|
|||
---|---|---|---|
|
|
|||
|
|||
![]()
göğü unut
tek başına ölmüş bir karanlık ol banliyo trenlerinin camından bakan yenilgi gibi bak, denizi nasıl denetliyor martılar uzaklaşıp git, kendinde eri, çözül değil mi ki orda yoktun. gemi enkazlarının dibindeki katranla hesaplaş limandaki halatların arasına sıkışmış yengeç gibi çaresizliği incele, bir sonuca var yalnızlığından hani ilk rüzgârla düşen yapraklar vardır onlara oy ver, yaşamıyor olmayı seç değil mi ki söylemedin. çalışkanlığın haritasını çizen karıncaları gözet ağaçlara koş, köklere yalvar kiminse kumdaki ayak izleri, onu bul, tartış |
|
|||
|
|||
![]()
Ceza
göğü unut tek başına ölmüş bir karanlık ol banliyo trenlerinin camından bakan yenilgi gibi bak, denizi nasıl denetliyor martılar uzaklaşıp git, kendinde eri, çözül değil mi ki orda yoktun. gemi enkazlarının dibindeki katranla hesaplaş limandaki halatların arasına sıkışmış yengeç gibi çaresizliği incele, bir sonuca var yalnızlığından hani ilk rüzgârla düşen yapraklar vardır onlara oy ver, yaşamıyor olmayı seç değil mi ki söylemedin. çalışkanlığın haritasını çizen karıncaları gözet ağaçlara koş, köklere yalvar kiminse kumdaki ayak izleri, onu bul, tartış takip edilen bir pars gibi geceyle arandaki boşluğu ölç değil mi ki göremedin. Salih Bolat Varlık, 1207, Nisan
|
|||
|
|||
![]()
Buz üstüne yazmak isterdim
Bütün bu şiirleri Üç beş gün öyle kalır Sonra erir giderdi. |
|
|||
|
|||
![]()
Bütün bu şiirleri Üç beş gün öyle kalır Sonra erir giderdi. Kaybolursa da ne çıkar Yazılmış o kadar şiir Onca acı,tedirginlik Bir avuç su oluverir. |
|
|||
|
|||
![]()
Bütün bu şiirleri Üç beş gün öyle kalır Sonra erir giderdi. Kaybolursa da ne çıkar Yazılmış o kadar şiir Onca acı, tedirginlik Bir avuç su oluverir. Buz üstüne yazmak isterdim Bütün bu şiirleri Ya da denizin yaladığı Bir kıyıya bırakmak...
|
|||
|
|||
![]()
Bütün bu şiirleri Üç beş gün öyle kalır Sonra erir giderdi. Kaybolursa da ne çıkar Yazılmış o kadar şiir Onca acı, tedirginlik Bir avuç su oluverir. Buz üstüne yazmak isterdim Bütün bu şiirleri Ya da denizin yaladığı Bir kıyıya bırakmak... Boğulup gitsin sesim Uçsuz bucaksız bir koroda Duyulmayacaksa silah sesleri Girdiğimiz her sokakta. |
|
|||
|
|||
![]()
Bütün bu şiirleri Üç beş gün öyle kalır Sonra erir giderdi. Kaybolursa da ne çıkar Yazılmış o kadar şiir Onca acı, tedirginlik Bir avuç su oluverir. Buz üstüne yazmak isterdim Bütün bu şiirleri Ya da denizin yaladığı Bir kıyıya bırakmak... Boğulup gitsin sesim Uçsuz bucaksız bir koroda Duyulmayacaksa silah sesleri Girdiğimiz her sokakta. Çektiğimiz bunca acıyı Varsın hiç bilmesin çocuklar Barışa, kardeşliğe dair Yarın nice şiir yazarlar.
|
|||
|
|||
![]()
Buz Üstüne Yazılan Şiir
Buz üstüne yazmak isterdim Bütün bu şiirleri Üç beş gün öyle kalır Sonra erir giderdi. Kaybolursa da ne çıkar Yazılmış o kadar şiir Onca acı, tedirginlik Bir avuç su oluverir. Buz üstüne yazmak isterdim Bütün bu şiirleri Ya da denizin yaladığı Bir kıyıya bırakmak... Boğulup gitsin sesim Uçsuz bucaksız bir koroda Duyulmayacaksa silah sesleri Girdiğimiz her sokakta. Çektiğimiz bunca acıyı Varsın hiç bilmesin çocuklar Barışa, kardeşliğe dair Yarın nice şiir yazarlar. Buz üstüne yazmak isterdim Bütün bu şiirleri Ve sonra çekip gitmek Dalgın bir cırcır böceği gibi. Ahmet Erhan |
|
|||
|
|||
![]()
1.
Olmamış iki hayvan gibiydik. O gece, Salınan bir kabuğun kalbinde |
|
|||
|
|||
![]()
1.
Olmamış iki hayvan gibiydik. O gece, Salınan bir kabuğun kalbinde Karanlığı duyduk, Bizden ötede Ve geride. |
![]() |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|