|
|||
---|---|---|---|
|
|
|||
|
|||
![]()
Ayın şiiri yarışmalarına kaldığımız yerden devam ediyoruz.
Şiir Akademisi Ağustos 2010 Ayın Şiiri Yarışması Yarışmanın amacı: Şiirakademisi Ayın Şiiri Yarışmasının amacının şairleri biribiriyle değil, şairi kendisiyle yarıştırmaktır. Katılım koşulları: 1- Yarışma herkese açıktır. (Daha önce ayın şiiri yarışmasını kazanan arkadaşlarımız da katilabilirler.) 2- Katılımcılar yarışmaya bir şiirle katılabilir. 3- Yarışmaya gönderilen şiirin hiçbir yerde –internet dahil- yayımlanmamış olması gerekmektedir. 4- Son Katılım tarihi 25 Ağustos 2010 günü, saat 17.00 ye kadardır. 5- Yarışmayı kazanan şiir ve yazarı, 31 Ağustos 2010 günü saat 17.00'de duyurulacaktır. 6- Yarışmayı kazananlara yazarlarından imzalı kitaplar verilecek. 7- Birinci seçilen şiirin dergilerde yayınlanması sağlanacaktır. Ayrıca ayın şiiri ile birlikte en çok puan alan 10 şiir, Şiirakademisi ana sayfada "Ayın Şiiri Yarışması" bölümünde yayımlanacaktır. 8- Yarışmaya katılımcılar yalnızca ad ve soyadıyla veya yazın dünyasında tanındıkları adla katılabilecek, kullanıcı adıyla gönderilen şiirler değerlendirilmeye alınmayacaktır. Katılımcıların, şiirle birlikte yaşam öyküsünü siirakademisi@gmail.com e-posta adresine gönderecektir. 9- Ön elemeyi geçen şiirler ve yazarının kendi kaleminden yaşam öyküsü bu başlıkta yayımlanacaktır. Seçiciler Kurulu: (abcsel dizilim) Yılmaz ARSLAN Aslı AYDIN Selami KARABULUT Ogün KAYMAK Erdoğan KUL İrfan MUTLUER İhsan TOPÇU |
|
|||
|
|||
![]()
Katılımda bulunacak olan arkadaşlara başarılar,kuruldaki dostlara kolaylıklar diliyorum.
Sevgi ve Saygılar... |
|
||||
|
||||
![]()
1
ÇİÇEK İÇİN PORTRE .....................................satranç dersleri’ne mestim, hüznümdendir efendim; içim ki: bir kutsalı yargın iç, zekeriya, ağaç. ah, bir akrebin içini aç; orda andaç: giderek kırılan hüzün sesleri ve hallaç ve hallaç. yağmurdan elbisesini soyundu ay: bir sarı kırbaç; uzakta kaldı: bir yaprağın düşüşü bir belleğe. belki de senle bitti, atların çiğnediği ilahi; gözlerim uyuştukça yaklaştım gerçeğe. eşya neyin soluşu, kim kimdi; ve ben, hangi vebanın solumuşu… el çek artık, bunca değinmişlikten teleğe; bırak, herkes kendi yoksulluğunca uçsun imdi. her taşın yakup hüznü, çıplak tenhalara seğirirken ormanlar; sen, kederle sür toprağa yüzünü: atlar değilse de seni, akrepler anlar. mestim, hüznümdendir efendim; içim ki: bir kutsalı yargın iç, zekeriya, ağaç. ah, bir akrebin içini aç; orda andaç: giderek kırılan hüzün sesleri ve hallaç ve hallaç. Ayhan Emir YOLCU *** ÖZGEÇMİŞ İstanbul'da yaşıyor. -- kimse hüznüne dokunmuyor artık ayhanemir
|
||||
|
||||
![]()
2
MOR UFUKLAR Bir Akdeniz meltemi Okşar usul usul yüzümü. Döner geriye zaman, Başlar hüznün sürgünü. Dağ taş susar mı susar Benim derdimi ah nerelere saklar Hüznün matemi,yokluğunun sitemi Beni derinden dağlar mı dağlar Koşar gelir anılardan Hayalin yas tutar ardından Bilirim, bilirim dönmezsin Batar güneş mor ufuklardan Serpil Kaya Özgeçmiş: İsmim Serpil Kaya .22 Haziran 1977 İstanbul doğumluyum. İlk ve ortaöğrenimimi İstanbul’da Lise öğrenimimi Antalya’da tamamladım. Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler (ve Yazarlığı) Mezunuyum. Metin Yazarıyım .Çeşitli Edebiyat Yarışmalarında küçük çaplı derecelerim var. Birkaç Web sitesine, dergiye dönem dönem Metin Yazarlığı yaptım. Edebiyat çocukluğumdan beri benim en büyük tutkumdur. Bu yıl İzmirde organize edilen ‘’En Güzel Aşk Şiirleri Yarışması’’nda Jüri Özel Ödülüne layık görüldüm.Geçtiğimiz ay da 13.Hikmet Okuyar – Türkiye Sevdası isimli şiir yarışmasında Şiire Sevgi-Şaire Saygı Özel ödülüne hak kazandım.28 Temmuz 2010 Giymix slogan yarışmasında yazdığım slogan ile 2.liği kazandım. Halen Metin Yazarlığı üzerine çalışmalarıma devam etmekteyim.
|
||||
|
||||
![]() 3 TOPLAMIN KAYIŞ bir umuttu benimkisi aslında; tüm korkuların toplamı bir umut. sen gidince, toplamım gitti, kapı eşiğine sıkışan senden korkularım kaldı, ben kaldım… hepinize olmuştur belki, bazen çoğumuz yalnızlığımızdır. şimdi kapı açılsa önümden, içerlese beni sevdiklerim, utansam. sokaklarım cıvıl cıvıl çocuk oynasa, ve yasemin kokularıyla balkonuna otursam gençliğimin.. sen ister kapı komşum, ister mahallenin esnafı bir şey ol, istersen o sokaktan geçen bir adam çıtlatırken yaralarımı kabuklarıyla bu boşalttığım naylondan kaba, bil ki yeni hesaplarım var, yeni toplanmış neşem... A-ALIŞ-TEMMUZ-2010 Ahmet ALIŞ selamlar sevgiler, ekteki dosyada bir şiir yolluyorum sizlere, bu ayın şiir yarışmasında görünmesi için. kalın sevgiyle.
|
||||
|
||||
![]() 4 ( daldalandi...) dal dala daldalandik dal dala dal dalandi dal dala daldalan dal dala dalda dal dala dal dal dala dal da dal da bu bir efsanade ola bilerdi ama ne yazik ki gercek biz dal da lan dik ve cihalet adina vatani gizletdik ve cihalet adina vatani udqunduk ve cihalet adina vatani kuyladik ve cihalet adina vatani satdik ve aciqdan kadinlarimizi dovduk ve zen eddik kisilik halen olmemis ve sevincden biyiglarimizi yagladik . Ismail Ismailzadeh merhabalar ben behruz ismailzade iranin bazargan sehrinden iki kitap sahibiyim 1:bir kac gozel yalan(farsca) 2:beni bir guzel gunde golgem bogacak(azerice) yarismaya katilmak icin siirim: Not: Behruz İsmailzade Güney Azerbycan'da (İran'da) yaşayan Azeri Türkü. Şiirakademisi 73 ülkeden takip edilen bir site ve Türkiye'den sonra en çok izleyici gönderen ilk beş ülkeden birisi Güney Azerbaycan. Aylık ortalama 1200 okur sitemizi takip etmekte. Şiirakademisi dostlarına selam olsun.
|
||||
|
||||
![]() 5 SENDEMİ İlhan Selçuk’a saygılarım ve sevgilerimle Her şeyin sahte Yolların bozuk olduğu Ağacın dalsız Dalın yapraksız kaldığı Bu yalan fırtınasında Bu devrim kaçağı fikrim Yinemi yitirdin sevdiğin gülü Soyulmuş, çıplak, ışıksız kaldı gençliğim Ne şairler ne ozanlar yitirdi yüreğim Elimdeki son miğferim Elimdeki son meşhalem Elimdeki son abim, ustam Sendemi gittin Gökay SALUĞU
|
||||
|
||||
![]() 7 Esir İstanbul’un hüznü, Yeşile gömük bir ağacın mutsuz meyvası. Damlaların düştüğü yüzdeki göz yaşı seli gibi Ağlar gökyüzü şehre Ağlar aşık aşık Boğazın o dikenli serini uyandırır geceye Anlamdan yitik boş gözler izler dört bir zamanı Şehri fakir, şehri yitik fikirlere esir İstanbul Ağlar geçmişine yanık, yeni bir şafağa daha aklı kaçık Ağlar kendine İstanbul Ağlar aşık aşık. Gürem Bulur Kırklareli/Lüleburgaz
|
||||
|
||||
![]()
8
BAĞIŞLARKEN HAYAT kıymetli bir yalnızlığın içinde yüzüyoruz derinliklerde yunus sessizliği köpürüyoruz ayaklarımızın altında kristalleşmiş gökyüzü gözlerimizin aynasında salıncağa kurulmuş süzülüyoruz hükmün perdesi kalkınca kendimizi aralıyoruz bağışlarken hayat ekmeğini havasını suyunu bir dil bilmez çocuğa Özgür Doğan ÜLGÜR 05nisan2010pazartesi-08nisan2010perşembe,adıyaman YAŞAMÖYKÜSÜ ÖZGÜR DOĞAN ÜLGÜR: Adıyamanlı… 1975’te Ankara’da doğdu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İ.İ.B.F. İşletme Bölümü’nü bitirdi. Şiirleri, denemeleri ve öyküleri 1992 yılından beri yayımlanıyor.
|
||||
|
||||
![]() 9 SEVE SEVE Bugün mavi penceremden Umudun saçlarını örüyorum. Tacını sevda çiçeklerinden Kokusunu yaz gecelerinden Her teline başka bir renkten Yakamoz çalıp denizden, Gelin duvağına takıyorum. Süzülen edası sülün yıldızları Koparıp gökyüzünden Ömrün düş yorgunu gözlerine Hüzünsüz sürmeler çekiyorum. Verilmiş bir sözüm var umuda O ilk günümden / ölmeden Sözümü "seve seve" tutuyorum... Kezban Turan Merhaba, 1977 Kütahya doğumluyum. İlköğretim ve lise eğitimimi Kütahya'da tamamladıktan sonra, Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Teknikerliği bölümünden mezun oldum. 1996 yılından bu yana Kütahya'da grafik tasarım mesleğiyle uğraşıyorum. Ortaöğrenim döneminden bu yana şiir ve edebi eserlerle ilgileniyorum. Yazmayı çok seviyorum. Şiir ve bir kaç tane makale, deneme yazılarım bazı web sitelerinde şu anda yayınlanmaktadır. Saygılarımla.
Stil | |
|
|