|
|||
---|---|---|---|
|
|
|||
|
|||
![]()
Sonsuz gece
Ölüm nedir ki Azrail ile bir buluşma Belki sonsuz bir mutluluğa İlk kez kavuşma Birkaç sarımlık kaput bezi Birkaç damla gülsuyu Oraya girse de çıkmaz İnsanın huyu Ölüm nedir ki Bir son soluk ya da ya da sonsuz uyku Ötesi güllük gülistanlık Ne pantol ister ne de fistanlık |
|
|||
|
|||
![]()
Şiirbaz
Öykü şiir karın doyurmaz a saf oğlum Derdi anam babam Dalma düşüne bu işlerin Hikaye Düşme peşine Şiir olsun yeleğim Hikaye üstte abam Şükür der kalkarım Şiirsiz bir dünya Biline ki hep yarım Şiirsiz sözsüz bir insan İnanın ki bence gözsüz Öyleyse ben ha yokum ha varım Estağfurullah davarım Islak ve kuru Ağlamak Kirpikler ıslak Rahim bulut Yağmur Rüzgar eş Ve güneş Yaşama geldin Sanma beleş Günler zorlu İltifat yok Dahası tavırlar Horlu Cep kuru minderler yaş Bulsan bulguru şükret Musalla taşı gömüt kuru Belleklerde durur mu Binbir böcek Duyumsar mı yüreğinde İnsanoğlu aç bekleyen Binlerce kurdu Gerisi dımdızlak |
|
|||
|
|||
![]()
GÖZYAŞI USTASI
Şaşıyorum Dahası gülüyorum onlara Dünyayı sen mi kurtacaksın diyenlere Gözyaşları kesiyorum O koskocaman insan duyarsızlıklarından Elmaslar işliyorum Gündüz ve gece ağlıyorum Delirdin mi diyor eşim Boş yere üretiyorsun tüketiyorsun sermayeni Böyleyim oldum olası Boşa da sulanıyor gözlerim doluya da Ne zaman terkedilmiş bir çocuk görsem Bir cami avlusuna ya da bir hastane bahçesine Gülüyorum bugün de ama öylesine işte Hergün bir yakınını karatoprağa yolcu edercesine Gülüyorum katıla katıla Bir ustayım eşine rastlanmayan Elmaslar kesiyorum gözlerimden İnsan duyarsızlıklarıyle ışıldayan Kör gönüllere kanı çekilmiş bedenlere Haykırıyorum haykıracağım sağır sözcüklerle de olsa Direneceğim sesim ve nefesim elverdiğince |
|
|||
|
|||
![]()
SEN YOKSUN
Sen yoksun ya yanımda, Sonsuz bir gece sarar benliğimi. Sen yoksun ya yanımda; Gece mi,gündüz mü umrumda sanki ! Odam sigaramın dumanıyla değil, Sensizliğin özlemiyle dolmuş; Sararmış-solmuş perdeler, Senin yokluğunla,gün ışığından değil ! Yatağım buz gibi sensizliğimle.. Bir ses duysam, dönerim belki; Sensin diye. Güneşim ışıksız , ay fersiz ; Sen yoksun, diye! Sen yoksun ya şimdi , Gece mi , gündüz mü ; Umurumda sanki !.. Duygusuz-kalpsiz -nefessiz ve çaresiz; Bekliyoruz seni, Ben ve evimizin her köşesi! Ferhat Demirbaş (Polatlı-1997) |
|
|||
|
|||
![]()
MASAL-3
AÇGÖZLÜLÜK Bir zamanlar ülkenin birinde bir adam varmış. Oldukça yaşlı olan bu adamın beş tane de çocuğu varmış; üçü kız , ikisi erkek. Evlendirmiş hepsini de birileriyle, zenginliklerine imrenerek. Gel zaman-git zaman yoksul düşmüş yavruları.. Bu arada biriktirmiş,yememiş ihtiyar adam paraları, koklatmamış kuruşunu bile hiç kimseye, demiş ki; _Benim paramdan kime ne? Çocukları bir bir dökülmüşler kapısına, yalvarmışlar hacı babalarına: _N'olur yardım et, acı bize baba! Hacıbaba da çıt yok, demiş: _Evlendirdim ben sizi, boşuna mı para babalarıyla. Hadi yavrularım, yolunuz açık ola! Ben de kendi yoluma.. Derken,rahmetine kavuşmuş babaları; toplanmış tüm mirasçıları.Didik-didik edilmiş evin her yeri, ne var ki boş kalmış her birinin elleri. Küçük oğlanın aklına gelmiş en son evin kileri. İnmiş,bakmışlar on basamaktan sonra aceleyle.. Bir de ne görsünler fal taşı gibi gözleriyle; Karşılaşmışlar kiler fareleriyle. Onlarca kağıt para yerde didik-didik, Çocukların hepsi bir ağızdan demişler: _Ah hacı babam,vah hacı babam, biz mahvolduk, asıl şimdi biz bittik! Boşa gitmiş babalarının biriktirdikleri, doyurmuş bir güzel kileri bekleyen fareleri Mart 2005 |
|
|||
|
|||
![]()
Umutlar kenti Ankara
Geçmiş savaşların yorgun galibi Umutlar kenti Ankara! Ne yüzler gördün, ne yürekler eskittin ; Gümbür gümbür atan kalbisin yurdumun. Atam'la gurur duyan her şey gibi Yükselir Atakulem. Uğraklar şehri-umutlar kenti ; Tüm yolarının kesiştiği yer,Anadolumdan gelen- Ekmeğini devletin elinde görenlerin. Gaz dolduranlar köşebaşlarında, Gözlerinde Zabıta Muhsin'in ürkekliği. Pavyonların yorgunluğu, İşkembe kaselerinde tütmekte. Bir harmanyeri bağrın, gecelerin Gündüzlere eklemlendiği Geçim dertlerinin kızgın potalarda eridiği. Bir ekmek kavgası sürüp gider gözlerinde. Kimilerinin sesleri ulaşır yüreğinden, Yüreklerin en kuytu köşelerine.. Kiminin se kalır son nefesinde. Sen sesi perde-perde açılan gözyaşı, Sen umutlar kenti Ankara ! Ferhat Demirbaş ( Polatlı-2004 |
![]() |
Tag Ekle |
açgözlü, ankara, atam, şiirbaz, azrail, özlem, dımdızlak, delacroixferhat, elmas, fareler, ferhat, ferhat demirbaş, gömüt, gözyaşı, gözyaşıustası, gece, hacıbaba, harmanyeri, kurtarmak, masal, pinti, sensiz herşey yarım, sonsuz, umut, usta, yoksun, zabıta |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|