|
|||
---|---|---|---|
|
|
|||
|
|||
![]()
Asır geldi yirmi bire dayandı
Ne zaman kalkınır doğu illeri Cümle alem uykusundan uyandı Ne zaman kalkınır doğu illeri Erzincan’dan Fırat geçer boşuna Bakakaldım Karasu’yun coşuna Bunca zaman geçmiş boşu boşuna Ne zaman kalkınır doğu illeri Erzurum Hınıs’ı Kars’ı Göle’si Orda vardır sömürünün hilesi Karaköseli’nin bitmez çilesi Ne zaman kalkınır doğu illeri İptidai Tunceli’nin köyleri Tükenmiyor ağaları beyleri Siirt’in Bitlis’in harap evleri Ne zaman kalkınır doğu illeri Biraz dolaşalım Van’ı Mardin’i Dinleyelim işçi-köylü derdini Mamur görmeliyim halkın yurdunu Ne zaman kalkınır doğu illeri Medeniyetin nuru ağdığı zaman İlim cehaleti boğduğu zaman Sanayi güneşi doğduğu zaman O zaman kalkınır doğu illeri Daimi’nin sözü sözden alana Biraz çıka memleketi dolana Şimdi sıra geldi yiğit olana Bakalım ne olur doğu illeri? |
|
|||
|
|||
![]()
Yerimiz uzlettir nurumuz kudret
Aldanma ey sofu gel bize bize Yazılmış dört kitap Mana-i Hikmet Görüldü ezelden yol bize bize Biziz Muhammed'in sulbü evrahı Bendi Hak olan sürer bu rahi Çok şükür tecelli etmiş ilahi Açıldı irfanda gül bize bize Pirim Hacı Bektaş Veli oturdu Söğüt ağacından elma yetirdi Selman arşullahtan engür getirdi Geldi yeşil benli el bize bize Kalmadı kederim gitti firağım Hamdülillah yakın oldu ırağım Mürşüt himmet etti yandı çırağım Ol zaman verildi hal bize bize Daimi'yim gelir alem kamusu Münkir içindir cehennem tamusu Terkettim dünyada arı namusu Asla kar eylemez dil bize bize |
|
|||
|
|||
![]()
Güzel yare verdim ben hayalimi
Acep o dilberi bulamaz mıyım Felek zulmeyliyor görün halimi Yar ile şad olup gülemez miyim Nazlı güzel bilmez oldu halimden Yitirdim turnamı uçtu elimden Yari olan yiğit korkmaz ölümden Dost zülfünden bir tel alamaz mıyım Yar görmüyor beni ne hale düştüm Aşkın kazanında kaynayıp piştim Coşkun seller gibi çağlayıp coştum Yar ile sohbete dalamaz mıyım Gönlüm aşka düşmüş bir bülbül gibi Çeşmimin yaşları çağlar sel gibi Nazlı canan benden kaçar el gibi Ne imiş maksadı bilemez miyim Daimi'yim işte budur firakım Gece gündüz bitmez derdu merakım Ben bir pervaneyim yar da çırakım Kapusunda köle olamaz mıyım |
|
|||
|
|||
![]()
Nedir bu hal gitmez serden
Kametimi dal eyledi Felek ayırdı o yardan Göz yaşımı sel eyledi Seher vakti gezer iken Ayağıma battı diken Ben o yare gider iken Gelme diye el eyledi Yardır beni aşka salan Söylemezem dilden yalan Divane gönlümü çalan Aklım alıp del eyledi Yitirdim güzel eşimi Derde yetirdi başımı Akıttı gözden yaşımı Çevre yanım göl eyledi Daimi derim sözümü Gafletten açtım gözümü Mürşüde verdim özümü Kürelerde hal eyledi |
|
|||
|
|||
![]()
Onüç asır öncesinde Şah-ı Merdan Ali geldi
Meylim kaldı goncasında Has Bahçe'nin gülü geldi Bana bir harf öğretenin kulu kölesi olurum İlme talip olanlara bu söz gayet ulu geldi Zalime iltifat etmek mazlumlara hakarettir Gerçeklerin öz nefesi bize sabah yeli geldi Zamanın ilmine göre yetiştirin neslinizi Er olan gelsin yürüsün erdemliğin yolu geldi Aşık Daimi dediler bir halkın ozanına Boş olana boş göründü dolulara dolu geldi |
|
|||
|
|||
![]()
Yağmur yağar kayalara ıslanır
Dosttan bir armağan gül geldi bize Benim yarim al giyinir süslenir Şirin leblerinden bal geldi bize Şu alem maksuda erdiği zaman Hakkın didarını gördüğü zaman Terazi mizanı kurduğu zaman Yeşil benli olan el geldi bize Muhammet Ali'dir elinde asa Turda tecelliyi seyretti Musa Ruhül Kudüs oldu Hazreti İsa Meryem'in zülfünden tel geldi bize Şu gönlüm muhabbet ister dostundan Evladı Resuldür kadim postundan İçenler mest olur dolu destinden Muhammet Ali'den kul geldi bize Daimi der bu aşk beni coşurur Dalgaları gelir serden aşırır Dağlarda dolaşan izin şaşırır Hakikate giden yol geldi bize |
|
|||
|
|||
![]()
Temenni eyledim güzel pirime
Car günündür yetiş Muhammet Ali Yüzümü tutmuşam desti girine Car günündür yetiş Muhammed Ali Aşığını ağlatuben güldüren Düşkünlerin elin tutup kaldıran Şol alemi rahmet ile dolduran Car günündür yetiş Muhammet Ali Cümle naçar kullarının sahibi Gönüller mihmanı dertler tabibi Evliyalar şahı Hakkın habibi Car günündür yetiş Muhammet Ali Evvel dört kapıyı izhar eyleyen Çıkıp arşullahta kendi söyleyen Hakikatin ummanını boylayan Car günündür yetiş Muhammet Ali Daimi der gönüllerde nur olan Hakikatin çevresine sur olan Dört can ile bir noktada sır olan Car günüdür yetiş Muhammet Ali |
|
|||
|
|||
![]()
Ben beni bilmezdim hatır kırardım
Meger ilmim noksanimiş bilmedim Ben insandan başka ilah arardım Meğer ilah insanimiş bilmedim Tüm variler gibi sahralar gibi Sıra dağlar gibi yaylalar gibi Akan sular gibi deryalar gibi Cümle alem bir can imiş bilmedim Daimi'yim benliğime kanardım Ben beni görmezdim eli kınardım Kisiyi kendime düsman sanardım Nefsim bana düşmanmış bilmedim |
|
|||
|
|||
![]()
Hem evrenim hem zerreyim
Ben kendimi bilmez miyim Zerre içinde zerreyim Ben kendimi bilmez miyim Hata bende hakir benim Hizmet ehli zakir benim Dost katında bakir benim Ben kendimi bilmez miyim Daimi'yim ben de bende Bent olmuşum ben de bende Her gönülde perakende Ben kendimi bilmez miyim |
|
|||
|
|||
![]()
Bulmak isterisen eğer didarı
Şemine çarh vurup pervanesi ol Terkeyle dünyada can ile varı Muhammet Ali'nin üryanesi ol Azmeyleyip bu menzile erelim Men-aref sırrında didarı görelim Girip bahçesinde güller derelim Hakikat mülkünün gülşanesi ol Bu müminlik bir hikmettir atalar Bir noktada canı cana katalar Alıp seni elden ele tutalar Erenler katının dürdanesi ol Ol nazlı cananın aşkı bendedir Şirin muhabbeti dertli candadır Muhammet Ali'nin nuru sendedir Fehmeyle kendini bir tanesi ol Daimi kemterim çıraklar yansın Hakikat meydanı nura boyansın Ol Abu Kevserden içenler kansın Cümle aşk ehlinin meyhanesi ol |
![]() |
Tag Ekle |
aşık daimi, aşık edebiyatı, deyişler |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|