|
|||
---|---|---|---|
|
|
|||
|
|||
![]() maDem ŞakaCı ayak uyduruLaLım ![]() Aşıklar parkına gittim Seni aradı gözlerim Yağmurlarda yürüdüm Islandı yine gözlerim Bekledim çay bahçesinde Bekledim öylesine Gene akşamlar oldu Gene boynum büküldü Hiç farkın yok ötekilerden Sen bir mikropsun sen ![]() Dert küpü oldum ben Of dedim of of dedim Bak saatine kaç dedim ![]() Cık dedim gelmez dedim ![]() Hadi oğLum kalk git evine Unut dedim (zıbar dedim) ![]() Adını yazdım masaya Çiçeklerle konuştum Çay içtim ikimiz için Yokluğunla boğuştum bekledim çay bahçesinde Bekledim öylesine Çok kırıldım sevgilim Ben olsaydım gitmezdim ![]() Piiz . . Edited by: LiPpUu
|
|||
|
|||
![]()
ELEKTRONİKNÂME
"Mektuplarımı geri ver," dedi kız, "gelecek hafta evleniyorum." "Veremem," dedi oğlan, "ama için rahat olsun, dün bilgisayarım çöktü." Deniz Özder
|
|||
|
|||
![]()
BİR ÇİN ŞİİRİ (7. yy) ?
Dâvacı zengin, dâvalı yoksulsa Zenginden yana işler yasa Dâvacı yoksul, dâvalı zenginse Dâvalıda kalır yine nizâlı arsa Dâvacı da dâvalı da zenginse dâvada Özür diler çekilir aradan kadı Dâvacı da dâvalı da yoksulsa, bak Sade işte o zaman yerini bulur hak Can Yücel
|
|||
|
|||
![]()
Kalplere girdi virüs
kurdu gönlümüzde üs kötülere kul köleyiz sevgi ve dostlukla küs... ![]()
|
|||
|
|||
![]()
CEPLİ DİLBER
Hep yanındadır cebi Konuşur, mesaj çeker Hiç boş duramaz eli Eğer cepsiz kalırsa Vallahi olur deli DÖVMELİ Karanfilin moruna Ölürüm yâr yoluna Güllü dövme yaptırmış Göbeğine koluna... Ah bir dövme olaydım Kalçasına koynuna Erhan Tığlı *********
|
|||
|
|||
![]()
CEM YILMAZ İSTİKLAL MARŞI VERSİYON
Bakma, dönmez şafak vakti yurttan kaçan o alçak! Dönmeyip Amerika'da, arlanmaksızın yaşayacak!. O benim milletimin hırsızıdır, yurdu soyacak, Hortumladıkları benimdir, milletimindir ancak! Çalma, kurban olayım hepsini ey hırslı çakal! Gariban halkıma da bir pul bırakacak kadar al! Olmaz sana götürdüğün paralar sonra helal, Hakkını vermezsen burdaki ortaklarının behemehal! Ben ezelden beri aç yaşadım,aç yaşarım! Hangi hükümet beni kurtaracakmış,şaşarım! Kurumuş musluk gibiyim, ne akar ne taşarım! Yırtsam da bir tarafımı, hiç görülmez başarım! Mali krizler, yoluna örmüşse çelikten bir duvar, Benim .ceğiz, .cağız diyen bir hükümetim var! Bağırsın korkma, nasıl işimize burnunu sokar? 'Avrupa Birliği' denen tekdişi kalmış canavar! Arkadaş, Meclis'e namusuyla çalışanları uğratma sakın! İşe aldıracakların, olsun hep sana yakın! Gelecektir, cezanı vereceği günler Hakkın, Kim bilir belki yarın, belki yarından da yakın! Yaktığın yerleri 'orman' diyerek geçme, tanı! Çalışanı işten at, doldur kadroya yatanı! Gözleri açık yatır seni kurtaran atanı, Satılmadik o kaldı, durma satıver şu vatanı! Sermaye mutlu olsun, olsa da çevre feda! Semizlettin Apo'yu, mezarında dönsün Şüheda! Uydurma kanunlarla Meclis'ten getirin seda! On bin Yıllık tarihe, yurdum ederken veda! Cümlenizin bu yurdu yok etmek mi emeli? Yediginiz herzelere başka ne demeli! Oyuverin altını iyice sallansın temeli, Yurdumun ki, sonunda vatandaş kükremeli! O zaman durur belki gözümden akan yaşım, O zaman doğrulur belim, yukarı kalkar başım, O zaman boşa gitmez yıllarsüren uğraşım! HESABINI VERİP TE GİTTİĞİNİZ GÜN KARDAŞIM, Dalgalanın dolar gibi sizde şimdi ey suçlular! Olsun artık soyguncuya vurulacak bir yular, Ebediyen, öyle yok hesapsız bir iktidar! Hakkıdır 'garip yaşamış vatandaş'ın da gülmek, Hakkıdır ezilmiş milletimin, aydınlık bir İstikbal! Cem YILMAZ |
![]() |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|