|
|||
---|---|---|---|
|
|
||||
|
||||
![]() KUYTUDA UNUTULAN (Kendi başına yetim, yetim başına kederli bir ülkedeyim. Belki çıkmaz bir sokaktır yüreğim.) Güneşi çalarken suçüstü yakalarım akşamı Gündüz deniz misali yaslanır da gecenin giz- li yüzüne, gecenin gizli yüzünde sisli bir saba- ha ağlarım. Kuytuda unutulan bu şiir ağlar şimdi bahara randevu veren bir rüyada ve bü- tün yağmurların Ankaralarında ıslanırım.Oysa bahar hakedilmemiş tek mevsimdir ve asıl ısla- nan yağmur,ıslatan benim suretimdir ve seni düşünürüm.Sen ki bir güneş gibi kaçar- sın, aşkın takviminde adın yazılı, ikliminde tu- fansın. /Gitme sensiz kalıyorum sessizce bir hiç kalıyorum/ Artık ne biriktirdiğim özlemler kalır çekme- cemde, ne de özlenecek bir çekmece kalır geride Geride depremlere terkedilmiş bir şehir ve kuyutuda unutulan bu şiir kalır. Geride ben kalırım. Bu aşk nerede çağlarsa orada ıslanı- rım. Dağları çoğalmış ovalar düşünürüm, ovaları süsleyen başaklar ve nehir yatakları gibi bah- tiyar aşklar. Bir de seni düşünürüm. /gitme yalnız kalıyorum yalnızca bir ben kalıyorum/ dağlarda ateş yanıyor dağlarda haziran, dağlarda aşk, dağlarda gözlerim yanıyor Kentlerde dağ kadar bedenim, dağlarda kent kadar kanıyor.Kanıyor da içimdeki gerilla ka- dar özgür bir aşk aranıyor. (Artık sabıkalıdır yüreğim seslenir;senin gökyüzün yağar benim yeryüzüm gizlenir.) zafer ekin karabay Edited by: san_ |
|
|||
|
|||
![]() Başka Şeyler geldin ki ıssızdım ne iyi ettin şiirim bitmişti sonradan anladım yalnızmışım hem bana biçtiğin anlam soluksuz bir nefeste öyle bir doz ah ki söylediğin güzel ama kendinsin o yaşadığın şey içindeki bir sesim ben bağırmak istediğin zoraki bir sessizlik hangi rengi koysam yakışır ya denk düşmedi mavi denk düşer başka bir renk belki çok seviyorum anlam zavallı anlamıyor bunu başka şeyler mesela diyor ki -beni ayrılığa verme vermem verir miyim diyorum hiç ne iyi ettin geldin ki ıssızdım hem Emin AKDAMAR
|
|||
|
|||
![]() Linç B u s e n s i n bu d a b e n herkesin kendini gördüğü aynaya benziyor y ü z ü m b i r l i n ç h a t ı r a s ı ! H a d e s***8217; e gittiğim zaman hangi gözlerle bakacağım babamın y ü z ü n e ? u n u t t u m iyi ki baba değilim ölü doğmuş bir oğulum A. Ertan MISIRLI
|
|||
|
|||
![]() Unutmak Kolay Olsa Unutmak kolay olsa Önce seni , Sonra kendimi unuturdum Kadehlerin dibinde seni aramaz Seni yaşamazdım Her şarkıda seni söylemez Her şiirde seni okumazdım Unutmak kolay olsa Önce seni Sonra kendimi unuturdum İsmet ÖZEL
|
|||
|
|||
![]() YÜZ Belki yolda düşürme korkusudur Epeydir yanımda taşımıyorum yüzünüzü Bazen Orada unutmuşumdur diye Yokluyorum cebimin kuytusunu Parmaklarıma değen astar Islak dudağınızdır kimi zaman Kimi zaman gamzenizin çukuru Gözleriniz sanıyorum geceden kalan nemi Ağlamışsınız, diyorum Çenenize sızan yağmura bastırıyorum ceketimi Nuri Demirci
|
|||
|
|||
![]() MERHABA Gün açar, Karın verir yağmurlu toprak. İncesu Deresi, merhaba. Saçakta serçeler daha çılgındır, Bulutlarda kartal, Daha çalımlı. Koparır göğsünden bir düğme daha, Tezkere bekliyen biri. İncesu Deresi, merhaba. Genç bayraklar vardır, Barış düşünür, Kuyularda işçi mavilikleri. Ben hepsini düşünürüm, Yirmidört saat Ve seni düşünürüm, Karanlık, hırslı... Seni, cihanların aziz meyvası İlan-ı aşk makamından bir mısra, Yeşerip, kımıldar içimde, Düşer aklıma gözlerin... Oysa murad alamam. Oysa akdan-karadan Bilirim, payım bu kadar... Unutmuş gülmeyi gözbebeklerim. Unutmuş dudaklarım öpmeyi. İncesu Deresi, merhaba... AHMED ARİF
|
||||
|
||||
![]() DAYAN HA YIKILMA Acı Bir Rüzgardır Eser Dağlardan Ovalardan Kapkara Kanını Kurutur Yoksulların Sonra Kıtlık Pahalılık Ve Faşizm Dayan Ha Yıkılma... Ülkemiz Yoksul Ülkemiz Fakir Ve İşçiler Öğrenciler Düşer Yanyana Düşer ya Vatanın Bir Yanı da Ölür. Ve Şahin Aydın Kerim Yaman Böyle Düşüyorsa Bir Bir İnsan Daha Özgür Olsun Diyedir. Enver GÖKÇE
|
|||
|
|||
![]()
Şiir geleneğimizin müstahkem mevkilerinden Melih Cevdet Anday'ın, Devrimci Rosenbergler anısına yazdığı bu şiiri alıntılamanıza olağanüstü sevindim. Vefa duygunuza sağlık.
|
|||
|
|||
![]()
Ahmed Arif ki, bir söylencedir şiir toprağımızda. Kimilerinin "feodal bir şairdir" aşağılamalarına karşın, gürlek ses potansiyeliyle, mısralarının zincirleme akışkanlığıyla, faşizme ve her çeşit zulme karşı başkaldıran tavrıyla, şiirimizin zirvelerindendir. Onun şiirini selamlamak gönül borcumuzdur.
|
|||
|
|||
![]()
BEYAZ BİR GEMİDİR
<TABLE id=Aut***111;number1 style="BORDER-COLLAPSE: collapse" borderColor=#111111 cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%"> <T> <TR> <TD vAlign=top> <DIV align=justify> <DIV style="PADDING-TOP: 0px">sen bu şiiri okurken ben belki başka bir şehirde olurum kötü geçen bir güzü ve umutsuz bir aşkı anlatan rüzgarla savrulan kağıt parçalarına yazılmış dağıtılmamış bildiriler gibi uzun bir yolculuğa hazırlanan yalnız bir yolculuğa. çünkü beyaz bir gemidir ölüm siyah denizlerin hep çağırdığı batık bir gemi sönmüş yıldızlar gibidir yitik adreslere benzer ölüm yanık otlar gibi. Sen bu şiiri okurken ben belki başka bir şehirde ölürüm. <DIV style="PADDING-TOP: 0px"> <DIV style="PADDING-TOP: 0px">BEHÇET AYSAN</TD></TR></T></TABLE>
Stil | |
|
|