|
|||
---|---|---|---|
|
|
|||
|
|||
![]()
GÜL VE AŞK
Gülle aşk özdeşleşmiş sanki Aşıklar hep gül sunar sevdiklerine Sarı güller,beyaz güller,kırmızı güller Yarin elinde ne de güzel durur güller!.. Kırmızı gülün adı var demiş şair Sarı gülüm var benim demiş bestekar Saf sevgi demekmiş diyorlar beyaz güller Kırmızıyı ateşli aşka eşitlemişler Sarı gül derin sevda demişler Ve bu sabah gül kokuyor İstanbul Kaybolan sevgilerim burnumda tütüyor Ben gülün hangi rengini özlesem!.
|
|||
|
|||
![]()
SİTEMKÂR DİZELER
Gülü bozguna uğratan yağmur!. Mevsimsiz, davetsiz.. Tomurcuklarda hak edilmemiş gözyaşları Güller bugün ağlamaklı. Ağaçların dallarında ürperti Serçeler şaşkın Kumrular telaşta Aldırma diyor gönlüm Onlar alışıktır bu yağmurlara Elbette sığınacak bir kuytu bulurlar. Dışarıda gürül gürül bir yağmur Ruhumda dinmeyen fırtına Sarhoş rüzgârlar gibi savruluyorum Uçsuz bucaksız bir ummanın Yakamozlarına. Her damla sebepsiz bir tutkuyla hüznü çağırıyor Uzaklarda hüzzam bir şarkı söyleniyor. ***** Kurşuni bulutları izliyorum Kırık kalpli penceremden Dışarıda deli bir rüzgâr Dudaklarımda isyankâr küfürler. Çok gerilerde şimdi Sözcüklere kelepçe taktığım Takmak zorunda kaldığım O memur günler!. O gün Bir yağmur damlası olmak vardı Camlardan özgürce süzülen Dilimin ucundaydı da kelimeler, Dudaklarımdan dökülemediler. Dişlerimle kanattım dilimi Kana bulandı rakı bardağım Sebebini bilemediler, Veya bilmek istemediler. Siz! Suit odalara dadananlar!. Siz! En pahalı lokantalarda Kadeh kaldıranlar!. Dünyayı kendilerinin sananlar!. Ve cebinde akreple dolaşanlar!. Geberin!. e mi?
bayramın kutlu olsun.., bir mayıs şarkısı, türkiyem |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|