Şiir akademisi logo
Şairler Şiirler menü Öyküler
Fakir Baykurt Öykü Yarışması - Sarıyer Belediyesi Fakir Baykurt Öykü Yarışması sonuçlandı - Tanpınar Şiir Yarışması’nda Sonuçlar Açıklandı - 9. Aşık Mahzuni Şerif Beste Yarışması başlıyor - Dicle Koğacıoğlu Makale Ödülü 2017 - Bornova Belediyesi Şiir Yarışması - GİO 2017 Roman Ödülü - Sunullah Arısoy 2017 Şiir Ödülü Hüseyin Atabaş’ın - Gençlerden Atatürk'e Mektup Yarışması - "Attila İlhan Edebiyat Ödülleri" başvuruları başladı -

Öykü Ödülleri » Ömer Seyfettin Hikaye Ödülü

 
Ömer Seyfettin Hikaye Ödülü
 
Ömer Seyfeddin adına Türk Edebiyatı Vakfı ve Gönen Belediyesi tarafından verilen öykü yarışmasının ilki 1990 yılında düzenlenmiştir. Önceleri Türk Edebiyatı Vakfı tek başına düzenlerken  2005 yılından  itibaren Türk Edebiyatı Vakfı ve Gönen Belediyesi ortaklaşa düzenlemeye başlamışlardır.  Yarışmanın adı Türk Dünyası Ömer Seyfeddin Hikaye Yarışması olarak değiştirilmiştir. Amacı, edebiyata yeni isimler ve eserler kazandırmaktır.

 

Bu güne kadar kazananlar:

 

 

2006 - Engin Damcı "Kış Yabancısı"

 

2005 - Şansın Tüzün / Cumhuriyet Çiçeği

2004 - Vahit Koç / Bir Evlilik Yaratmak

2003 - İnan Anaforoğlu / Kurban

2002 - Mavisel Yener / Güvercin Çağı

2001 - Ekin Atalar /  Erbain

2000 - Zafer Altunkozaoğlu  /  Dedemin Sevdaları

2000 - Engin Çetinbağ  / Aşk Nerede

1999 - Kemal Selçuk  /

1998 - Nursel Saygınar  / Git Dağlardan Kar Getir

1997 –-Zafer Karalar  / Duygulara Özgürlük

1996 -

1995 – Muhterem Yüceyılmaz / Mangal

1994 - Burhan Günsel

1993 – Gül Abus  / Semerci

1992 – Osman Şahin / Selam Ateşleri

1991 –

1990 – Necati Güngör  / Sinema Kuşu Sevgilim

 
 
 
 
2008 Yılı  Ödülü Şartnamesi
 
Amaç
Ömer Seyfettin'i anmak, yaşatmak ve unutturmamaktır. Bunun yanında günümüz hikayeciliğine ve edebiyatımıza yeni isimler ve eserler kazandırmaktır.

Konu:
Serbest

Yarışmanın Şartları:

1-Yarışma Türkiye'de ve Dünyada yaşayan tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına açıktır.

2-Kitaplarıyla hikayesi olarak kabul edilmiş yazarlar ile daha önce yapılan Ömer Seyfettin yarışmasında birincilik almış eser sahirleri yarışmaya alınmazlar.

3-Hikayenin daha evvel yayımlanmamış, başka bir yarışaya veya bir yayın gurubuna gönderilmemiş olası gerekmektedir.

4-Hikaye konusu, yazarlar tarafından serbest olarak belirlenebilecktir.

5-Yarışmaya en çok üç hikaye ile iştirak edebilirler. Üç hikayede de aynı rumuz kullanılmalı ve hikayeler üzerine rumuzla birlikte 1-2-3 diye belirtilmelidir.

6-Yarışmaya gönderilecek hikayeler üzerinde sadece rumuz bulunacaktır. Rumuz dışında yarışmacının kimliğini belirten bir işaret bulunması halinde yarışma dışı bırakılacaktır.

7-Yarışmacı; kimliğini, açık adresini ve özyaşam öyküsüyle birlikte 1 adet fotoğrafını ayrı bir zarfa koyarak üzerine sadece rumuzunu yazıp hikayenin yer aldığı büyük zarfın içine koyacaktır.

8-Hikayenin bilgisayarda Times New Roman karakteri ile 12 punto büyüklüğünde, bir buçuk satır aralığında yazılmalı, boşluklar dahil 50000 (Elli bin) karakteri geçmemeli ve 9 nüsha halinde gönderilmelidir.

9-Hikaye daha sonra kitaplaşacağı için, hikayenin konduğu zarfın içinde word formatında hazırlanmış CD veya diskete yüklenmiş olarak gönderilecektir.

10-Hikayeler Gönen belediyesine elden teslim edilecek veya aşağıda belirtilen adrese kargo ile gönderilecektir.

11-Yarışma için teslim edilen hikaye metinleri kesinlikle geri verilmeyecek ve metin sahibi hiçbir hak iddia edemeyecektir.

12-Yarışmada ödül kazanan eserlerin her ütrlü hakları Gönen Belediyesine ait olacaktır. Yarışmada dereceye giren ve yayımlanmaya değer görülen hikayeler, kitap haline getirilebilecektir. Yayımlanacak eserler ayrıca telif hakkı ödenmeyecektir.

13-Yarışma sonuçları 6 Mart 2008 tarihinde açıklanacak ve ödüller 08 Mart 2008 tarihinde verilecektir.

Ödüller
1. 3000 Lira
2. 2000 Lira
3. 1000 Lira
7 kişiye Özendirme Ödülü 300 Lira

Seçici Kurul
Prof. Dr. Recep DUYMAZ - Trakya Üniversitesi
Prof Dr. Ali DUYMAZ - Balıkesir Üniversitesi
Prof. Dr. Abdullaj UÇMAN - Mimar Sinan Üniversitesi
Yrd. Doç. Dr. Hulisi GEÇGEL - Çanakkale 18 Mart Üniversitesi
Öğr. Gör. İzzet Fuat ONAR - Balıkesir Üniversitesi
Hüseyin SU - Hece Dergisi
Ömer LEKESİZ - Hece Dergisi

Son Teslim Tarihi:
2 Ocak 2008 / Çarşamba

Teslim Yeri:
Gönen Belediyesi - Gönen / Balıkesir
 
 
 
 
Ömer SEYFETTİN (1884-1920)

188 Yılında Gönen'de doğdu. Öğrenimine Gönen'de başladı. Babasının görevi nedeniyle İnebolu ve Ayancık'tan sonra İstanbul'a geldi. Askerî Baytar Ortaokulunda, Edirne Askerî İdadîsi'nde (lise) öğrenim gördü. Mekteb-i Harbiye-i Şahâne'ye (Harbokulu)  başladı. Mezuniyetten sonra Piyade Asteğmeni rütbesiyle orduya katıldı. Selanik'te çıkmakta olan Genç Kalemler Dergisinde yazmaya başladı. Millî edebiyat akımı içinde yer alan Ömer Seyfettin öykücülüğümüzün kurucularındandır. Balkan Savaşının başlaması üzerine yeniden orduya çağrıldı, Yanya kuşatmasında esir düştü, bir yıl esir kaldı. Çok sayıda öyküyü bu dönemde yazdı.1913'te İstanbul'a döndü. Askerlikten ayrıldı, yazarlık ve öğretmenlikle hayatını kazanmaya başladı. Türk Sözü dergisinin başyazarlığına getirildi ve burada Türkçü düşüncenin sözcülüğünü yapan yazılar yazdı. 1914 yılında Kabataş Sultanisi'nde öğretmenlik görevine başladı ve bu görevini ölümüne kadar sürdürdü. 6 Mart 1920'de İstanbul'da öldü.
 
 
 
Şiirakademisi ticari amaç gütmediği için ürünlere telif hakkı ödemez. Ürünlerin telif hakkı yazarına aittir.
5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası uyarınca, ürünler site yönetiminden ve yazarından izinsiz kullanılamaz.  
Bebek Giyim - Toptan Oyuncak - web tasarım
Şiir Akademisi - Ana Sayfa