|
|||
|---|---|---|---|
|
|
|||
|
|||
|
"ÖKSG YÖNETİCİLERİNDEN İLHAN KEMAL'DEN SIRADIŞI BİR ÇALIŞMA, BİR İLK: TÜRKİYE'DE YAYINLANAN ONLARCA DERGİ VE ŞİİR KİTABI TARANARAK OLUŞTURULMUŞ, GÜNÜMÜZ ŞİİRİNİN 109 ÖNEMLİ BAYAN TEMSİLCİSİNİN İSİMLERİNİ BİRARADA GÖREBİLECEĞİNİZ TEK LİSTE..."
1. AZİME AKBAŞ 2. AYLİN ANTMEN 3. ARİFE AKTAŞ 4. AYNUR DURSUN 5. ASLI DURAK 6. AYTEN MUTLU 7. ASLI TAŞDEMİR 8. AYŞE KESKİN 9. ARZU ÇUR 10. AYŞE MÜŞERREF KOT 11. A. ÜMRAN ERSİN 12. AYŞE NALAN 13. AYLİN GÜNAY 14. AYDANUR SARAÇ 15. ARZU KARADAĞ 16. ARİFE KALENDER 17. ARZU K. AYÇİÇEK 18. ASLI SERİN 19. ASUMAN SUSAM 20. AYBALA SARIÇİÇEK 21. AYNUR ÖZBEK ULUÇ 22. BETÜL AKDAĞ 23. BETÜL DÜNDER 24. BETÜL YAZICI 25. BETÜL TARIMAN 26. BERNA OLGAÇ 27. BEDRİYE KORKANKORKMAZ 28. BURCU YAPRAK 29. BİLGE PALAZ 30. BEJAN MATUR 31. BİLSEN BAŞARAN 32. BİRHAN KESKİN 33. BERRİN TAŞ 34. BENGÜ ÖZSOY 35. ÇİĞDEM SEZER 36. ÇAĞDEŞ KEÇECİ 37. DİDEM MADAK 38. DENİZ DURUKAN 39. ELİF SOFYA 40. EMEL GÜZ 41. EMEL İRTEM 42. EBRU ÇAYIR 43. EREN AYSAN 44. ESRA GÜZELİPEK 45. FATMA NUR 46. FİLİZ BEDÜK 47. FATMA ESEN 48. FATMA KILIÇ 49. FAİKA SARP 50. FERAY BALABAN 51. GÜLSÜM A. 52. GÖZDE KURT 53. GÜLÜMSER ÇANKAYA 54. GÜLTEN AKIN 55. GÜLSÜM AKYÜZ 56. GÜLSELİ İNAL 57. GONCA ÖZMEN 58. GÜL ÇİMEN 59. HİLAL KARAHAN 60. HAYRİYE ERSÖZ 61. HAYRİYE ÜNAL 62. HASİBE SÖNMEZ 63. HALİDE YILDIRIM 64. HARİKA UFUK 65. HÜLYA KARAASLAN 66. HÜLYA DENİZ ÜNAL 67. HANDAN TUNÇ 68. HATİCE GÖKSU 69. İDİL BERF 70. İSMİHAN TENGİRŞEK 71. İLKNUR ÇARKCI 72. İKRİME KARA 73. LEYLA ŞAHİN 74. LALE MÜLDÜR 75. MÜESSER YENİAY 76. MİNEGÜL SOLANER 77. MELTEM DENİZERİ 78. MÜNEVVER DUVER 79. NURDURAN DUMAN 80. NESLİHAN SU 81. NESİBE İLARSLAN KARAGÖZ 82. NESRİN KÜLTÜR KİRAZ 83. NİLAY ÖZER 84. NİGAR OKYAY 85. NEVRA ÇAĞLAYAN 86. NURTEN TURHAN YÜKSEL 87. NALAN BARBAROSOĞLU 88. NİLGÜN MARMARA (MEKANI ŞİİR OLSUN) 89. OYA UYSAL 90. ÖZLEM TEZCAN DERTSİZ 91. ÖZLEM MUTLU 92. Özgür HATEM 93. PELİN ÖZER 94. PERİHAN BAYKAL 95. PELİN ONAY 96. SEVGÜL ÇİFTÇİ 97. SİBEL TALAY 98. SÜREYYA FİLİZ 99. SERAP ERDOĞAN 100. SİBEL SERİNSU 101. SENNUR SEZER 102. SELMA AĞABEYOĞLU 103. SERAP İNCEGÜMÜŞ 104. TUĞBA SEMA BALCI 105. TÜRKAN YEŞİLYURT 106. ZEYNEP KÖYLÜ 107. ZÜLEYHA SEMİRAMİS 108. ZERRİN TAŞPINAR 109. ZEYBEP UZUNBAY Şiirakademisi'ne taşıyan venessa( Fuat Çittçi) *** tartışmanın anlam kazanması için, venessa'nın ( Fuat Çittçi) sildiği, tartışmayı başlatanilk iletiyi yerine koydum. forumun görüntüsünde meydana gelen kayma nedeniyle düzenleme tarafımdan yapıldı. emre gümüşdoğan 11. A. ÜMRAN ERSIN adı yukarıdaki listeye A. ÜMRANKESKİN şeklinde yazılmış. Sn. A. ÜMRAN ERSİN'in uyarısyla düzeltme işlemi tarafımdan yapıldı. Kendisinden özür diliyorum. 86. NURTEN TURHAN YÜKSEL adlı listeye NURTEN TURAN YÜKSEL olarak yazılmış. Sayın NURTEN TURHAN YÜKSEL'in uyarısı üzerine yanlışlık tarafımdan düzeltildi. Bizim dışımızda hazırlanan yanlışlarla dolu bu liste için kendisinden özür dileriz. Bu listenin sitemize başka bir siteden Fuat Çitçi tarafından taşındığını, yanlışlarla dolu bir liste olması nedeniyle aşağıdaki tartışmaların yapıldığını bir kez daha anımsayalım. emre gümüşdoğan |
|
|
|||
|
|||
|
güzel. |
|
|
|||
|
|||
|
Böyle bir listeye dahil olmak kadar büyük bir mutluluk olamaz benim için. Ama bazıisimler unutulmuşolabilir mi? Üstelik hemen bitişik forumda biri söyleşilen, diğeri de söyleşiyi yapan iki kadın şair: Melisa Gürpınar ve Zehra Çam. Nuran Hariri, Yelda Karataş gibi isimlerde geliyor aklıma. Bir de yanılmıyorsam iki isim yanlış yazılmış aceleyle: Azime Aktaş Azime Akbaş, Arife Aktaş iseArife Kalender olabilir mi? Sevgimle... |
|
|
||||
|
||||
|
Bu çalışma çok eksik. Günümüz kadın şairlerinin tamamı söz konusu ise, bu listeye eklenmesi gereken onlarca isim var. Eğer yukarıdaki liste "en" niteliğinde ise, yanlış hazırlanmış derim. Adı duyulmadıklarımin olduğu bir listede, yıllardır şiire emek vermişünlü isimler yok. Bu adil olmaz. Günümüz kadın şairleri listesine bir ektir. A Ahu Parlar Almila Alp Arzu Aksoy Asiye Kamber Aslı Erdoğan Aslı Oğuzata Asuman Ferda Aysun Özmen Ayşe Altan Ayşe Gül Ayşe Gül Avşar Ayşegül Aydın Ayşegül Özerdem Ayşem Çağrı Çetinkaya Ayten Çolakoğlu B Bahar Alkan Belgin Günay Berin Mütevellizade Betül Esener Betül Yavuz Beyza Çağatay Burcu Eren D Deniz Ekin Dilek Dağtekin Dilek Polat E Elif Sorgun Elif Su Alkan Elif Turgut Emel Ağıran Emel Büyük Meriç Esma Demirezen Esra Balaban F Faize Özdemirciler Fatma Karataş Fatma Özel Arabul Fatma Türk Kuşkaya Filiz Özdem Funda Aytüre Funda Şimşek Funda Tuğrul G Gülbahar Kültür Gül Ersoy Gülcihan Atalay Gülsüm Akyüz I Işıl Göksu J Jale Deniz L Leyla Akçay M Maria Şatıroğlu Mehlika Beşer Melisa Gürpınar Meltem Topal Mine Hoşcan Bilge Müjgan Öztürk N Necla Maraşlı Neşe Ersoy Neşe Yaşin Nil Didem Şahin Nilay Aksu Nilgün Polat Nilgün Sel Nilüfer Özdemir Nur Bulum Nur Gülüşüm Sedef Nur İçözü Nur Saka Nuran Hariri Nurcan Çelik Nurcan Satı Nursel Ç. Bayram Nurten Çelebioğlu O Oya Amaçlı Ö Özge Aras Özlem Sezer S Semra Canbulat Sevecen Tunç Sevil Avşar T Tezer Cem Tuba Saraç Tülay Furtun Tülin Er Türkan İldeniz V Vildan Turnalar Y Yelda Karataş Z Zehra Çam Zeynep Aliye Zeynep Derya Kasar Zeynep Işıl Zeynep Kurada Zübeyde Seven Turan Edited by: emre
|
|||
|
|||
|
Sevgili emre, listede eksik çok. Listeyi hazırlayan dosta ilettim durumu. Bu ilk hali, eklenecektir.
|
|
|
||||
|
||||
|
İtiraf ediyorum aşağıdaki isimlerin şiirini okudğumu anımsayamadım, çoğunun adını ilk kez duydum, benim eksiğim mi, yoksa yukarıdaki listeyi hazırlayanların titiz davranmaması mı? AZİME AKTAŞ / Azime AKBAŞ mı acaba? ARİFE AKTAŞ A. ÜMRAN KESKİN AYLİN GÜNAY AYBALA SARIÇİÇEK BURCU YAPRAK BİLGE PALAZ BİLSEN BAŞARAN EBRU ÇAYIR FATMA ESEN FERAY BALABAN GÜLSÜM A. GÖZDE KURT GÜLÜMSER ÇANKAYA GÜL ÇİMEN HİLAL KARAHAN HASİBE SÖNMEZ HARİKA UFUK HANDAN TUNÇ HATİCE GÖKSU İDİL BERF İSMİHAN TENGİRŞEK MİNEGÜL SOLANER MELTEM DENİZERİ MÜNEVVER DUVER NESİBE İLARSLAN KARAGÖZ NURTEN TURAN YÜKSEL NALAN BARBAROSOĞLU SEVGÜL ÇİFTÇİ SİBEL TALAY SÜREYYA FİLİZ SERAP İNCEGÜMÜŞEdited by: EmreGümüşdoğan
|
||||
|
||||
|
Aklıma, unutulmuş isimler geliyor bir yandan. Benim de unuttuklarım da var, Böyle birliste, günlerce sürecektitiz çalışma sonrası hazırlanmalı derim. Merak işte, "Günümüz kadın yazarlar listesi" mi, yoksa "en" leri de var mı? En çok okunan, En önemli... gibi? Edited by: EmreGümüşdoğan
|
|||
|
|||
|
Sevgili Emre "Gökçenur Ç." bir erkek şairdir.Onu düzeltirsen iyi olur sanki!Bir de GülenayC. de bir müstear isimdir kendisi hem dergici hem de şiir yazan bir erkektir!Edited by: mustafaF
|
|
|
|||
|
|||
|
Asıl olan şiirdi...oysa... Tasniflenmek...sınırlamak duygusu...Ah...erkek egemen ideoloji sorunsalı..burada da çıkıyor karşımıza... Biz koşardık ip üstünde...düşüşlerin ,sevişlerin,özleyişlerin....hummalı dünyasına... Şimdi de çıkacak karşımıza ŞAİRE sorunsalı...ŞAİR kimliğinde utanmalı... Sevgilerimle..... |
|
|
||||
|
||||
|
uyarın için teşekkürler mustafa dost, düzelttim. ciddi yapılmayan her çalışma yanlışlarla doludur. "ÖKSG YÖNETİCİLERİNDEN İLHAN KEMAL'DEN SIRADIŞI BİR ÇALIŞMA, BİR İLK: TÜRKİYE'DE YAYINLANAN ONLARCA DERGİ VE ŞİİR KİTABI TARANARAK OLUŞTURULMUŞ, GÜNÜMÜZ ŞİİRİNİN 109 ÖNEMLİ BAYAN TEMSİLCİSİNİN İSİMLERİNİ BİRARADA GÖREBİLECEĞİNİZ TEK LİSTE..." Onlarca kitap dergi taranarak oluşturulan, eşi emsali görülmemiş bir çalışma gibi sunulan bir liste böyle olmamalıydı. Günümüz kadın şairlerine ayıp edildi. Bunun için derim ki, günümüz kadın şairlerinin listesi yeniden hazırlanmalı, kısa birer yaşam öyküsüve birer şiiri de eklenerek okuyucu ile buluşturulmalı. Bir forum açıyorum, "Kadın Şairlerimiz" diye. Başlığa alfabetik sıra ile sayfalar açılarak tüm kadın şairlerimizin kısa yaşam öyküsü ve şiirini ekleyelim. Sağlıklı bir kaynak oluşsun.
| Stil | |
|
|