Şiir akademisi logo
Şairler Şiirler menü Öyküler
Fakir Baykurt Öykü Yarışması - Sarıyer Belediyesi Fakir Baykurt Öykü Yarışması sonuçlandı - Tanpınar Şiir Yarışması’nda Sonuçlar Açıklandı - 9. Aşık Mahzuni Şerif Beste Yarışması başlıyor - Dicle Koğacıoğlu Makale Ödülü 2017 - Bornova Belediyesi Şiir Yarışması - GİO 2017 Roman Ödülü - Sunullah Arısoy 2017 Şiir Ödülü Hüseyin Atabaş’ın - Gençlerden Atatürk'e Mektup Yarışması - "Attila İlhan Edebiyat Ödülleri" başvuruları başladı -

Koray FEYİZ

Koray FEYİZ Şiirleri İçin Tıklayın



Koray FEYİZ (1961 -  )

Kendi kaleminden Koray FEYİZ:

Türk şairi.Büyük Çerkez sürgününde Kuzey Kafkasya'nın Şapsığ yöresinden Anadolu'ya sürülen Neşaph adlı bir Adige ailesinin oğludur.09 Mayıs 1961 yılında İstanbul-Üsküdar’da doğdu.KTÜ ve ODTÜ’de Mühendislik-Şehircilik lisans ve yüksek lisans öğrenimi gördü.

“Şehir Psikolojisi”konusunda doktora tezini tamamladı. Doçentlik tezi üzerinde çalışıyor.

İlk şiiri;Varlık dergisinde 1987 yılında yayımlandı.Varlık,Adam-Sanat,Milliyet-Sanat,Hürriyet-Gösteri,

İnsancıl,EvrenselKültür,Damar,Yarın,Yazıt,Temmuz,Parantez,Şiir Ülkesi,Dönemeç,Çağdaş Türk Dili,CumhuriyetKitap,EdebiyatEleştiri,Su,Kıyı,YazkoEdebiyat,Patika,Yaba-Öykü, Lacivert,Dar Sokak,Taflan ve pek çok dergide şiir ve şiirin sorunları üzerine yazıları yayımlandı.

“Modern Türk şiirinin kırılma noktalarında gündeme giren şiir anlayışı ile Koray Feyiz,güçlü ya da güçsüz kendi eleştirisini de birlikte oluşturmuştur.

Örneğin,bir öznel eleştiriden,bir izlenimci eleştiriden,yazın tarihine dayalı bir eleştiriden,toplumcu eleştiriden,çözümlemeci eleştiriden, bir ölçüde göstergebilimci eleştiriden söz edilebilir onun şiirinde.

Genelde,ölçüsüz-uyaksız, günlük görüntülere yaslanan,anı yakalayan,güncele ve konuşma diline sıkı sıkıya bağlı bir şiirden,söylediklerinde bir arka plan, bir derinlik arayan, imgeyi, simgeyi,ölçüyü hesaba katan, felsefi boyutu olan bir şiire yöneldi.

Ancak, kendine ait bir dil ya da söylem kullanması,müzik ve sesle yakın ilişki içinde bulunması ve estetik bir etkileme gücünün olması herkes tarafından kabul edilebilecek özelliklerdir.

Bundan da öte,temelde Marksçı dünya görüşüne yakın/yatkın bir insan olduğunu sanat/yazın anlayışının da başta Marksçı sanat/yazın kuramı olmak üzere çeşitli kuramlardan beslendiğini,hiç bir kurama onun sıkı 'takipçisi' olacak kadar bağlı olmadığını,kuramlar karşısında eleştirel tavrını her zaman koruduğunu,örneğin Toplumcu Gerçekçilik kuramındaki tarihselliği ve uygulamada yapılan yanlışlıkları ilk belirtenlerden biri olduğunu eklemek gerekir.(Ataol BEHRAMOĞLU)”

Kitapları:

Mezarlar Eskimedi (1987), Bir Mektupta İki Yalnızlık (1988), Ben O Issız O Yorgun Şehir (1995), Uhrevi Zorba (1995), Düşle Gelen(1995),Seni Bağışladım Çünkü Beni Çok Üzdün (1999).



 

 
Şiirakademisi ticari amaç gütmediği için ürünlere telif hakkı ödemez. Ürünlerin telif hakkı yazarına aittir.
5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası uyarınca, ürünler site yönetiminden ve yazarından izinsiz kullanılamaz.  
Bebek Giyim - Toptan Oyuncak - web tasarım
Şiir Akademisi - Ana Sayfa