|
|||
---|---|---|---|
|
|
|||
|
|||
![]()
susardık sevişircesine
geçerdik zaman denen akışkan bir sonsuzdan anılar dağlaşırdı ağırlaşırdı akışı anın dersimiz hüzündü ve öpüşen iki heceydi gece ne kadar yüzersek yüzelim sus göllerinde vatanımız sözcüklerdi sevgilim sözcüklerimizdi çıplak ruhlar cenneti ve ben sırf bu yüzden varabilirdim secdeye çok şükür çok şükür yasaksızdı aşkımızın lunaparkı o zamanlar bilmezdim her kırmızıda bir yalanın saklandığını meğer ne kadar konuşkanmış renkler sarı sabırmış ve ihanet kızıl kandırıldıkça kanarmış kadınlar ben bilmezdim bunları o zamanlar cinnet suyundan içip herkes olmamıştık ruhum bir neydi nefesinle ses veren ve şahlanan bir aşkla sınandım ben |
|
|||
|
|||
![]()
susardık sevişircesine
geçerdik zaman denen akışkan bir sonsuzdan anılar dağlaşırdı ağırlaşırdı akışı anın dersimiz hüzündü ve öpüşen iki heceydi gece ne kadar yüzersek yüzelim sus göllerinde vatanımız sözcüklerdi sevgilim sözcüklerimizdi çıplak ruhlar cenneti ve ben sırf bu yüzden varabilirdim secdeye çok şükür çok şükür yasaksızdı aşkımızın lunaparkı o zamanlar bilmezdim her kırmızıda bir yalanın saklandığını meğer ne kadar konuşkanmış renkler sarı sabırmış ve ihanet kızıl kandırıldıkça kanarmış kadınlar ben bilmezdim bunları o zamanlar cinnet suyundan içip herkes olmamıştık tenlerin ziyafetinde ruhum bir neydi nefesinle ses veren ve şahlanan bir aşkla sınandım ben düzyazılarınla düzlemimden çıkartırdın beni ben şiir üflerdim kırk dualarla kutsarcasına seni sultanıydık dar zamanların ateşi buzla avuttuk sustuk durmadan sustuk susmanın boynu yok ki asılsın unutmadık çocukları ergen edip geçirdikleri ipi ya gelmiş geçmiş tüm insanlık suçları diyor isyanımın sesi hadi beynimdeki sireni durdur sustur beni konuşkan gözlerinle kapatıp dudaklarımı sen yine şımart içimdeki kediyi
|
|||
|
|||
![]() susardık sevişircesine geçerdik zaman denen akışkan bir sonsuzdan anılar dağlaşırdı ağırlaşırdı akışı anın dersimiz hüzündü ve öpüşen iki heceydi gece ne kadar yüzersek yüzelim sus göllerinde vatanımız sözcüklerdi sevgilim sözcüklerimizdi çıplak ruhlar cenneti ve ben sırf bu yüzden varabilirdim secdeye çok şükür çok şükür yasaksızdı aşkımızın lunaparkı o zamanlar bilmezdim her kırmızıda bir yalanın saklandığını meğer ne kadar konuşkanmış renkler sarı sabırmış ve ihanet kızıl kandırıldıkça kanarmış kadınlar ben bilmezdim bunları o zamanlar cinnet suyundan içip herkes olmamıştık tenlerin ziyafetinde ruhum bir neydi nefesinle ses veren ve şahlanan bir aşkla sınandım ben düzyazılarınla düzlemimden çıkartırdın beni ben şiir üflerdim kırk dualarla kutsarcasına seni sultanıydık dar zamanların ateşi buzla avuttuk sustuk durmadan sustuk susmanın boynu yok ki asılsın unutmadık çocukları ergen edip geçirdikleri ipi ya gelmiş geçmiş tüm insanlık suçları diyor isyanımın sesi hadi beynimdeki sireni durdur sustur beni konuşkan gözlerinle kapatıp dudaklarımı sen yine şımart içimdeki kediyi kayıp parçanı yine bende bulsun ellerin alevlerine sarılsın eylül tanrıcası sevinsin taşlı yolları unutuversin içimdeki gezgin |
|
|||
|
|||
![]() LÂL susardık sevişircesine geçerdik zaman denen akışkan bir sonsuzdan anılar dağlaşırdı ağırlaşırdı akışı anın dersimiz hüzündü ve öpüşen iki heceydi gece ne kadar yüzersek yüzelim sus göllerinde vatanımız sözcüklerdi sevgilim sözcüklerimizdi çıplak ruhlar cenneti ve ben sırf bu yüzden varabilirdim secdeye çok şükür çok şükür yasaksızdı aşkımızın lunaparkı o zamanlar bilmezdim her kırmızıda bir yalanın saklandığını meğer ne kadar konuşkanmış renkler sarı sabırmış ve ihanet kızıl kandırıldıkça kanarmış kadınlar ben bilmezdim bunları o zamanlar cinnet suyundan içip herkes olmamıştık tenlerin ziyafetinde ruhum bir neydi nefesinle ses veren ve şahlanan bir aşkla sınandım ben düzyazılarınla düzlemimden çıkartırdın beni ben şiir üflerdim kırk dualarla kutsarcasına seni sultanıydık dar zamanların ateşi buzla avuttuk sustuk durmadan sustuk susmanın boynu yok ki asılsın unutmadık çocukları ergen edip geçirdikleri ipi ya gelmiş geçmiş tüm insanlık suçları diyor isyanımın sesi hadi beynimdeki sireni durdur sustur beni konuşkan gözlerinle kapatıp dudaklarımı sen yine şımart içimdeki kediyi kayıp parçanı yine bende bulsun ellerin alevlerine sarılsın eylül tanrıcası sevinsin taşlı yolları unutuversin içimdeki gezgin anılara ihanetse unutmak hatırla kanatlarını budamıştık bir muhabbetin kafes kuşu işte diyeceksin insanca konuşurken şarkısını unutmuş oysa bu kedi ruhunun önünde kıvrılır gibi senden öğrendi aşkın ve ayrılığın her rengini yokluğunda yuvasız kaldı öpücük kuşları hani sen bana şahdamarımdan yakındın dersimiz hayatmış anladım Aslı DURAK |
|
|||
|
|||
![]()
Seni düşündüğüm zaman
İçimde bir çocuk bahçesinin kapıları açılıyor Dünyanın bütün çocukları doluyor içeri |
|
|||
|
|||
![]() Seni düşündüğüm zaman İçimde bir çocuk bahçesinin kapıları açılıyor Dünyanın bütün çocukları doluyor içeri Seni düşündüğüm zaman İlkbahar gibi bir şey oluyor Anlatılmaz bir sevinç kaplıyor her şeyi
|
|||
|
|||
![]()
Elimdeki kalem
Parmaklarımda şakıyan Bir kuşa dönüşüyor Masam bir güneş denizinde yüzüyor |
|
|||
|
|||
![]()
Seni düşündüğüm zaman
İçimde bir çocuk bahçesinin kapıları açılıyor Dünyanın bütün çocukları doluyor içeri Seni düşündüğüm zaman İlkbahar gibi bir şey oluyor Anlatılmaz bir sevinç kaplıyor her şeyi Elimdeki kalem Parmaklarımda şakıyan Bir kuşa dönüşüyor Masam bir güneş denizinde yüzüyor Seni düşündüğüm zaman Yalnızlık çeken sözcükler Kol kala giriyor birden
|
|||
|
|||
![]() Seni düşündüğüm zaman İçimde bir çocuk bahçesinin kapıları açılıyor Dünyanın bütün çocukları doluyor içeri Seni düşündüğüm zaman İlkbahar gibi bir şey oluyor Anlatılmaz bir sevinç kaplıyor her şeyi Elimdeki kalem Parmaklarımda şakıyan Bir kuşa dönüşüyor Masam bir güneş denizinde yüzüyor Seni düşündüğüm zaman Yalnızlık çeken sözcükler Kol kala giriyor birden Seni düşündüğüm zaman Bir bulut oluyorum |
|
|||
|
|||
![]()
SENİ DÜŞÜNDÜĞÜM ZAMAN
Seni düşündüğüm zaman İçimde bir çocuk bahçesinin kapıları açılıyor Dünyanın bütün çocukları doluyor içeri Seni düşündüğüm zaman İlkbahar gibi bir şey oluyor Anlatılmaz bir sevinç kaplıyor her şeyi Elimdeki kalem Parmaklarımda şakıyan Bir kuşa dönüşüyor Masam bir güneş denizinde yüzüyor Seni düşündüğüm zaman Yalnızlık çeken sözcükler Kol kala giriyor birden Seni düşündüğüm zaman Bir bulut oluyorum Uçmaktan başka bir şey bilmeyen Ataol Behramoğlu
Stil | |
|
|