![]() |
Her Güne Bir Şiir
Bu başlığa, beğendiğimiz bir şiirleri ekleyebilirsiniz. Şiir eklerken şu hususlara dikkat edilmesi rica olunur; Anasayfa şairler listesinde ismi bulunmayan şairlere ait şiirlere izin verilmeyecektir. Kendimize ait şiirleri "Şiir Sayfam" bölümünde yayımladığımız için bu başlığa eklemiyoruz. (Eklenenler kişiye ait sayfaya taşınacaktır.) Asılan şiir nitelik açısından uygun olmalı, seçici olmalıyız.... Edited by: emre gümüşdoğan |
<TABLE id=HB_Mail_C***111;ntainer height="100%" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0 UNABLE="***111;n">
<T> <TR height="100%" width="100%" UNABLE="***111;n"> <TD id=HB_Focus_Element vAlign=top width="100%" background="" height=250 UNABLE="off"></TD></TR> <TR UNABLE="***111;n" hb_tag="1"> <TD style="FONT-SIZE: 1pt" height=1 UNABLE="***111;n"> <DIV id=hotbar_promo></TD></TR></T></TABLE> <BLOCKQUOTE id=635cd909> <TABLE id=HB_Mail_C***111;ntainer height="100%" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0 UNABLE="***111;n"><T> <T> <TR height="100%" width="100%" UNABLE="***111;n"> <TD id=HB_Focus_Element vAlign=top width="100%" background="" height=250 UNABLE="off"> Sivas Acısı Ben tanırım Bu bulut bizim oranın bulutu Hemşeriyiz ne de olsa Benim için kalkmış, ta Sivas'tan gelmiş Yurdumun bulutu Başimin üstünde yeri var Ben bilirim Bu rüzgâr bizim oranın rüzgârı Hemşerimiz ne de olsa Benim için kopup gelmiş yayladan Yurdumun rüzgârı Kurutsun diye akan kanlarımı Ben anlarım Bu acı bizim ora işi hançer acısı Bir ülkedeniz ne de olsa Aynı dili konuşsak da Anlamayız birbirimizi Hançerin nakışı Tanıdım acısından Sivas işi Ben duyarim duyumsarım Bizim oranın sızısiıbu Binip kara bir buluta Sivas ilinden Sivas rüzgârında uçup gelmiş Helallik dilemeye Ey yüregimin onmaz acıları Ey beynimin dinmez sancilari Suç ne bende ne de sende Suç seni karanlıklara gömenlerde Ne de olsa yurttaşımsın Kapalı olsa da bütün vicdan kapıları yüzüne Bilmelisin bir yerin var canevimde Aziz Nesin</></TD></TR> <TR hb_tag="1" UNABLE="***111;n"> <TD style="FONT-SIZE: 1pt" height=1 UNABLE="***111;n"> <DIV id=hotbar_promo></TD></TR></T></T></TABLE></BLOCKQUOTE>Edited by: esra |
<TABLE id=HB_Mail_C***111;ntainer height="100%" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0 UNABLE="***111;n">
<T> <TR height="100%" width="100%" UNABLE="***111;n"> <TD id=HB_Focus_Element vAlign=top width="100%" background="" height=250 UNABLE="off"> Acıyor Mutsuzluktan söz etmek istiyorum <?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /> Dikey ve yatay mutsuzluktan Mükemmel mutsuzlugundan insansoyunun sevgim aciyor Biz giz dolu bir sey yasadik onlar da orada yasadilar Bir dagin çarpikligini bir sevinç sanarak En basta mutsuzluk elbet Kasaba meyhanesi gibi Kahkahasi gün isigina vurup ta ötede beride yansimayan Yani birinin solgun bir gülden kaptigi frengi Öbürünün bir kadindan aldigi verem Bütün ishanlarinin tarihçesi Bütün söz vermelerin tarihçesi sevgim aciyor Yazik sevgime diyor birisi Güzel gözlü bir çocugun bile O kadar korunmus bir yazi yoktu Ne denmelidir bilemiyorum sevgim aciyor Gemiler gene gelip gidiyor Daglar kararip aydinlanacaklar Ve o kadar Tavrim bir seyi bulup cosmaktir Sonbahar geldi hüzün Kis geldi kara hüzün Ey en akıllı kişisi dünyanın bazen yaz ortasında gündüzün sevgim aciyor Kimi sevsem Kim beni sevse Eylül toparlandi gitti iste Ekim falan da gider bu gidisle Tarihe gömülen koca koca atlar Tarihe gömülür o kadar Turgut Uyar </TD></TR> <TR UNABLE="***111;n" hb_tag="1"> <TD style="FONT-SIZE: 1pt" height=1 UNABLE="***111;n"> <DIV id=hotbar_promo></TD></TR></T></TABLE> |
<T> <TR height="100%" width="100%" UNABLE="***111;n"> <TD id=HB_Focus_Element vAlign=top width="100%" background="" height=250 UNABLE="off"> YORUL KALBİM YORUL İşte kır yeleli hırçın bir at işte sana fırtınadan iki kanat dağlar dalgalar gibi kükreyen öfkeli tanrılar gibi yorul kalbim yorul aşk doyulmaz bir koşudur işte sana tutkuların en alevlisi işte sana gökyüzümle kan kırmızı bir oyun bunalsam boğulsam yansam bir panter gibi göğüs kafesime sığmasam da yorul kalbim yorul aşk hüznün kuytu körfezidir işte yatağından taşan beyaz ırmağım işte derin sulara hayat veren mızrağım köpüklerin uçlarından kuş tüylerine evrende sönecek son canlıya kadar yorul kalbim yorul aşk ölüme başkaldırmadır tevfik AKDAĞ </TD></TR> <TR hb_tag="1" UNABLE="***111;n"> <TD style="FONT-SIZE: 1pt" height=1 UNABLE="***111;n"> <DIV id=hotbar_promo></TD></TR></T></TABLE> |
Siste Siste yurumek bir garip! Her cali ve her tas yalniz, bir agac bir agaci gormuyor, hersey yalniz. Dunyam sevinc doluydu, hayatim kolayken; simdi sis dusmusken hic kimse gorunur degil. Gercekten hic kimse bilge degil, karanligi tanimayan, akmaksizin ve sessizce onu herseyden ayiran. Siste yurumek bir garip! Yasam issiz. Hic kimse kimseyi tanimiyor, herkes yalniz. Hermann HesseEdited by: muki |
XXXVIII ---------- Külün altında duruyor bedenin sönmüş meşe gövdesi, ertelenmiş yazlar. Kül: Senin kendi ipek külün, kül: beklemekte uyanacağı rüzgarı. Yeniden yaratıyorum seni duyan beynimle düşünen yüreğimle kollarının içinden giderek. Anımsarım, sana dokunduğum zaman, bir yanım bir yanına dokunduğunda, huş yaprağı olarak kokman gerek ceylan teri kokmalısın su kaynağı kokacaksın. Koku da değişiyor zamanla: Kapalı mahzen küfüyle kokabilir kendini dünyaya açmamış gövde, Kendi kendini kilitlemiş bir beden, dilsiz, kör ve sağır bir kül-ten. Üç vaktin birinde bir rüzgar olmalıyım! ÖZDEMİR İNCE Edited by: sunfairy |
<TABLE style="BORDER-COLLAPSE: collapse" borderColor=#111111 cellSpacing=0 cellPadding=0 width="95%">
<T> <TR> <TD vAlign=bottom>Yildizlar </TD> <TD vAlign=right width=160></TD></TR></T></TABLE> <DIV align=left> <TABLE style="BORDER-COLLAPSE: collapse" borderColor=#111111 cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%"> <T> <TR> <TD width="100%"> <DIV align=right> <TABLE style="BORDER-COLLAPSE: collapse" borderColor=#ff0000 cellPadding=0 width="95%"> <T> <TR> <TD vAlign=top> <TABLE style="BORDER-COLLAPSE: collapse" borderColor=#111111 cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%"> <T> <TR> <TD align=left width="100%"> Bütün yildizlarin parladigini duyarim içimde. Bir sel gibi dolar dünya hayatima. Gövdemde çiçekler açar. Gönlümde topragin ve suyun bütün gençligi tüter bir tütsü gibi. Ve seslendirir bir kaval gibi bütün nesnelerin solugu düsüncelerimi. Tagore </TD></TR></T></TABLE></TD></TR></T></TABLE></TD></TR></T></TABLE> |
SUDA AYAK İZLERİ<?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Önce bir deniz düşer aklıma Masmavi bir şarkı başlar derinden. Sonra yosun kokan ıslak bir rüzgar; Saf saf, serin serin gelir, Rüzgarda lirik fısıltılar, Rüzgarda ilkbahar sahillerinden Müjdeler taşıyan sözlerin gelir! Açılır hayale kıvrak bir yelken, Çözülür dolaşır mısralar bir bir. Ve sen gelirsin uzaklardan sen; Hani o en yitik efsanelerden Ta ruhuma gülen gözlerin gelir. Çocuksu bir umut karışır tuza, Tüm katı gerçekler çözülür, erir. Kıyıdan bir gölge uzar sonsuza Yasaklar, incecik bir geçit verir; Üzerinden ürkek, belli belirsiz Üzerinden kaçak yakamozlarla Bana doğru ayak izlerin gelir. BEKİR SITKI ERDOĞAN |
<T> <TR height="100%" width="100%" UNABLE="***111;n"> <TD id=HB_Focus_Element vAlign=top width="100%" background="" height=250 UNABLE="off"> DAVET.... Birden bire sanki çıplak Bir oyunuyla hafızanın Bir kuş sesi çırpınarak Düştü bağrına hazanın. Her bahçenin yabancısı Ve her ümidin üstüne Bir ses ki, sonsuz acısı Güllerin üzüntüsünde. Araştırdı bir baharın Unutulmuş kokusunu. Ay ışığında dalların Rüya dolu uykusunu. Bir akşamın beyaz fecre Gönderdiği kanlı haber: Herkes ömründe bir kere Bu zalim davetle titrer AHMET HAMDİ TANPINAR </TD></TR> <TR hb_tag="1" UNABLE="***111;n"> <TD style="FONT-SIZE: 1pt" height=1 UNABLE="***111;n"> <DIV id=hotbar_promo></TD></TR></T></TABLE> |
Yoruldun ağırlığımı taşımaktan
ellerimden yoruldun gözlerimden gölgemden sözlerim yangınlardı kuyulardı sözlerim bir gün gelecek ansızın gelecek bir gün ayak izlerimin ağırlığını duyacaksın içinde uzaklaşan ayak izlerimin ve hepsinden dayanılmazı bu ağırlık olacak. Nazım Hikmet |
şu Anki Saat: 01:38 |