|
|||
---|---|---|---|
|
|
|||
|
|||
![]()
ÇİÇEKLE BENİ
<?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com ![]() ![]() Gel de çiçekle beni Dağılsın kör karanlığım Sağır yalnızlığım Çiçek açtırsın gökyüzümde yıldızların Çiçeklerinin yıldızı yağsın Gönül bahçeme ** Gel de bir el uzansın içime Bütün ışıklarımı yaksın Gökkuşağınla bezensin evrenim *** Gel de yırtsın hüzün defterimi Silsin derdimi çilemi Mutluluk dokuyan gül ellerin Sevdamızın kitabını yazsın Güzelliğini aşktan alan gözlerin ********
|
||||
|
||||
![]() Sayın erhantığlı, Her ileti için ayrı bir başlık açmıyoruz. Yazın türüne göre tek başlıkta topluyoruz. Şiirlerinizi, "şiir sayfam" başlığında açacağınız size ait bir başlıkta toplamnız gerekmektedir. Böylece başlık karmaşası, kirliliği önlendiği gibi okuyucunun ürünlerimizi bulma okuma ve izlemesi kolaylaşmış olacaktır. Bu nedenle açtığınız bu sayfayı daha önce açmış olduğunuz başlığa taşıyorum. Bilginize.
|
|||
|
|||
![]()
KOYUNLU KUZULU TAÅžLAMALAR
<?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com ![]() ![]() Amerikalı bir bilim adamı, hücrelerinin yüzde on beşi insan, yüzde seksen beşi hayvan olan bir koyun üretmiş. Bu çalışma, hayvanlardan insanlara organ nakline doğru atılmış bir adım olarak görülüyormuş... O da bir şey mi? Bizde yüzde yetmiş beşi koyun ne insanlar var. Kurtlara kuzu gibi boyun eğiyorlar. Bir de şu var: Hayvanlardan insan naklini de çoktan gerçekleştirdik. İnanmazsanız eşek şakası yapanlara, hayvanca davranışlar gösteren magandalara bakın! ****** Sanatı sevmeyenler Gerçeği görmeyenler İnsanlığını yitirirler Sonra da olurlar koyun. *** Bu kurtlar vadisinde Kurtlar salıverilir Koyun kuzu bağlanır Kurtlara yem olunca ***8220;Kader***8221; denilir, ağlanır... Erhan Tığlı Bu vesileyle hepinizin kurban bayramını kutlar, kansız günler dilerim.
|
|||
|
|||
![]()
KISA KISSA ŞİİRLER
Güldiken bir yokuştur yaşamak Boşuna bir çabadır dikensiz gül bahçesi Ve de düz yol aramak. *** Gülmeyen insanın karnı tok olsa bile ruhu açtır Gülmek hava, su kadar önemli bir ihtiyaçtır. *** Çiçekler doğanın gülüşüdür Çiçeksiz kişiler sımsıkı giyinseler de Kafayı üşütür. *** Mutluluk güzel öten bir kuş Ama yolu dikenli, taşlı ve yokuş. *** Yaşarken elinden tutan olmadı Öldü, el üstünde taşıdılar. *** Yaşarken ağlattılar Ölünce ağladılar... *** Alnım ak diye övünüyorsun Saçın aklaşınca üzülüyorsun! *** Yeşili, alı, maviyi severdin Niçin beyazları giydin de Kara yere giriverdin? *** Hiçbir şey dağıtamadı bulutlarımı Sevgilimin ışıklı bakışlarından başka *** Güzel bakan güzel görür Baktığı yeri çiçeklere bürür. *** Aşkın cemresi düşünce gönüle Karanlıklar ışıdı Birden türküleşiverdi dünya. *** Dramatik son: Hayatı hafife alırdı Hayat da onu hafife aldı Toprakta ödeştiler... *** Kendini yüce sanırdı Dev aynası kırılınca Anladı ki cüceymiş... *** Dertleri silmek istedi İçti içti içti... Dertler onu sildi!
|
|||
|
|||
![]()
SAZIMIN AKORDU
Okuduğun kitap olayım yazdığın şiir... Yakamoz gözlerinin şiirine sığınayım kitapsızların hışmından Sende sararıp solsun çiçeklerim sende yeşersin... Akortsuz lakmasın gönlümün sazı
|
|||
|
|||
![]()
MUTLULUK NERDE?
Mutluluk kuş olup uçuyordu Hemen yakaladım Kafese koydum Ama özgür yaşamak istedi Kaçıp gitti kafesinden Aradım taradım Bir türlü bulamadım Tam umudu kesiyordum ki Çocuğun gözlerinde gördüm O yaramazı Elimi uzatınca uçuverdi Dudaklarına kondu çocuğun Güldü çocuk gül oldu Mutluluk çoğaldı Evren gül rengine boyandı
|
|||
|
|||
![]()
GAZZELİ ÇOCUK
Masallarda üç elma düşerdi gökten Şimdi üstüne bombalar düşüyor Mermi yağıyor yağmur yerine Hem yanıyor hem üşüyor Bahar nedir bilemeden Gazele dönen çocuk Kurtulsa bile bu cehennemden Kör topal yaşıyor Kocaman adamların Bu kadar küçülmelerine Şaşıyor...
sazımın akordu |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|