|
|||
---|---|---|---|
|
|
|||
|
|||
![]()
UNUTULMAYAN
durmadan taşırdım yanımda üç şeyi iri çakıl tanelerini, çatlamış bir narı bir öpüşün bıraktığı harlı lekeyi ipekten çalınmış umutlarla taşırdım ah sevgilim derdim, ölüm ne kadar çoktu yaşadığımızda. bize hep beyaz mendil sallayan ölüm ki, iki kapısında haki bir yalnızlık dikilirdi ve hatırlatırdı bize, güz kuşlarının uçup gittiği denizleri. bense, yulaf kokan dağlı ellerinde dolaşmak gibi kolaydır sanırdım yaşamak ve sana kansız bir gökyüzü getirirdim getirebilsem ah, - avlusunda çocukların korkmadan oynadığı - lalelerle donanmış simli bir gökyüzü. bir öpüşün bıraktığı harlı lekeyi çatlamış bir narı, unutmadım Behçet Aysan |
|
|||
|
|||
![]() SULA İLE YORGO Sesinin içine girsem, sesimin içine girsen, memeden kesilmiş bir yazın anısında sığınsak birbirimizin sesine. Yumurtaları çalınmış kırlangıç yuvası kalbim, Yavrularını şahin kapmış bir zavallı güvercin, ey acılar hasadında kervan başı duran! Hasretini çekenin hasretiyle yanar hasret çeken. Özdemir İNCE |
|
|||
|
|||
![]() KÜÇÜKHANIM Bir dağ çiçeğinin açmasını getiriyorum
Uzandıkça yüzünün kumsalına Balıksız bir denizin yalnızlığı oluyor saçların Korkumu bölüşmek istiyorsun İçimi parçalayan bakışlarını serbest bırakarak Birazdan bir mevsim başlayacak Sokak çocuklarının kışkırtıcılığıyla dolacak sesin Ben, gözünün içine batan bir kiraz tutuşmasıyla şekerleşirim Yine de kendini bilmez bir rüzgârla giderim yanından Kusura bakan bir gökle okşadıkça bulutları Son yağmurunu paylaşırım Istanbul'un. İlker İŞGÖREN |
|
|||
|
|||
![]()
ŞARAPTAN TAŞAN HAZDIR ŞARKILAR
Aşk bir gün gelebilir Aşkta kedere yolculandım Eskicidir aşk Şarkılar aralar kapısını Gitmekle bitmez derinimin sarhoşu Bana bir gül at Şarkılar bahanedir Ben aşka Konuklarıdır şarkıların vedalar Ve gri ve lâl Hüzün kurmuş iki mevsim arasına Üşüyorum tanrım Sokak üstüme kapansa Aşk bir gün gidebilir Coğrafyası ahşap Unutabilir darmadağın Ev tutmuş kendine çıkışsız Oyundadır ölümle Çoktandır “gülnihal” Betül TARIMAN |
|
|||
|
|||
![]()
ANIMSAMA
yazıyor zamanı unutsam, kâgir bir ömre bile usulca açılır kapılar kapanır yorgun, sözlerle gördün, ne varsa solgun odalar ürperiyor gitgide bildiğin dizelerle bir yolu soyunmakla başla, şiirlerle duyulur sandığın aşkların ağır uykusundan sıyrıldın mı? yanardı üzerinde kumaşların giydiğin sırmalar içinde kırgın, büyümüş, nereye varsam yeni sorulardı doğuran bende zamanı yok eden belki de sende... Alphan AKGÜL
|
|
|||
|
|||
![]()
Dönüşsüz
I
Irmak değildir kalbin senin z a m a n çeşmesinden s u içmeye konan kuş, bir kanadında güneş bir kanadında gölge k ü s e c e k s i n bir mevsim sonra gökyüzüne, ayrılırken yarı susamış senin yüzünü bulacağız ı r m a ğ ı n sularında II gurbet değildir kalbin senin bir su damlasında ü ş ü y e n kuş, akşamın vaadlerine benziyor ölçüsüz büyüklükteki kanatların ölümsüz bir gündür zaman u n u t m a Ay’sız gecede doğan çocuk t a ş t a n oyulmuş bir imge eklenir m u m y a n a ırmağın sularında III K a l b i n senin r ü z g a r değil ki alıp götürmüyor işte şimdi y a z a r k e n bunca zaman sonra bile t i t r i y o r elim b o ş l u k t a IV K a l b i n senin ç o c u k değil ki son ışığını da kullan aynaların dönüp bakacaksın ki orda değilsin A.Ertan Mısırlı |
|
|||
|
|||
![]()
Eskidi Zaman
bir zamanlar ben suya yazılmış izdim umudun sarışın kumsalında incecik sızlayan kırılgan bir güzelliktim çiçeklerle gelirdi kibar hırsız yaz çalar giderdi acılarımızı usulca yaşlanırdı analardan kızlarına kalan sabır özlemler eskirdi sandıklarda bursa ipeklisi dantel çarşaflar, gelinlik hamam havluları siyah beyaz filmlerden kaçmış veremli kızlar dilsiz aşklar… beyaz mendillerde kan çiçekleri ansızın kapı açılır oda sevinirdi adım seslerini öperdi halılar geç saatlerdi...saklanırdık karanlığımıza bir gülümseme gelir yüzümüze çizerdi resmini bayramlık mendiller babaannem kokardı içinde lokum- badem şekeri birbirini öper çocukluğum sevinirdi babaannem..elleri bayram şekeri ah şimdi ah şimdi mendiller kağıttan Aslı Durak
|
|
|||
|
|||
![]() GÖK ANLAM ben büyürüm ne zaman her yerde hep deniz olana yarısı kesik inceden bir parmakla ondan ki yaslısıyım durup durup sevmenin ondan ki çoraklarda büyüdüm bir dilim tatlı kavunla. seni bir çare yaptım sana özendim bazı şiirler yırttım yenilerini edindim. geçtimse bir durumdan bir başka duruma hızla kanla ölümle değil bir çeşit sokulganlıkla artık ki güçlüsüyüm bir kişiden fazla olmanın bir anıdır susmamsa bakınca kesik parmağıma. açınca gözlerimi ipe çekilmiş güneşler varsın mavi bir çocuksun aşkımız mavi bir ambarın ortasından bakarsın. Edip CANSEVER |
|
|||
|
|||
![]()
ÖZLEM
Şimdi tarlalarda güneş vardır, Karlar donmuştur otların uçlarında, Artık akşamları dinlenemem Başım avuçlarında. İçi korku dolu kış gecesi Hiç yatağın yok mu sıcak! Dağları dolduran kır çiçeği Hangi rüzgârlar seni koklayacak! Saçlarımı kesip rüzgâra atacağım! Ta ki haber götürsün bir gün sana! İçimde bir şeytan var, diyor ki: Aklına ne gelirse yapsana. Ben bu şiiri yazdım atlı talimde Bulunduğum şehir Istanbul'du, Ağır ağır kar yağıyordu, Atımın yelesi bulut renginde Cahit KÜLEBİ |
|
|||
|
|||
![]()
Başka Yarınlar
Bugün yüzünde bir başka güzellik var senin, bugün dudağında başka bir tad var, boyunda başka bir yücelik. Bugün kırmızı gülün bir başka daldan. Ayın gökyüzüne bugün sığmamış. Göklere benzeyen göğsün bugün daha geniş. Hangi yanından kalktın bu sabah, söyle, bir başka kavga var dünyada senin yüzünden, dünyada bir başka gidiş Biz senin gözlerinden gördük arslanlara meydan okuyan o ceylanı, Başka bir ovası var o ceylanın bugün iki cihandan da dışarı Seven insanın ayağı mı yok, işte ona ölümsüzlük kapandı. Yukarılarda onunla uçar gider. Gözlerinin denizinde onu arama. O inci bir başka denizde. Bakarsın bugün sever bu yürek, yarın sevilir bakarsın. Yüreğimin özünde başka yarınlar var. Mevlana Celaleddin Rumi |
![]() |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|