|
|||
---|---|---|---|
|
|
|||
|
|||
![]() Gel Benim Kalbimde Ağla Ey Çocuk
Gömleğin yamalı benizin uçuk Söyle nerelere böyle yolculuk Bir kuş gibi garip, gül gibi soluk Gel benim kalbimde ağla ey çocuk Yaslanıp göğsüme kalbimi dinle İstersen ağlayıp kalbimle inle Boynunu büküp de garip halinle Gel benim kalbimde ağla ey çocuk Sanmaki sarsacak bu boran tipi Acılar derindir görünmez dibi Ürperip titreyip bir yaprak gibi Gel benim kalbimde ağla ey çocuk Geçilir mevsimler geçilir dayan Umutlar yeşerir gelir bir zaman Dağılır bulutlar dağılır duman Gel benim kalbimde ağla ey çocuk Nuri CAN
|
|||
|
|||
![]() İsterdimki Bu Dünyada İsterdimki bu dünyada Dostluk olsun, barış olsun Silahlanmak için değil Sevgi için yarış olsun İsterdimki üstümüzde Karanlıklar el çeksin Sevdalar umut umut Gökyüzünde çiçeklensin İsterdimki tüm çocuklar Sümbül yazsın, gül yazsın Eller silahlara değil Dostluklara uzansın İsterdimki yeryüzünde Kinler nefretler değil Beyaz beyaz güvercinler Geleceğe havalansın Nuri CAN Gök dolusu yıldız olsam Bahçeler dolusu çiçek göz dolusu yağmur olsam yağsam kıraç topraklara duygulansam durulsam ay geçerken penceremden gök dolusu yıldız olsam mavi düşler denizinde düşler kursam yorulsam güneş olsam tarlalara başak başak ekin olsam ekmek olsam yoksullara sevinçlere boğulsam yürekler dolusu sevgi özlem dolu bir gül olsam umut olsam çocuklara dostluklara vurulsam Nuri CAN
Nuri CAN Konu NuriCAN tarafından (14-06-2009 Saat 11:03 ) değiştirilmiştir. |
|
|||
|
|||
![]() Gecenin büyüsü
Rüzgar eser hafif hafif yaprak yaprak kımıldar ay süzülür nazlı nazlı mehtap mehtap parıldar gerdeğin kollarına düşer gece gecenin rahmine sevda çiçeğe durur dalucları bahar bahar fısıldar dereler türkü söyler iç çekişir gelinler yel dolanır kavakların beline selvi selvi eğilir sabah olur sonra ay çekilir gizlice dağılır büyüsü gecenin çözülür bilmece bir özlem bin özlemle tutuşur Nuri CAN Caferli Erzincan
|
|||
|
|||
![]() Çocuklarım
İstemiyorum benim gibi olmasın çocuklarım umutları kararmasın yalana inanmasınlar satmasınlar alın terini çaldırmasınlar emeklerini açlığa, yokluğa, yoksulluğa ağlamasınlar kalmasınlar yaban ellerde yerleri, yurtları olsun vatansız olmasınlar benim gibi İstemiyorum benim gibi olmasın çocuklarım yokluğu kucaklamasın, düşünmesinler kara kara umutla baksınlar yarınlara arayıp gerçeği bulsunlar düşmanı dost, dostu düşman bilmesinler İstemiyorum koyun olup güdülsünler çoban olup gütsünler koyun olmasınlar çoban olmasınlar insan olsun çocuklarım insanca yaşasınlar kimseden çalmasınlar kimseye çaldırmasınlar Nuri CAN 1974 Arnhem .
|
|||
|
|||
![]() . ![]() Dünya mutluluğa, ben sevgine doysaydım Nine'me Yağmurun yağmadığı çöllerde ah bir yağmur olsaydım yağsaydım deli deli gül kalbine dolsaydım... Ipıssız kırlarda al bir çiçek olsaydım açsaydım bir kuytuda her sabah gelip koklasaydın... Uzak dağların ardında yapayalnız bir çocuk olsaydım bir kır çiçeği kokusunda sana şiir okusaydım Yağmur olup üzerime yağsaydın rüzgar olup saçlarımı okşasaydın hayal dünyasında hayaller kurup hep dizinde uyusaydım... Ah ki, çocuk olsaydım hep yanında kalsaydım yavru bir güvercin olsaydım hep sana uçsaydım nazlı bir su gibi ırmaklardan hep sana aksaydım çıkıp gökyüzüne yıldızlar gibi hep yüzüne baksaydım Ah bir çocuk olsaydım doldurup mavileri içime kırlarda koşsaydım nazlı bir pınar gibi su verip bağrı yanmışlara mavi nehirlerde durulsaydım dünya mutluluğa doysaydı ben sevgine doysaydım ah bir çocuk olsaydım zamanı durdurup hep yanında kalsaydım öpseydim yanaklarından, dünyayı öper gibi... şefkatine sarılsaydım dünya mutluluğa doysaydı ben sevgine doysaydım dünyada savaşlar olmasaydı açlıklar olmasaydı kötülükler kalmasaydı dünya mutluluğa doysaydı ben sevgine doysaydım ah bir çocuk olsaydım göz yaşlarımı sevgine gömüp çiçeklerden çaldığım hayal tozlarını yüreğine serpseydim çıkıp gelseydim uzak diyarlardan hep beni sevseydin dünya mutluluğa doysaydı ben sana doysaydım ...../ Gittin ansızın ben hep 11 yaşında kaldım sonsuz bir özlem bitmeyen bir dostluk unutamayacağım bir sevgi binlerce tebessüm bırakarakp bana devlerin masalında bir başına bırakıp gittin.... Nuri CAN 1977 Caferli Erzincan .
Nuri CAN Konu NuriCAN tarafından (15-06-2009 Saat 14:02 ) değiştirilmiştir. |
|
|||
|
|||
![]() ![]() Nazlı Çocuk Çiçek açıyor tomurcuk gül yağıyor yüreğine sen gülünce nazlı çocuk gün doğuyor gözlerine ellerin küçücük küçük gamze topluyor gülücük yanakların elma kiraz dudağında bin öpücük mavi, yeşil, al gibisin filiz, fidan, dal gibisin şirin şerbet dillerinle şeker kaymak bal gibisin henüz körpe ince dalsın bırak ömrün yeşil kalsın bir pınar ol kardeşliğe her susayan bir tas alsın hülyalara ocak sensin duygulara sıcak sensin ne kinin var ne nefretin dostluklara kucak sensin bahar seninle allanır ağaç sevginle dallanır yıldızlar sana sevdalı mehtaplar seni kıskanır bakışların rüya gibi bitmeyen bir hülya gibi o küçücük kalbin varya sanki koca dünya gibi içli çocuk, hisli çocuk gül benlerin boncuk boncuk ömrün filiz yarınlara her dalında bin tomurcuk arzuların fişne kiraz hayallerin pembe beyaz yapraklara kar düşüyor üşütmesin seni ayaz can eriği, çağla çocuk istersen gül, ağla çocuk gel saklambaç oynayalım gözlerimi bağla çocuk Nuri CAN .
|
|||
|
|||
![]()
" .......
can eriği, çağla çocuk istersen gül, ağla çocuk gel saklambaç oynayalım gözlerimi bağla çocuk Nuri CAN " Bir çocuğun dünyasına bundan daha güzel hangi söylemlerle vurgu yapabilir ki.. Özü çıkarsız sevgiyle dolu, çocuklara olan o saf sevgisi, merhameti ise bambaşka olan değerli dost Nuri Can, kalemini bu sefer çocuklar için coşturmuş. Çocukların dünyasına çocukça yüreğiyle girerken o yürekten ıslanarak çıkan bir babanın hüzünlü ancak güçlü duyguları var dizelerde. Değerli kaleme saygıyla...
|
|||
|
|||
![]()
Günaydın
Günaydın mutluluğum, günaydın huzurum, günaydın gururum, göznurum, hazinem, yaşama sevincim, dertlerimin neşesi, sabahlarımın güneşi, gülüşünü sevdiğim gara gızım, ak yıldızım, gecem, gündüzüm, gökyüzüm, gül yüzüm, gözlerimin ışığı, sözlerimin nefesi, başımda esen meltem, ilhamım, gül perim günaydın.. Her sabah gozlerinden öptüğüm can özüm, iki gözüm, Günaydın mavi dünyam, güzel rüyam, günaydın ak meleğim, hayatımın anlamı, gecem, gündüzüm, günaydın yeni günüm, her sabah yeniden başladığım hayat günaydın.. Nuri CAN
Stil | |
|
|