|
|||
---|---|---|---|
|
|
|||
|
|||
![]()
kırlangıç ağıdı<?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com
![]() ![]() ben en çok seni ağladım kırlangıçlar konarken dualarıma dudaklarımla sevişti adın kanadım/ mavi soluk nehir gibi geçtim haritaları soyum yırtık bir atlastan geliyor ezberimde tuttum ayrılıkları sonra sus oldum/ağladım. erkendi yağmurdu kuşlar ölüydü imanlı bir dağ köyüydü ömrüm kırlangıçlar geçerdi göğümden peşin dualarımda/ adın yar yanımın yarısı kenevir tohumu yarısı ateş gitmeleri anlamlı kılmak için doğurmuş annem bir mim koymuş ellerime göbek bağımdan alnıma virgül sonra kırıldım/nokta gözlerine bakardım denize akar gibi soluk bir nehir gibi geçtim haritaları tuz gölüne döküldüm ve nihayet/ çöl engin akbaba
|
|||
|
|||
![]()
<B style="mso-bidi-font-weight: normal">Üstüm başım gözlerinin Karası<?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com
![]() ![]() <B style="mso-bidi-font-weight: normal">[/B] Kaç cumartesi bekledim? Kaç hasret eskidi? Kaç yangın, kaç sigara molası? Elim yüzüm bir mayıs Üstüm başım gözlerinin karası***8230; Dudağımda senin için mısralar, Gelsen şiir kokacaktı ağzın Teninde ***8220;<I style="mso-bidi-font-style: normal">namus işçisinin***8221;[/I] teri Gelsen, taksimde bırakacaktım karanfilleri Aynı şarkıdan denize düşecektik. Yollar ne zaman kazılsa Aklım sokağına düşüyor Şimdi İstinye***8217;de, bıraktığın yerde Bir utangaç kederde Martılar sabahı kundaklıyor. Küfrüme yoldaş oltacıların sabrı Seni ağlıyorum anadilimde. Eylül 2008
|
||||
|
||||
![]() üstüne başına bulaşan göz karasını çok sevdim... |
|
|||
|
|||
![]() sevgilim dudağımı kuruluyor gün gelip kırılınca sevgilim deniz alıyorum ona köşede ki balıkçıdan oturup geçmişin gölgesinde hayatın kılçığını ayıklıyoruz gün gelip kırılınca sevgilim ben de kırılıyorum aynı yerden ve ona deniz alıyorum dar ağacından<?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com ![]() ![]() yaz yağmuru, nar pembesi, toprak kokusu***8230; gün gelip kırılınca sevgilim denize düşüyorum gözlerinden dudağımda mısralar ıslanıyor engin akbaba- ekim 2008
|
|||
|
|||
![]()
teşekkürler san, şiirimin ana-baba bir öz bacısı
|
|||
|
|||
![]() Al***305;nt***305;:
severek okudum Sevgili Engin Bey şiirininizi, bir kırkangıç selamı bırakarak...sevgiler...
|
|||
|
|||
![]() Al***305;nt***305;:
ve ne çok şey alınır sevgiyle dar ağacından deniz alan şaire ne desem eksik ama... ben ne çok ağlarım
|
||||
|
||||
![]() düştüğün deniz aşka boyanmış sevgili engin, ne güzel! |
|
|||
|
|||
![]()
teşekkür ederim sevgili san- denizi ve aşkı gördüğün için...
|
|||
|
|||
![]() Böyle şiir yazmak için Ankara'ya mı taşınsak yoksa avukat mı olsak ? En iyisi adımız Engin soy adımız Akbaba olsun. Saygılar |
![]() |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|