|
|||
---|---|---|---|
|
|
|||
|
|||
![]()
kırıntı
Leylekler getirdi Masalına inanmakla Ana rahmine inmek Arasında yoğruldu Sabi lik günlerimiz Horozşekerci müjdeler avaz avaz sokağı Evimizin önünden gelir geçer Yankıları duvarlara siner Açık duran pencereden Esmer minik bir gölge Atlar düşer ardına şekercinin Sıvaları gözyaşı döken Döşemesi baba baba diye sesleyen Bu kibrit kutusu evden ferhatdemirbaş-polatlı-ankara |
|
|||
|
|||
![]() GÖZÜNÜZ AYDIN EFENDİM f.d-polatlı/ankara
Yirmibirinci yüzyılın müjdesi Işıklar karardı pencerelerde Gölgeler ait iki siz ilişkilere Doluştu bencillikler yüzsüzce odalara Kuruldular teklifsiz birer birer koltuklara Ben Sen O Boş çift kişilik yataklar Kanatlandı uçtu bölük bölük Aşk kokulu kırmızılar turuncular Griylere çalan mavilere İki siz ilişkiler soyundu girdi Serildiler yataklara çırılçıplak Yalnızlıkların tadı pişmemiş kabak Gözünüz aydın efendim |
|
|||
|
|||
![]()
Filistin Türküsü
Selam sizlere Filistinli kardeşlerim! Buram,buram özgürlük eser; dinmek bilmeyen özlemleriniz ve ümitlerinize. Onlarla güç bulur atılan her mermi, gerilenler sapanlarınız; Vardınız..varsınız...varolacaksınız! sonsuzluğa yükselen bir beyaz güvercinin kanatlarında! Babasız kalmayacak yavrularınız, ağlamayacak, uçup giden meleklerinin ardından analar! Yüreklerinize düşen cemredir umutlarınız; dirençlerinize kattığınız kurşundur yaralarınız! Helaldir,Filistin uğruna akan kanlarınız! Selam sizlere Gazze şehitleri, uçup giden minik yürekler! Vardınız..varsınız..varolacaksınız; Geride bıraktıklarınızla! Ferhat Demirbaş-POLATLI/ANKARA |
|
|||
|
|||
![]()
körük
Ey İsrail, doyursun gözünü kara toprak! Müslüman Filistin'e gözünü diktin. Gazze için kanlar döktün; Reva mı can-ı bebek almak. Tamah ettin bir avuçluk toprak parçasına; Asıl niyetin sahip olmak; Dört renkli: kızıl üçgen, yeşil,beyaz ve karasına. Söndürdüğün ocaklar; yanmayacak mı sanırsın... daha harlı, daha bir canlı? Unuttun mu:kesilip te, gürleşen çınarları! Ey İsrail, doyursun gözünü kara toprak! Diktin gözünü Filistin'e, Gazze'ye... Reva mı biriktirmek düşmanı, hazneye! Ferhat Demirbaş-polatlı/ankara |
|
|||
|
|||
![]()
Otuzikibuçuk metrekarelik Hüzün
Sen gittin gideli, her şey değişti! Çözüldü gönül bağları ,duygular eridi . Kurudu ,Kuşkonmaz Konağı'nın kısır asması; Bir zamanlar yeşil örtü- binayı saran. Şimdi örümcek ağları kapladı heryeri. Ağırladı bir-bir dükkanın kavuncuları.. Bir de Hatay'lı davulcuları.. Dedim ya baba, değişti her şey ! Leyla'na düştü; Kiracılardan kalan -kavuncusunun, davulcusunun taktığı- elektrik,su borçlarını. Ama baba, değişmeyen tek şey; ardından dökülen ,dinmek bilmeyen; 1987 Temmuz'unun göz yağmurları ferhat demirbaş-polatlı/ankara |
![]() |
Tag Ekle |
çocuk, esmer, gölge, kırıntı, rahim |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|