|
|||
---|---|---|---|
|
|
|||
|
|||
![]()
Tazelensin yine demler
Canların cananı geldi Gelsin demler gitsin gamlar İçmenin zamanı geldi Şafak vakti bülbül sesi Güledir onun hevesi Artık dinsin inlemesi Baharın gülşanı geldi Daimi'ye haldaş olan Yolu ile yoldaş olan Canlar ile gardaş olan Gönlümün ozanı geldi |
|
|||
|
|||
![]()
Bugün canan geldi bize
Dudaklar saki, diller meze Yarim tazelerden taze Koklamaya kıyamam ki Benim yarim güle benzer Ovada sümbüle benzer Şakıyan bülbüle benzer Sohbetine doyamam ki Yıldız gibi muallakta Doğarken gördüm şafakta Gerdanında nokta nokta Benlerini sayamam ki Bozucuya dahil miyim Uyur gezer gafil miyim Madem Aşık Daimiyim Ben cahile uyamam ki |
|
|||
|
|||
![]()
Niye üzülürsün niye şaşarsın
Balık ilkin baştan kokar dediler Önüne bakmadan durmaz koşarsn Kırarsın testiyi, akar dediler Çalışır çabalar durmamasına Gezer çiçekleri gezer hasına Savunur kovanı can pahasına Arı kuyruğundan sokar dediler Kırık kaval ile ünleyemezsin Hoş bir seda ile dinleyemezsin Yüzbin baraj kursan önleyemezsin Hep sular engine akar dediler Bizi kendin gibi belleyemezsin Yaralı aslanı elleyemezsin Kükremiş volkanı külleyemezsin Ateşnen oynama yakar dediler El yamandır gafil beyler el yaman Geliyoruz geleceğiz her zaman Göl yerinden su eksilmez bir zaman Daha çok Daimi çıkar dediler. |
![]() |
Tag Ekle |
aşık daimi, aşık edebiyatı, deyişler |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|