|
|||
---|---|---|---|
|
|
|||
|
|||
![]()
Göklerden süzüldüm tertemiz indim Aşık Veysel Şatıroğlu
Göklerden süzüldüm tertemiz indim Yere indim yedi renge boyandım Boz bulanık bir sel oldum yürüdüm Çeşit çeşit türlü renge boyandım Azgın azgın çağlayarak akarak İnsafsızca tahrip edip yıkarak Ne utandım ne kimseden korkarak Kusur günah kirli renge boyandım Bir kuru sevdanın peşine düştüm Nice kayalardan taşlardan uçtum Irmağa kavuştum kendimden geçtim Utandım da kirli renge boyandım Yüzlerimi yere vurdum süründüm Çok dolandım ırmak oldum göründüm Eleklerden geçtim yundum arındım Kamilane karlı renge boyandım Irmak olup kavuşunca denize Dalgalandık coştuk taştık biz bize Çok zaman seyrettim aya yıldıza Aydın parlak nurlu renge boyandım Veysel yoktan geldim yok olup geçtim Ben deyenler yalan gerçeği seçtim Bir buhar halinde göklere uçtum Kayboldum o sırlı renge boyandım.</PRE> |
|
|||
|
|||
![]()
GÖKYÜZÜ
Manzara uyanır doğrular kendini Neden sonra gökyüzü gelir Aynasını tutar İlhan Berk
olmaz hayal bizimkisi olurundan bin güzel... e.g. Konu suece tarafından (10-04-2009 Saat 17:08 ) değiştirilmiştir. |
|
|||
|
|||
![]() Gökyüzü Haritası Polenlerin vizesi Evrenin ilk ışıklarından Günümüze değin Bahçelerde ışıldıyor Anların en sevdiği Güvercinler Ve meyve tohumları Ormanlarda uçuşuyor Haberci kuşlar Ezgilerini taşıyor senin Yeni Dünya'dan Uzun yolculuklar Ve gökyüzü haritası sanki bize düşman Anıl Meriçeli Güzel Yazılar Dergisi Mart-Nisan 2001 sayısı
|
|||
|
|||
![]()
GENELLEME
arınıyor, deviniyor gökyüzü toz ve ter karışıyor hayatıma çekil git bölünüp dağılan, eksilip savrulan ne varsa! Merhaba doğrulup dirilten yanım deli dizelerime biriken çığlık merhaba uğultusu rüzgârların bahar akşamlarında arınıyor, deviniyor gökyüzü akıyor zaman sevdalar karışıyor hayatıma Yılmaz Odabaşı Konu suece tarafından (20-08-2009 Saat 23:14 ) değiştirilmiştir. |
|
|||
|
|||
![]()
İşitilmeyen
Yuvarlanarak geçtim buradan: Görmediniz. Güneş bile yumdu gözlerini Kapattı kulaklarını İşitmedi Sözlerimi. Yaralanarak geçtim buradan: Sağaltmadınız. Gök bile örtündü bulutlarını Sakladı yıldızlarını Dinlemedi Umutlarımı. Yok olarak geçtim buradan: Yaşatmadınız. Ölüm bile çekti aldı anlarını Tuttu attı anılarımı Dindirmedi. Oruç Aruoba Konu suece tarafından (20-08-2009 Saat 23:15 ) değiştirilmiştir. |
|
|||
|
|||
![]() Gökyüzü Saatleri III bakışından yakaladım seni duruşundan su gibi akışından sesinin ağaçlar kuşlar cümle bulutlar geçti hüznünden yakaladım seni saçlarımda eski zaman karıncaları ve ilk ışıkları çeşmelerin yüzün yüzüme değer gibi yıldızlar akşamından yakaladım seni sevinç mi telaş mı tahtaya kalkmış çocuk gibiyim karşında IV yaz akik bir güldü yanağında soldu ve bitti sende mi esti bu rüzgar savrulur saçların da şimdi yapraklar tümden nefti bir düş horozudur güneş her saat seninle kurulur masaya bir güzel ıssızlıklardan ıssızlıklara öter en tetik yerindesin sabahın kuşlar uçuruyor bakışların (Bin Yılın Destanı) Arif Ay
|
|||
|
|||
![]()
Yıldız Kovalayan tel
tavan kesti gökyüzümü alem / in / de yıldız var (mış) diye dikildim minareye... sen olsaydın minarem telkari telleri gibi eğrilip bükülmezdim böyle!.. Tayyibe Atay not:bir şiir de benden olsun dedim bu sayfada;şiirin üstatlarından özür dileyerek... |
|
|||
|
|||
![]() GÖKYÜZÜ MAVİLİĞİNDEN SOYUNUYOR Gökyüzü maviliğinden soyunuyor Gitsem kime, kalsam kimde, nereye kadar? Sılasızım işte, gurbetim de yok Adres defterime adlar değil Yalnızlıklar yazılıyor. Bir yanda yurdum ve uçurum sözcüklerindeki O sersemce, o saçma uyak -Demek ki, iki sözcükle de bir şiir yazılıyor Yüreğimi, yüreğimi bir bıraksam Dünyanın telaşına katılacak Yine birileri dağlarda kahraman Salonlarda mümin oluyor. Gökyüzü maviliğinden soyunuyor Akşamdandır diyorlar, dünya hala dönüyorsa Öyle dalgın, umarsız... Sorsam neyi, bağırsam kime, beni kim anlar? Bir kaçık şair diyecekler Anca yalnız, kanca yalnız... AHMET ERHAN
|
|||
|
|||
![]()
YILDIZ HARİTASI
ölüm yanılgıdır, bir mum kendini üfler fırtınaya tutturur kendini incecik bir dikiş sessizce ipleri çekilir yıldızların her hüzne bir yol çizilir, gökyüzüne ilişmiş gece, gözleri dağınık bir kadındır faytonla uçurum arası bir yerde uykusuz kısraklar geçer gözçukurlarından geriye ne kalırsa artık; kuşla dolu bir perde! Can Bahadır Yüce / Yaslı Mızıka s.59
|
|||
|
|||
![]()
ÇOCUKLARDIR GÖKYÜZÜNÜN BEKÇİSİ
Geceye karışmış bir yolcunun gözleri Korkuyla uyanan çocuklar gibidir Erkenci bir yıldıza rastlayınca Düşündeki son büyüyü yitirir. Gece yaşlanmış gökyüzüdür. Özlem ağır uykular gibi çöker Gezinir çocuğun coğrafyasında Yüreğinde ışıltılı bir mevsim Eski zamanlardan bir sabah çeker. Sabah el değmemiş bir çocuk cakasıdır. Ağacından bir portakal düşürür Kana benzese de dağ yollarındaki izi Taflan kokulu yağmurlar tarar saçını Unuttuğu dostlukları anarak üşür. Yağmur ilk kız arkadaşıdır. Dağ menziline değer alımlı yüzü Haylaz çocukların koşuştuğu göğsünde Dağılır kederi mavi bir yıldız Alıp getirir sonsuz ilkyazı. İlkyaz içinin hoyrat atıdır. Kentin kapısını bulduğu sabah Yorgun bir atlı gibi düşer gece Yeniden anımsansın diyedir Sevinir çünkü çocuklar bildikçe. Haydar Ergülen
Stil | |
|
|