|
|||
---|---|---|---|
|
|
|||
|
|||
![]()
İZLER_1
___negördün? ___eskibirresim istasyonda; nerdengelinipnereyegidildiğinibilmediğim,babamı nispanyolpaçapantolonu faullügençliğiyle. hemdallas'lıtişörtümbilevar,elörmesietekliği m başıniyeyanadönükannemin? ağaçevinocaklığındaisliyemekkokusu gazyağıve lükslambası... ____nedengülüyorsun? ____lambanıngömleğivar karanlıkolmasınhiç masalbilmiyorannem. baba! bendenönceuyuma! Edited by: baştan sevi
|
|||
|
|||
![]() İZLER_2 __Neyebakıyorsun? __Kendiayağınıöpüyorçocuk Emekleyenhevesiyle.tekgözoda,kaynayankalabalık.B uzdan saçaklarüşütüyorperdeleri. Türküsöylüyorbabam,ölensevdiğine. Şapulorenzradyodaçocuksaati. Gülüşüniyeeksikannemin? __Neduydun? __Çığlık! Derisisıyrılmışçocukluğumun,kokusuyanık merhemi. Çocukluğumolmadı. Büyümeyideniyorum. Solgöğsümünaltındayananoizle, Kulağınıkoyupdinlerse,aşk! Hiçgörmedenöperse... Korkuyorum Aşkıbilmiyorannem Kesayakbağımıbaba Kalbimdenözürdile!
|
|||
|
|||
![]()
Sevgili Hatice;
Çokkk çokkk güzeldi.Tebrikler. İçe dokunan, duygulu bir o kadar hüzünlü yazdıklarınız.Herkes yüreğine çarpan zehiri akıtırken böyleiçten olabilse.Okuduktan sonra işte budur dedim ![]() ![]() Sevgiler.... ![]()
|
|||
|
|||
![]() ![]() kim bilir ne zaman acıyacak o iz teşekkür ederim.
|
|||
|
|||
![]()
OYUNA DEVAM
bizbiliriz binmiÅŸliÄŸimizkadarçokturotrenlerdeniniÅŸimiz.ba ÅŸka yüzlerebakıpöykülerçıkarmakbizimiÅŸimiz.hera dımabir yolçizmek,yanısırayürümek,bazenyarıyoldandö nüvermek. oöykülerekapılıphüzünlenmekbizimiÅŸimiz. kendiöykülerimizdekisızıyetmiyorbize,yenileri gerek.dahaçoksızlamalıkiiçimiz,aÄŸzınakadardo lmalı ki,kendimizeküçükavuntularuydurmalıyız.kanmal ıyız. birnefesaralığıyalnızca,insinciÄŸerimizekadar, bırakılır mıhiçyarıda... oyunadevam;"kimincanıdahaçokyanıyor?" ... benimhiçevimolmadı,"geçerkenuÄŸradım"ayaküstà ¼lüğü yalnız. babaeviuçmayahazırlar,yuvadanuçacakkuÅŸlar büyütür.sıraylauçankardeÅŸkuÅŸlarınardından göğebakmaya alışırsın.göğebakmakdenizebakmakgibidir;sons uz yalnızlık,aÄŸlarsın...sırasanagelir,"ehadi bakalım"uçarsın. kanatlarınagüven! uçtuÄŸunyerkonmakistediÄŸinyerdeÄŸilse(kibunuhep sonradananlarsın)kanatlarınasılıkalırboÅŸlukt a,kanatsız kanatsızsızlarsın."kuÅŸakılı"mıdemiÅŸtiniz? aklımdabirgitmekhepkalakaldığımöylece. üşümekçeÅŸitçeÅŸit,bilirizelbetsebebiniamaayÄ ±rmak zordur,hangisidahasoÄŸuk.bilmemekkaçtığımızye rdebaÅŸlar. hangidaÄŸayaslansakÅŸimdi,enuzak! duvarlarsoÄŸuk,yüzümüzevurmakiçingecikmiÅŸliÄŸ imizi. uzandıkçakollarımız,aÄŸlamaksıcak. giderkenyanınaalınacaklar...aldıysanarkanabakma !peÅŸine bisürüşeytakılır.azıcıkaralamayagöranılar ın sandığını,ayaklanıverirhepsi.albaşınazincir lemegönül kırığı. çekipçıkıncakapıdan,içindebirikeneveinatdıŠŸardaakan hayatabibak.tutkendininellerinden...dahaneöyküle r yazacak. aslındaÅŸeydiyecektim,çıksamÅŸimdisonkontroller ibile yapmadan;ütününfiÅŸi,balkonunkapısıvs.yetiÅŸi rmiyimbu gitmeye? sadeceokalabalıktanbiriyim yalnız kendiiçinde
|
|||
|
|||
![]()
MASAL
"akÅŸamıdaalıpgiderkarayel taşıradsızuçurumlara"c.s evvelzamaniçinde upuzunyollaryürünüp,çokuzakdiyarlaragidilirken uzunupuzunöykülersusulurmuÅŸ düşdenirmiÅŸadına.düşülürsederinliÄŸineçı kılmasıçok zormuÅŸ. dekiuçurummuÅŸ. uzunçokuzunyıllarönce yineböylebiröyküdebikanatsesiduyulmuÅŸ çırpınmışçırpınmışkuÅŸyokluÄŸundayürek. dekiaÅŸkbuymuÅŸ. uzakçokuzakdiyarlardabiriuzunupuzunsusmuÅŸ aynıöyküyüduymuÅŸinanıpuyumuÅŸ. uykusundabirel,onauzanmışamauzakmış.biryüzona bakmış dekiyar. uzunçokuzunmuÅŸzaman,durmuÅŸ. yaraÅŸkmış aÅŸkdüş dekiuçurumunadıdıryar... sonragöktenhiçbiÅŸeydüşmemiÅŸ.bundandırderler bumasalı bilenler kimkiözlersebirini göğedönergözlerini. kayarsauzakçokuzakbiryıldız,tutulmuÅŸdileklerià §inden tutupbirleÅŸtirirellerini,uzunupuzunsevenlerin kidinsinüşümeleri... kimkiokursabumasalı uzaklarıyaksın. küllerindenkuÅŸlaryaratsın kanatları aÅŸk aÅŸk aÅŸk ...
|
|||
|
|||
![]()
bahar olmasa,ne anlar ki kuslar asktan
![]() ah bu evrenin sahipli sahipsiz yaratiklari...hepsi de yasam denen masalin kahramani degil mi?kimi vurgun yedi,kimi gulup gitti ![]() hey cs!...hey haylaz cocuk!..be senin siirle sevismelerini ozledim;duy hadi.. ![]() evet sevgili Hatice;siirler, baska siirlere gebedir her zaman...siirin icinde yatan ve buyuyen cenini gorup dokunabilmek,onun ellerinden tutup gunyuzune cikarabilmek sairlik ister...bu da sende ziyadesiyle var...iste ispati!.. siir masaldir elbet..hem de en uyutani,en uyanik tutani,en baska dunyalara goc ettireni...yol ayni;dikenli ve dik;kasisli ve ince...ben biktim artik bu yolu yurumekten...daha dogrusu yerimde saymaktan...yolun kiyisina oturup onumden gecenlere bakacagim artik...sen de olacaksin onlarin icinde;hem de on siralarda...arada bir don arkana ve el salla bana emi! ![]() kutluyorum sevgilerimle..
|
|||
|
|||
![]()
GÜNAYDIN ANNE
Kalkıppencereyiaçarsam,yinegökyüzüyaÄŸacakiç eri.Yine bulutlu,yinemavi. Yineben;saçımıslak,yüzümıslak,hepbirsaÄŸanak ! Benbiryurtsuzkışım,kimbilirnereyeyaÄŸacak. Anne!BanakimaÄŸlayacak? BenbiradsızkuÅŸum Aceleyleçıkmışım,kanatlarımıunutmuÅŸum.Öyl eçok unutmuÅŸum,yinedeuçmuÅŸum. HeryoldangeçmiÅŸ,hersudaniçmiÅŸ,herdalakonmuÅŸum .Hep konukmuÅŸum. KorkmuÅŸum. BenışıksızfenermiÅŸim.Yanmışım,yanmışım. Kararmışım. Yüzümünyarısıkarabulut,yüzümünyarısıkara duman. Biribirkibritçaksa,biribiradressorsa,biriyüzümà ¼ arasa Dokunsa,yoklasa...Baksam. Anne!BenikimaÄŸartacak? Benbirçiçeksem,algelinciksem Almendil,alkına,elim... Anne!Benikimsevecek? Zılgıtolsam,çığırsam Elvursamdudağıma,dilime Anne!Benikimanlayacak? ... Açıldıpencere Anılarsavurduperdeleri BiryaÅŸdüştüyüzüme Çözüldüsaçlarım Döküldüsuçlarım Büyüdümbusabah Günaydınanne!
|
|||
|
|||
![]()
KÜL KEDİSİ
Vardır, Hanibirseferindeiyilikperisigelirvesihirli deÄŸneÄŸiylekülkedisinibaloyahazırlar.Elbise,cam ayakkabı,kabaktanyapılmışaraba.Saatonikiyivurm adan geridönmelidirkülkedisi,herÅŸeyeskihalinedönmed en. HayatımızdakiherÅŸeyböylesinezamanaayarlıykenv e zamanhepaynıhızlaakarkenbizdaimageçkalırız.Sa at onikiyiçoktanvurmuÅŸturvekocamanbirkabaÄŸadönüŠŸmüştür arabamız. NeçokyolculuÄŸaçıkıyoruzyaÅŸamda Sonrayinekendimizedönüyoruz Dönüpdolaşıpkendimizlekalıyoruz Hastalıkta,saÄŸlıkta Vedaima Birgüncamdanbirayakkabısunuyorhayat bize,zorlanıyoruzolmuyor,giyemiyoruz.Camlarkırı lıyor.Biz masalsızkalıyoruz.
|
|||
|
|||
![]()
ADSIZ AN
balkonu çok çiçekli o üst kattan gelen tıkırtılar olmasa,ne çok sessizdi gece.sen kapıyı olanca gücünle çarpıp çıktığında. kızıl alaz göğü kamçılıyordu.camlara vuruyordu sancısı.korku,karanlığın karnında git gide büyüyordu. oturuyordum öylece,ellerim yüzümde. birden,uç uca sıkıca düğümlenmiş,bir ipin ucunda anahtarlar çokça.önüme konuyodu.arkası dönük,yüzü görünmüyordu kim bilir kim tarafından. hiçbiri hiçbir kapıyı açmıyordu. dışarda kararsız ayak sesini duyduğumda. anahtarlar birbiri ardınca,sen kapının ardında... yerimden kalkmadım.karanlıktı da,korkmadım. balkonumdaki çiçeksizliğe,bunca anahtarın içinde evsizliğe,evin içinde sensizliğe... bağıra bağıra ağladım.
Stil | |
|
|