|
|||
---|---|---|---|
|
|
|||
|
|||
![]()
Sevgili Hocam, demini alan çayınızı içmeyi özledik.
|
||||
|
||||
![]() kuzucuğum ben de çok özledim, yazmayı okumayı hüzünlenip coşmayı... az kaldı umarım hayatın bu en güzel rengine bürünmeye yeniden sıra gelecek... sevgiyle muhabbetle sana ve dost akademililere..
|
|||
|
|||
![]()
özledik vallahi...
|
|
||||
|
||||
![]()
bir kadının eteğini savurdu hayat
masumiyeti ayağa düştü
|
||||
|
||||
![]()
*deniz, öyle bakma umudum utanıyor
postallarını astılar keskin yar başında salkım söğüde. gönlüm bitkin ayaklarım kaldı, yorgun sokakta. bilmezsin belki, harlı umutlar yerine gündemi ekmek parası aldı. delikanlı; hesapsız özgürlüğe artık, o ateşli bağırlar kapandı. taşla kovulan gemiler gider, gelir füze dolu yenileri. uçaklar desen, yerde demir,gökte ökse yanımız yöremiz pusu mayını oyun sanıp, oynuyor birileri. öyle dik bakma gözlerini saklasın baban belli olmaz, suçlu bulamaz bir de, ayağından asarlar seni. sahi, hüseyin nasılmış? kaç kitap okuyup, kaç şehite su bulmuş? hani karanlıktan korkarmış? ortalık toz duman, nasıl yatar sırtüstü göz göze kuz yurdunun toprağına sarılmış? koruyun yusuf'u, o daha çocuk. tanrı kuyudan sadece bir yusuf'u kurtarmış. beklemesin boşuna topacı, evinin bahçesinde hala, ipini cellat çalmış. deniz, gelme geri dünya eskisinden dar. sığmazsın sokaklara, bağımsızlık zor. hedefte hürriyet sokaklarda kahpelik var. bulunduğun yer daha güvenli bırak sana yansın tarih yoksa bu kez ardından, ölüler bile ağlar... hevesnebahatyalçın
|
||||
|
||||
![]()
*sahipsiz sahne (sahne şiirim üzerinden düzenleyerek.)
senfoni, oyunun yarısında başladı. unuttu ezber repliği artist.... içeri kaçtı hayatın yırtık köşesi takıldı ayağına karardı resim. cakalı yanak geçkin kızıllık fırça darbesi perde yamalı sahne arkası kirli elbiseler yitik düşler kırık topuklar mezarlığı. oyuncu uzandı karanlığına umut buruştu sıyrıldı hayat avucundan çırılçıplak öldü aniden başka kadın kırmızı ağzı gözlerinde mora boyalı kederi sarı perukla sahnede yerini aldı konuşamadı,oynayamadı ağlayamadı perde kapanırken rujunu tazeliyordu.. dondu. döndü aynaya karşı bağırdı.. sil şu ağzını, nasılsa öleceksin.. hevesnebahat
|
||||
|
||||
![]()
yarın sana geliyorum!
göremeden bir kez daha gözünü gözümle saramadan yüzümün sensiz yaşamayan yanını sana gösteremeden dönmek üzere gelirken ne getirsem kendimden başka umut ekmek acılı kapuska ah! yolları tıkalı mahpushane hasret kapısı soğuk duvarları üstüne üstüne hergele yüreğinin sevgiye sızılı acı zindanı ümraniye sımsıkı kapalı katı gövdesinde utanç seni içine sığdıramadığından dağıttın değil mi taş duvarların kendine güvenini bilirim nasıl bozguna uğratırsın sevmediğini geldiğimde; yiyemediğin musakkanı içemediğin şarabını temiz mavi gömleğini kaç yerinden assam sürgülü ihtiyar kapısına o dört duvarın biraz güneş bir şişe deniz bir mendil içi gözyaşı arasına pastırmalı paçanga dürsem mesela saklımız o şahane günün anısına farzet ki karşındayım sen yesen ben baksam son lokmayı kendi çatalınla bana versen öyle gülsek ki saçma sapan gözlerimizden yaş gelse sevdaya yarın oraya geliyorum. yanıyormuş içim gibi birkaç koğuş geri dur dur geri ateşten sevdiğim ne olur dur biraz bizim ateşimiz zaten alevli bir yolda, bin kere yanmanın külleri çoğaltmaktan başka kimseye bir yararı yok yeniden doğmanın deli zahmeti.. yarın geliyorum gönlümün aralığından sızan zehirli kan ve takatsiz soluğumla parmaklıklardan sarkmaya canımın yarası vakarım asıl mahkum benim isyankar gönlünden öperim. hevesNebahat
|
||||
|
||||
![]()
** şiirleoyunolmaz**
Geri git zaman gölgene sardığım sevda gözlerine kilitli kederle kardeş gelme gözyaşım boğar seni gitme kurursun engelli aşkta.. eğ başını koy karnıma teslimiyet saati sıcaklığı buz soğukluğu ateş en çaresiz gün bile yeniden doğurur seni. h.y.n.
|
||||
|
||||
![]()
![]() ![]() üyelik tarihi: Dec 2006 Mesajlar: 2.129 ![]() ** şiirleoyunolmaz** Geri git zaman gölgene sardığım sevda gözlerine kilitli kederle kardeş gelme gözyaşım boğar seni gitme kurursun engelli aşkta.. eğ başını koy karnıma teslimiyet saati sıcaklığı buz soğukluğu ateş en çaresiz gün bile yeniden doğurur seni. h.y.n.
Stil | |
|
|