|
|||
---|---|---|---|
|
|
||||
|
||||
![]() Şiir Akademisi Eylül 2009 Ayın Şiiri Yarışması Katılım koşulları:
|
||||
|
||||
![]() 1 Kayıp Güz Düşleri eylül bulutu içer, sıcak beyaz tenini açar narenciye gözesinde dalların tokmaklı kapılar önünde hazan iklimler biriktir yapraklarını, elvan tomurcukların döl tutar kar yağdırır, kül rengi dudaklarından inciler gecede kurulur, mili kaymış sulusepken düşlerin oğul vermez çıplaklığı, koynuna dost toprağın süt kokar, iksiri damıtılmış melez zaman yürür, susuz çöl arklarında dolu fıçılar hapseder sevda mahzeninde, deli akan kanları harmanında devleşir, yoğrulduğum yalnızlık çare olmaz sarmalayışın, karganın ağzındayken ceviz ezberim bozulur, aklımda yol alırken gördüklerim kararır toprakta baharın, ağlayarak kükre yüzüme çek içine yalancı ayazları, zemheri burada değil hey gözüm güz mevsimi sanrıları biriktirme başıma sorgusuz saplanır yüreğime, aşkın kör temreni tane vermeyen darı kadar, aldatmadım ki seni nasıl olsa gözlerimi öper ay, mehtabında serinlerken rüzgar yeller kayıp değirmenlerimi, dönerek beynimde kırk y â r. İlkay Coşkun 28.08.2009
|
||||
|
||||
![]()
2
SIKINTINAME şuh avazınla gelen gülsedadır bu sıkıntı yalnız esnayı hatırlayan deli gözleriyle açmaya izdivaç bir çiçeğin yağmur şehveti yağıyor gözlerimin kış ihtirasına şimdi ne söylesen düş ayrılıksa gerçeğin cüzzamlı teni ağlama aç bir çocuk rüyasıyla saklıyorum hüznümü gülüşünden suç temrinleri yasalaşırken yazılıyor gelecek geçmişin kalbiyle ilk sözden önce başlıyor şer merhametten önce kader hasretten kelimelerle geçiyorum kendimden şeb-i Yelda ayında şimdi ne söylesen çocuk oluyorum hasret yakmasın diye düşlerimi her dilde göçü anlatan yüzüne ram sesimle masal oluyorum eski bir rüya çok eski bir sıkıntı demek çünkü utancımıza vurulurken eski sözlerden bir giyotin kalbim tüm uzaklıklarımın çocukluğu bir şehir ağlama kimse ağlarken yalan söyleyemez affederken .... şuh avazınla gelen gülsedadır bu sıkıntı yüzüm kor bir meydan. ömür ÖTER.. 1978. CEYHAN ADANA doğumludur...istanbulda bir devlet okulunda öğretmendir şiirin asıl vatan olduğunu düşünmektedir..
|
||||
|
||||
![]()
3
MEZAR Yansımış yüzün, içimdeki taşa mezarın. Dilin lâl olmuş Ses etmez gönül. Avucumda kalmıştı saç telin Serseri bir rüzgara kaptırdım, Ağlama. Berkay ÜZÜM ÖZGEÇMİŞ AD - SOYAD - Berkay Üzüm DOĞUM TARİHİ - 29/01/1989 - İstanbul EĞİTİM DURUMU - Şu anda Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Sinema Tv Bölümü'nde 2. sınıfta okumaktayım. Tüm şairlere selam ederek, naçizane birşeyler yazmaya çalışıyorum... * Yaklaşık 2 yıldır amatör olarak şiir/öykü yazıyorum..
|
||||
|
||||
![]()
4
ARAF Gökyüzü nefti; ellerinden önce Ellerin naif, ellerin mahrem… Bir şiir gözlerin; şavkıyor şarabıma Karanlık dağılırken, her gidenin aklında bir parça sen: siren sesleri Adın dilimin ucunda yeni dillere doğuyor yeniden ve yeniden Çoğalıyorsun… Öteki benden oluyor, ben ötekinden Her bayram bir çocuğun avucunda avuçların Büyüyorsun… Evvelin el değmeden süzülüyor masumiyetten İki sencileyin arasında Araf gibi; senden bir önce, ellerin Bazı zehir, bazı dem… Aslı ÖZPOLAT 27.09.1983 Gaziantep doğumlu. Çukurova Üniversitesi İngilizce iktisat, Gaziantep Üniversitesi iktisat yüksek lisans mezunu. Alleben Dergisi’nde ve çeşitli dergilerde şiirleri ve hikâyeleri yayımlandı.
|
||||
|
||||
![]()
5
İSTANBULDA BİR FAHİŞENİN ŞARKISI ÇALINIRKEN çocukluk betonları arasında bir kabadayıyım ben adım murat soyadım yelveren eskiden beri duvarlarda iki ölüm var benim için birincisi kederlerimin kurşun değmez ayetleridir ekmeğini kaybedenler için ikincisi kuşların ağladığıdır çocukluk betonları arasında bir kabadayıyım ben uzak şarkılardan sonradır benim aynalara bakışım ve silahımın ıslığıyım çocukluk betonları arasında bir kabadayıyım ben asla incitmedim gözlerimi ilker gören 2009 mersin yaşam öyküsü : 1975 antalya doğumluyum. tarsusluyum. edebiyat öğretmeniyim. şiirlerim yazılıkaya şiir yaprağı, eliz, koridor, patika,mortaka,berfin bahar gibi çeşitli dergilerde yayınlanmıştır.
|
||||
|
||||
![]()
6
Fabrika bu tepeler ve rüzgar bu yola yorgun kuşlar ekleyen fırça bu dönüp duran, bu hiç bitmeyen vardiya kaldırılmış durakta seferi olmayan bir otobüsü beklemektir kalbim; bulanık suya düşmüş bir palet okunmayan renkler ve sis yakasında ilacı icat edilmemiş bir kir aşk öldü, sevgi ağır hasta ömür; düğün öncesi temizlikçiye verilmiş bir gelinlik gibidir gölgeleri uzar, sahipleri yeraltlarında dinleniyor kardeşlik kurşun fabrikasında verilen çay molasında uyur elleri tuşa basanlar güz bahçesinde kuşlar göçtü, güller soldu bahçıvan lokavt esintili bir grevdedir beyin fabrikam ve ruh atölyelerimde işsizlik patron sonsuz bir tatilde hem bir aradayız, hem değil Hakan Hakkı Cankatan 26/06/1967 yılında Manisa’da doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Manisa’da tamamladım. 1988 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun oldum.Şiirlerim; Sığınak, Samsun-Ada, Trabzon-Ada ve Kadınca dergileri ile Yokluk, Araf fanzinlerinde yayımlandı.
|
|||
|
|||
![]()
EYL***220; L2009 AKADEM***304; ***350;***304;***304;R YARI***350;MASI ***304;***199;***304;N K***304;***350;***304;SEL PUANLAMAMDIR:
"SIKINTINAME"-***214;m***252;r ***214;ter: 100 PUAN "KAYIP G***220;Z D***220;***350;LER***304;"-***304;lkay Co***351;kun ve "ARAF"-Asl***305; Polat: 90'AR PUAN "FABR***304;KA"-Hakan Hakk***305; Cankatan:80 PUAN.. ***304;LKER G***214;REN VE BERKAY ***220;Z***220;M ARKADA***350;LARIMIZIN ***350;***304;***304;RLER***304;: MANS***304;YON NOT:San***305;yorum ki Eyl***252;l ay***305; da, Ramazan nedeniyle ***351;iir a***231;***305;s***305;ndan vurgun yedi...Sa***287;l***305;k olsun..Demek ki bizim ***252;lkemizde, "Her 3 ki***351;iden 5i ***351;air" olmaktan yava***351; yava***351; vazge***231;iyor... ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
"FABRİKA", Hakan Hakkı Cankatan:100
"Kayıp Güz Düşleri" İlkay Coşkun: 90 "ARAF", Aslı ÖZPOLAT: 80 "Sıkıntıname", ömür ÖTER 80
anımsayamadım sahi neydi aradığım/hükmü geçse de dinmedi içimdeki heves Konu selami karabulut tarafından (28-09-2009 Saat 08:55 ) değiştirilmiştir. |
|
|||
|
|||
![]()
Derece Listem:
1. ***8220;S***305;k***305;nt***305;name***8221;, ***214;m***252;r ***214;ter (100), 2. ***8220;Fabrika ***8221;, Hakan Hakk***305; Cankatan (90), 3. ***8220;***304;stanbul***8217;da Bir Fahi***351;enin ***350;ark***305;s***305; ***199;al***305;n***305;rken ***8221;, ***304;lker G***246;ren (80). ***214;vg***252;ye De***287;er ***350;iirler: 1. ***8221;Kay***305;p G***252;z D***252;***351;leri***8221;, ***304;lkay Co***351;kun ve ***8220;Araf***8221;, Asl***305; ***214;zpolat. Eme***287;i ge***231;en, kat***305;l***305;mlar***305;yla bu yar***305;***351;may***305; anlaml***305; hale getiren t***252;m dostlara ***231;ok te***351;ekk***252;rler... K***305;sa de***287;erlendirme yaz***305;m***305; daha sonra ekleyece***287;im. Sayg***305; ve selamlar***305;mla... |
![]() |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|