolmak var, keyfle... |
|
|||
|
|||
![]()
teşekkürler san...
yeni bir şiirle çıkıyorum şimdi karşına...
|
|||
|
|||
![]() <B style="mso-bidi-font-weight: normal">Üstüm Başım Gözlerinin Karası<?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com ![]() ![]() <O:P></O:P> Sonra ağladım uçurtmamın ipinde boğulan çocuk yanıma Gözlerimde bir dengbej vuruldu Gözyaşı Hint Denizi***8217;nde bulundu. Alnımda kız kınasından nokta. Aklımda dudağının sımsıcak merhameti***8230; <O:P></O:P> Eski gazeteleri okudum, mağduru meçhul cinayet mahallerinde Yollar ne zaman kazılsa aklım sizin sokağa düştü***8230; <O:P></O:P> Kaç Galatasaray bekledim? Kaç cumartesi eskidi? Kaç yangın, kaç sigara molası? Elim yüzüm bir mayıs Üstüm başım gözlerinin karası***8230; <O:P></O:P> <O:P></O:P> <O:P></O:P> Engin Akbaba Eylül 2008 Not: ilki aceleye gelmiş bir şiir olduğu için çokca değişikliğe uğradı. en büyük hata, belki de yelyepelek buraya asmaktı şiiri. şiiri yorumlayanların affına sığınarak bazı kısımlarını yine değiştiriyorum.Edited by: enginakbaba
|
|||
|
|||
![]() "Yollar ne zaman kazılsa aklım sizin sokağa düştü***8230;" neden? ![]() ![]() yemin ediyorum bizim sokak aynen böyle bu günlerde...elektrik tellerini yer altından geçireceklermiş!..kuşların ölmesine ve ormanların yanmasına sebep oluyormuş teller..şimdi de çıplak ayakla toprağa basanlar yanacak, hiç haberleri yok bunların valla ![]() ha bir de, görüntü kirliliği yapıyormuş,direkler arasındaki teller!..olur mu hiç!..ben onlara bakıp bakıp "aşk,şu tellerden geçen elektirik kadar hızlı,ampüllerdeki kadar aydınlık,ütülerdeki kadar yakıcı mı acaba" diye geçiriyordum aklımdan ![]() ![]() "telefon tellerine bakın" demeyin sakın!..çünkü,onların sonu da böyle olacak...tam,sokaklar düzeldi derken,bu kez de telefon tellerini yerin altına gömmek için,yeniden çukur açacaklar boydan boya..adım gibi eminim bundan...ah işte o zaman,kocaman bir küfrü hak edecekler benden,bu aşikar... sahi,küfretmeme izin var değil mi sevgili Akbaba! ![]() 1-kendim için 2-size gelemeyen sevgiliniz için ![]() sonuç olarak güzel şiirdi..ama ben bu dizesine takıldım ve söylendim kendimce...lütfen affola.. kutluyorum saygı ve sevgiyle... |
|
||||
|
||||
![]() sevgili engin, bir şiire"çok şeyi anlatması" yükünü yükleriz bazen. oysa, birinin içine sakladığımız keder, acı, aşk ve sızılardanbaşka başka şiirler,öyküler çıkarabiliriz. beni çekip koyuluklarınahapsedenduyarlı kalemini, her zaman keyfle okuyorum. teşekkür ve sevgilerimle... Edited by: san_ |
|
|||
|
|||
![]()
<B style="mso-bidi-font-weight: normal">Aynı Şarkıdan Denize Düşenlerin Türküsü<?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com
![]() ![]() <O:P></O:P> Haftada bir geliyor sevgilim Onda da gül kokuyor ağzı Aynı yağmurda ıslanıyoruz Ne çok özlüyorum dudaklarını <O:P></O:P> Aynı şarkıdan denize düşüyoruz Hep aynı yerde gözleri Martıları seviyor sevgilim Beni de seviyor belki <O:P></O:P> Haftada bir gidiyor sevgilim Denize kalıyor kokusu Büyüyor şarkıların korkusu Bir dahagelemeyecek belki <O:P></O:P> e. akbaba <O:P></O:P> eylül 2008Edited by: enginakbaba
|
|||
|
|||
![]() Al***305;nt***305;:
sitemizdeki sayfanızın ilk şiirini okudum, çok güzel şiiriniz Engin Bey... cümle...sözcük...an... birbirine bağlı zincir o kadar kuvvetli ki tek bir sözcük dahi şairin dilinden neler anlatmaz ki...severek okudum çalışmanızı... nicelerini okumak dileğimle selamlarımla,
|
|||
|
|||
![]()
suya değer ansızın bir martının kanadı
deniz koynunda saklar bu türküyü aşk sularında gül uykusu
|
|||
|
|||
![]()
teşekkür ederim meral hanım. söz konusu şiir daha sonra bazı değişikliklere uğradı. umarım en kısa vakitte değişikliğe uğramış halini de buraya asabilirim.
Stil | |
|
|