|
|||
---|---|---|---|
|
|
||||
|
||||
![]()
60`larda Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde Yatan Akıl Hastalarının Yazdığı 26 Şiir
Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde bir dönem personele okuma yazma eğitimi vermiş olan Bedia Tuncer, bir taraftan da akıl hastalarıyla ilgilenmiş ve akıl hastalarının yazdıkları şiirleri derleyerek bir şiir kitabının yayınlanmasına vesile olmuş. 1964 senesinde Matbaa Teknisyenleri Basımevince İstanbul’da basılan kitap, belki de dünyada türünün tek örneği. 1 MUHTAR DURSUN "Dursun" demişler durmuş Dururken muhtar olmuş Okuyup yazması yok amma Mühürü kuvvetli Oğlu oldu geçende, o da; "Yaşar" dedi adına Yaşadı... Dursun yaşasın Oğlu da dursun Dursun da dursun Neme lâzım İsterse Kazık kaksın 35. servisten N... C... Prot. No. 1960/784 *** 2 MANZUM DESTAN TİRYAKİLERE Bir destan söylesem acep Bütün sıgara tiryakileri darılır mı Doldursam ceplerine eğlencelikleri Gözleri sigaradan ayrılır mı... Tiryakiler tütünü ne çok severler... Birini yakmadan ötekini everler Sigarası tükenirse başlarını döverler O da erkeğim diye övünür mü... Hata benim bile olsaydı. Bir sigara yakardım... Burnumdan çıkan dumana bakardım Kafam eserse kırk şeytanı yıkardım Kırıldı arabam devrildi tekerim Ah... Bu zalim sigaradan neler çekerim 33-B Servisten D... K... Prot. NO: 959/1876 Devam edecek
|
|