![]() |
TARİFSİZ ACI / Orhan Afacan Şiirleri
Bir metre kareye altı bin mermi ”Çanakkale Olmak” böyle bedel mi? Üç bin mermiyle zırh giymiş her beden Türklük ve Müslümanlık tek bir neden. **************** Gökten, yerden, dört yandan bir afat Savaş yeri değil sanki Arafat. Yedi ülke düşman, Mehmet bir ülke Dünyaya yeter Mehmet’teki ilke… ***************** Yürekler bir top, bakışlar süngü Düşmanın kudret, kısır bir döngü Alçak gibi, kalleş gibi geldiler İnsanlığı, mertliği öğrendiler… ***************** Çanakkale sen Uhut’sun, Bedir’sin. İstanbul için tarihi kilitsin. İstanbul yönünde Çan’ın ibresi Ne müthiştir Muhammed’in hadisi.. ***************** Farklı yerden gelmiş her birisi Kimi efendi, kimi sömürgesi. Kol yerinden, baş gövdeden kopacak Taşı sıksan su değil, kan akacak. ****************** Bekir Çavuş, Bekir Çavuş olacak Gözcü Baba’ya top mermi yığacak. Şahadet şerbeti tasla içilmez…. Çanakkale asla,asla geçilmez.. Orhan AFACAN |
ORHAN AFACAN@DAN SELAMLAR
ORHAN AFACANKİMDİR? 1950, İzmir doğumlu, emekli memurum. Evli ve iki oğlumda iki kız torunum var. TSM formatında Ertuğtul POYRAZ tarafından bestelenmiş ve bestelenmekte olan 40 sözümün ikisi marştır. Yunus, S.Celebi ve Nabi’nin yanı sıra Hz.Mevlana, M.Akif ve Necip Fazıl karması bir formatla günümüz Türkiye’si ve dünya gündemini siyası , din ve menfaat sarmalını ayni şiir içinde anlatmaya çalışıyorum. Şiirlerimin teması sevgi, milli, dini ve sosyal içerikli konu ve gözlemlerdir. 300 civarında şiirim mevcut. MUTLULUK SÖZ VERDİ adıyla müzik sitelerinde konserde icra edilen TSM -Hicaz şarkımı izleye bilirsiniz. Yakında Ertuğrul POYRAZ'ın bestelediği ve seslendirdiği şiirlerimi demo olarak stüdyo kaydı yapmayı amaçlıyoruz. NE ZAMAN SENİ GÖRSEM KABE deyim amatör kayıtlı şiirimi, müzik sitelerinde ayni, adla dinleye bilirsiniz. Teşekkürler |
ANAHTAR KÂBE
ANAHTAR KÂBE Sanmayın, öyle muhteşem bir yapısı var. ‘’18 ayar altın’’ işleme kapısı var Kuş uçmaz, kervan geçmez bir yerden tapusu var Dünyanın, ahretin anahtarıdır KÂBE Gecenin karanlığı örtüsünün boyası ‘’Altın simlerle ‘’işli üzerinde yazısı Tavaftaki meşaket ruhların tek sefası İnanmaya şehadetin anahtarıdır Kâbe Örtüsü halkalarla mermerlere çakılı Okuyamadım hangi ayetlerdir yazılı. Orhan burda fark etti başındaki akılı Kulluğun, ibatedin anahtarıdır KÂBE Kalpler onunla açılır, onunla kapanır. Arşı ala yeryüzüne Kâbe’yle bağlanır Rİyasızca onda Allah için ağlanır Hacerül Esvedle cennete anahtardır Kâbe Yüz çevirme hiç gafletle Kâbe’den öteye Doyulmaz koklamaya, doyulmaz öpülmeye Gelmedin Orhan, kullarla sohbet etmeye Allah ile sohbete anahtardır Kâbe İçtiğin zemzemdir, memba suyu değil, Çevreyi tarayarak içmen doğru değil. Cenneteki Kevser şarabı olduğunu bil. Saygıya, dikkate anahtardır Kâbe Herkes birbirinden çok heycanlı, telaşlı- Herkesin yüzü hüzünlü, göz pınarı yaşlı. Kadın, erkek, sakat, sağlam, her renkten genç, yaşlı Her gönülde hasrete anahtardır Kâbe Şüphesiz ki Hacerül esved, zemzem cennetten, Çıkarılmış değilmi ilk kul Âdem cennetten.? Tövbenin kabulu apaçık belli ayetten Tavafıyla cennete anahtardır KÂBE Dayadımda kalbimi bir ara siyah örtüye Korktum kaldım, alnımdamı kalbim diye.! Başladım ellerimle alnımı ellemeye Alnımdaki işareti anahtardır KÂBE Seccadesine işlemiş özenle Kâbe resmi ‘’Hacı ‘’olsa ne fayda o zavallının ismi. Yürüyen puttan farkızdır beden denen cismi Böyle kalp kilidine anahtardır KÂBE Mahzun kaldı Hacer, hemde çocuk İsmaille, Biraz hurma yiyecek, birkaç günlük su ile. Kıyamete kadar anılacak dua ile Allaha TEVEKKÜLE ANAHTARDIR KÂBE ORHAN AFACAN |
KAÇ EŞİN BOYNU BÜKÜK
Kaç eşin boynu bükük, annenin bağrı yanık Kaç evde huzur yok, kapı, pencere kapanık. Kaç masum suçsuz yere yıllardan beri sanık Vicdanını dinlede gerçeği söyle Tanık. Duvarlar defter olup tahliye hesaplanır Her saniye bağrıma hançer gibi saplanır. Bütün ümitlerimiz ifadende toplanır Vicdanını dinlede gerçeği söyle TANIK. Ölümü getirmiyor dualarla, dilekler. Yalana mağlup oldu bükülmeyen bilekler Eşim, dostum beni kötü biri bilecekler Vicdanını dinlede gerçeği söyle TANIK. Her gecen gün toplumdan bir parça kopuyorum Neden suç işlemedim diye kahroluyorum. Biran benim yerime kendini koy-diyorum Vicdanını dinlede gerçeği söyle TANIK. ORHAN AFACAN |
TAŞ ATAN ÇOCUKLAR
TAŞ ATAN ÇOCUKLAR
Sanki oyundasın taş atan çocuk. Cahilmi, cesurmu sonra görürsün Seni kımler böyle oynatan çocuk. Sanmam bu eğlencen çok uzun sürsün... Sökülen kaldırım, ayaklarındır Ölünceye kadar bir götürümsün.. Kundaklanan dükkân yarınlarındır Vicdanında yargılanan cürümsün Elinde molotof, yuzünde maske- Neden bir gizliliğe bürünürsün… Yıllarca sonra, desen bile keşke Vatan ahı ağırdır, sürünürsün. Senin yaşıtlarda taso salgını Yahut bir iple topaç çevirirsin. Oyun sandığın işlerin çılgını Çamı hedeflerken, can devirirsin Hapistemi geçsin ergenlik çağı Ordada sarmalar pisliğin ağı. Kopmak bilmez asla takvim yaprağı Harf, harf, cümle cümle sen sökülürsün. Kaynağıdır dinlerin Ortadoğu. Din olmaktan uzak dinlerin çoğu. Tarih boyu bundan kinlerin çoğu Muslümansın, müslüman görünürsün. Benimde devletle sorunlarım var Yapamam bunu aramızda duvar. Hırs, nefret, cahillik, benlik canavar Davanı hukuk ile sürdürürsün. Hadis ’vatan aşkından iman doğar’ İmansızı, iman her zaman boğar Nefret, öfke beyne, kalbe zor sığar. Kendini ellerinle öldürürsün. Bir taş konuyu nereye götürdü Kalkınmamızı dereye götürdü İç, dış düşman biz nasıl düşürdü. Devamlı boş çareye bürünürsün.. Araya girmesin etnik tefrika- İşte Ortadoğu, işte Afrika Global siyasetler binbir entrika Ne yapsan hep mata düşürülürsün Sömürgecidir her zaman Avrupa, Sanma takdir edilir, övülürsün - Şimdi demokrası elinde sopa. O sopayla da bir gün dövülürsün.- ORHAN AFACAN |
METRE KAREYE ALTIBİN MERMİ-ORHAN AFACAN
Bir metre kareye altı bin mermi :heart:
Çanakkale Olmak böyle bedel mi? Üç bin mermiyle zırh giymiş her beden Türklük ve Müslümanlık tek bir neden. Gökten, yerden, dört yandan bir afat Savaş yeri değil sanki Arafat. Yedi ülke düşman, Mehmet bir ülke Dünyaya yeter Mehmet teki ilke& Yürekler bir top, bakışlar süngü Düşmanın kudret, kısır bir döngü Alçak gibi, kalleş gibi geldiler İnsanlığı, mertliği öğrendiler& Çanakkale sen Uhut'sun, Bedir'sin. İstanbul için tarihi kilitsin. İstanbul yönünde Çan'ın ibresi Ne müthiştir Muhammed'in hadisi.. Farklı yerden gelmiş her birisi Kimi efendi, kimi sömürgesi. Kol yerinden, baş gövdeden kopacak Taşı sıksan su değil, kan akacak. Bekir Çavuş, Bekir Çavuş olacak Gözcü Baba'ya top mermi yığacak. Şahadet şerbeti tasla içilmez&. Çanakkale asla,asla geçilmez.. Orhan AFACAN |
ÇANAKKALE DENİNCE AKLIMA-ORHAN AFACAN
ÇANAKKALE DENİNCE AKLIMA ... |
CUMHURİYETLİ BİR GÜNE --orhan afacan
CUMHURİYETLİ BİR GÜNE
Hürriyetini doya doya solu Cumhuriyetli Bir GÜNE BAŞLARKEN Değilsin kimsenin kölesi, kulu Cumhuriyetli Bir GÜNE BAŞLARKEN Vatan sınırın Edirne, Hakkâri Şehit kanıyla sulandı her yeri. Hasedinden kahrolsun kimileri Cumhuriyetli Bir GÜNE BAŞLARKEN Düşmanların planlarıyla avunsun Cumhuriyet aşkın önde bulunsun Alın terin, kanın O’nu savunsun Cumhuriyetli Bir GÜNE BAŞLARKEN Mutluluğun, sevincin hep çoğalır Etrafına özgüvenin dağılır. Dünyaya, kâinata zor sığılır Cumhuriyetli Bir GÜNE BAŞLARKEN ORHAN AFACAN |
BİNCANLA SEVİYORUM TÜRKİYEMİ-ORHAN AFACAN
BİN CANLA SEVİYORUM TÜRKİYE’Mİ-
Bin canla seviyorum Türkiye’mi Dirilir, dirilir de ölürüm ben Çok özel yaratmış Hak bedenimi Ancak Türkiye’mle örtünürüm ben. Sakarya nehrinden Dicle, Fırat'a Sağanak, sağanak dökülürüm ben. Âliyle kardeştir Ökkeş, Rıfat’a Zengin nüfus, zengin bir kültürüm ben- İstanbul aşkıyla Fatih olurum. Dağları Çağlara götürürüm ben Kocatepe’de mevzii bulurum ‘’Akdeniz’i ilk hedef’ ’görürüm ben. Söğütlü Osman’ım, kayı boyundan Kur’an’ aşkıyla büyütülürüm ben. Çekinmem, korkmam en kötü oyundan Düşmanın gözünde iz sürürüm ben Toprağa tohumdur alın terlerim— Zemzem kadar bereketli, gürüm ben Resulün ‘’aguş’ açtığı askerim Ezelden beridir hür, özgürüm ben... Dört mevsimde çiçek acar bahçemde Dostluğa, sevgiye gömülürüm ben. Laz,Kürt,İstanbul kokusu lehçemde Aruz, aruz kalbe örülürüm ben Cephede kahraman, devlette memur Okulda öğrenci görülürüm ben Çalışmamla olur vatanım mamur Takdirde edilir, övülürüm ben. Misafir perverim, ikramım boldur Bir lokma ekmeği bölüşürüm ben. Mevlana’yla, Yunus gittiğim yoldur. Yaratılmışı hep hoşgörümüm ben ORHAN AFACAN |
BİNCANLA SEVİYORUM TÜRKİYEMİ-ORHAN AFACAN
BİN CANLA SEVİYORUM TÜRKİYE’Mİ-
Bin canla seviyorum Türkiye’mi Dirilir, dirilir de ölürüm ben Çok özel yaratmış Hak bedenimi Ancak Türkiye’mle örtünürüm ben. Sakarya nehrinden Dicle, Fırat'a Sağanak, sağanak dökülürüm ben. Âliyle kardeştir Ökkeş, Rıfat’a Zengin nüfus, zengin bir kültürüm ben- İstanbul aşkıyla Fatih olurum. Dağları Çağlara götürürüm ben Kocatepe’de mevzii bulurum ‘’Akdeniz’i ilk hedef’ ’görürüm ben. Söğütlü Osman’ım, kayı boyundan Kur’an’ aşkıyla büyütülürüm ben. Çekinmem, korkmam en kötü oyundan Düşmanın gözünde iz sürürüm ben Toprağa tohumdur alın terlerim— Zemzem kadar bereketli, gürüm ben Resulün ‘’aguş’ açtığı askerim Ezelden beridir hür, özgürüm ben... Dört mevsimde çiçek acar bahçemde Dostluğa, sevgiye gömülürüm ben. Laz,Kürt,İstanbul kokusu lehçemde Aruz, aruz kalbe örülürüm ben Cephede kahraman, devlette memur Okulda öğrenci görülürüm ben Çalışmamla olur vatanım mamur Takdirde edilir, övülürüm ben. Misafir perverim, ikramım boldur Bir lokma ekmeği bölüşürüm ben. Mevlana’yla, Yunus gittiğim yoldur. Yaratılmışı hep hoşgörümüm ben ORHAN AFACAN |
şu Anki Saat: 13:08 |