|
|||
---|---|---|---|
|
|
|||
|
|||
![]()
<B style="mso-bidi-font-weight: normal">ÖZLEYİŞ<?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com
![]() ![]() <B style="mso-bidi-font-weight: normal">[/B] <B style="mso-bidi-font-weight: normal">Sevgi güneşi batmış,şafağını bilen yok,[/B] <B style="mso-bidi-font-weight: normal">Yalancıktan sevmeler,sararıp da solan yok,[/B] <B style="mso-bidi-font-weight: normal">Nerde eski sevdalar,aşk hamalı gönüller,[/B] <B style="mso-bidi-font-weight: normal">Yaşananlar nafile,anılardan kalan yok[/B]<B style="mso-bidi-font-weight: normal">.[/B] <B style="mso-bidi-font-weight: normal">[/B] <B style="mso-bidi-font-weight: normal">[/B] <B style="mso-bidi-font-weight: normal">Naim ÖZDAMAR[/B] <B style="mso-bidi-font-weight: normal"> [/B]<B style="mso-bidi-font-weight: normal">8 Ocak 1976[/B] <B style="mso-bidi-font-weight: normal"> Koyunkaya[/B]<B style="mso-bidi-font-weight: normal">[/B] <B style="mso-bidi-font-weight: normal">[/B] |
|
|||
|
|||
![]()
Beddua<?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com
![]() ![]() Senin için tohumun sarı güle dönmesi, Sen kokmayan çiçeğe sıcak bahar gelmesin; Yıldızlara ödüldür saçında nur yanması, Sana vurgun geceler sabahlara kalmasın; * * * Sana varan yolların yosun tutsun taşları, Sana hasret kalanın dönemesin kuşları, Ayrı düşsün eşinden, yalnız kalsın başları, Pas tutsun, kapısını hiç kimseler çalmasın. * * * Oğulsuz kalsın, dönmez olsun çiçeği bala, Ne şanı ne şöhreti geçmesin dilden dile, Katlana dursun, derdi bitmesin, sürsün çile, Huzur yüzü görmesin, yatağında ölmesin. * * * Gün ışığı konmasın dalına yaprağına, Canı da cananı da savrulsun ırağına, Mutluluktan damlalar yağmasın toprağına, Seni kalpten sevenin gülen yüzü gülmesin. * * * Sana uzanan el felç olsun, gözyaşı pınar, Lâl olsun, sussun dili, bellediyse seni yar, Sevemesin hiçbir kalp, benim sevdiğim kadar Sana tutkun gönüller mutluluğu bilmesin. Naim ÖZDAMAR 21 Kasım 2008 |
|
|||
|
|||
![]()
Sen Sevgili<?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com
![]() ![]() Gönlümün doruğunda erimez kar gibisin; Yaylalardan semtime akan pınar gibisin; Öylesine yer ettin kalbimin derininde, Kökleri yüreğimde ulu çınar gibisin. Naim Özdamar 22 Kasım 2008 |
|
|||
|
|||
![]()
Tükeniş<?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com
![]() ![]() Maziye gömdüm seni, aşkı inkâr etmedim, Ne ela gözünden ne senden firar etmedim, Gün değil sen kopardın, takvimden her yaprağı Hep sevmekten kaybettim, ömürden kâr etmedim. Naim Özdamar <BR style="mso-special-character: line-break"><BR style="mso-special-character: line-break"> <?:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" /></v:stroke></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:ulas></v ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Hüzzam Şarkı<?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com
![]() ![]() Gönül, derviş misali çekerken onmaz çile, Sevilenler ansızın giderler meçhul ile, Besteli hasretlikler yalnız geride kalan Böyle mahzun yapışır hüzzam şarkılar dile. Naim Özdamar 26 Kasım 2008 |
|
|||
|
|||
![]()
<I style="mso-bidi-font-style: normal"> Melek<?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com
![]() ![]() <I style="mso-bidi-font-style: normal">Güzel boynunu öpen ipek şalını sevdim;[/I] <I style="mso-bidi-font-style: normal">Çift gamzeli yanakta bayrak alını sevdim;[/I] <I style="mso-bidi-font-style: normal">Sen en güzel düşlerde yaşatılan meleksin,[/I] <I style="mso-bidi-font-style: normal">Masallarda Leyla***8217;ya çalan halını sevdim.[/I] <I style="mso-bidi-font-style: normal">[/I] <I style="mso-bidi-font-style: normal">Naim ÖZDAMAR[/I] <I style="mso-bidi-font-style: normal">28 KASIM 2008[/I] <I style="mso-bidi-font-style: normal">[/I] <I style="mso-bidi-font-style: normal">[/I] |
|
|||
|
|||
![]()
O An<?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com
![]() ![]() Şu şen şakrak gönlüne, ne hüzünler çökecek, Gönül bağımdan esen hislerle dolduğun an, Tek başına kalışın alev gibi yakacak, Umarsız hasretimle baş başa kaldığın an. * * * Hem vefasız sevdana hem bahtıma darıldım, Senin kör kurşununla yüreğimden vuruldum, O gizemli dünyandan yaban ele sürüldüm, Zorba aşkınla beni uzağa saldığın an. * * * Bundan geri bin gönül bir aşka yetmeyecek, Git desen de bu sevda başından gitmeyecek, Birikmiş sevapların beş para etmeyecek, Bin kere tövbe edip saçını yolduğun an. * * * En tizinden perdeler inip de durulacak, Notalar diz çökecek, makamlar yorulacak, Ayrılığım kalbine mıh gibi vurulacak, Eskimiş pikaplarda bestemi çaldığın an. * * * Her ayrı kalışımda yastığın boş kalacak, Şafaksız gecelerde uykun zehir olacak, Adımın kovulduğu her an kâbus olacak, Ben olmadan bir gece rüyaya daldığın an * * * Bahar güneşleriyle şenlenirken her bir yan, Gama batar sevincin, en şen gününde, inan! Ayaza kalmış çiğdem gibi aklına ziyan, Güneşin kararacak gül gibi solduğun an. Naim Özdamar <BR style="mso-special-character: line-break"><BR style="mso-special-character: line-break"> <?:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" /></v:stroke></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:ulas></v ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
HAYAL GİBİ<?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com
![]() ![]() Bir çöl sıcağı gibi yüreğimi kavurup, Sevdalı başımızdan yaz olup geçiverdin. Dalımızdan sapsarı, yaprak yaprak savurup, Kuru gazel estiren güz olup geçiverdin. * * * Erguvan sarayımda sultanca yer almadan, Bir ömür boyu gönül sayfamızda solmadan, Sazımda güzelleme, dilde beste olmadan, Apansız, dudağımdan söz olup geçiverdin. * * * Kırıp kör inadımı düşmüşüm bucağına; Yüz sürmeye gelerek kapına, ocağına, Hepten hasret kalmışken sıcak yâr kucağına, Şöyle bir göz süzüp de naz olup geçiverdin. * * * Yıllar var ki aradım, hırçınında, uysalda, Hikâyede aradım, şiirde, bir masalda, Mehtabın çırılçıplak yıkandığı kumsalda, Dalgaların koynundan iz olup geçiverdin. * * * Gamı, kasveti, hüznü, üzüntüyü silerken, Peri mutluluğunu, ta gönülden dilerken, Aşk sarhoşluğu ile güller gibi gülerken, Ömrümün ortasından haz olup geçiverdin. * * * Hayal gibi, endamın arkasından yetişip, Gönül titremen sevda köşkümüzde yatışıp, Sevda çırası gibi alev alev tutuşup, Bir anda yüreğimden köz olup geçiverdin. 20 Aralık 2008 Naim ÖZDAMAR |
|
|||
|
|||
![]()
Aşk Vakti<?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com
![]() ![]() Bütün yollar sevdaya çıkıyorsa eğer, Ümit kokan patikalar sana sapacak. * Başın dönecek böyle puslu akşamlarda; Bir daha yatışmamak üzere yüreğin, Ürperecek fasılasız; Gör! Sevgim kaderine ne büyüler yapacak. * "Geldim" ,diyen sesimi duyduğun an, Bir ahizenin tebessümünde, Kalbin kalbimin gölgesinde çarpacak. * Her ne varsa koklanan, En uysal baharlarla beraber, Itırlar, yasemin kokan saçlarına tapacak. * Parmaklarım, perçemine tarak olduğu an, Kirpik uçlarından esen, Bahar rüzgârları saçlarını öpecek. * Ömrü gün batımından öte yitik, Kulelerde tüneyen bütün güvercinlerin, Göz olacak, dil olacak kanatları; Vuracak aşk vaktine saatler, Zaman, bir yerinden incelip kopacak. Naim Özdamar <BR style="mso-special-character: line-break"><BR style="mso-special-character: line-break"> <?:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" /></v:stroke></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:ulas></v ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Yaz geçti, bahar geçti, senden hiç bir haber yok,
Sensizlikle bu elde gezilmiyor bir tanem. Kaydımız sende; bize başka gönülde yer yok, İsmim başka kütüğe kazılmıyor bir tanem. * Akşam peşinden gelir gecelerin sırası, Buz tutmuş ümitlerim; zaman katran karası, Kâbuslarla depreşir, azar hicran yarası, Hasret taneleniyor, azalmıyor bir tanem. * Ayrılığın eş değer taşa düşmüş sırçaya, Hasret tuz buz ederken geceyi bin parçaya, Ne cismin ne hayalin gelmiyor ki fırçaya, Endamın tuvallere çizilmiyor bir tanem. * Yaz gelmeden baharla sararmış yaprak olduk; Bu ayaz gecelerde küllenmiş ocak olduk; Hep hüznüm harman oldu, dertlerle yumak olduk; Düğüm düğüm ayrılık, çözülmüyor bir tanem. Naim Özdamar |
![]() |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|