|
|||
---|---|---|---|
|
|
||||
|
||||
![]() Şiir ve yazın çevresi Doğan ERGÜN'ün ani kayıbını nasıl karşıladı. Mail ağına gelen iletiler. (siirpenceresi ve oteki-siz mail ağları) *** Şair Doğan Ergül'ü kaybettik. Yaklaşık bir aydır kanser tedavisi gören değerli şair ve Şiir Penceresi üyemiz Doğan Ergül bu sabah hayatını kaybetti. Tüm dostların ve şiir gönüllülerinin başı sağ olsun. www.siirpenceresi.com (Bu duyuru ile duyurdu, yaşam öyküsü ve şiirlerine yer verdi) *** bir şey söylenemeyecek zamanlar var... çok üzgünüz.çok... çok sevdiğimiz bir arkadaşımızı, yaşama da şiir gibi bakan bir şair arkadaşımızı, Doğan'ımızı kaybettik. şimdi bize "bahçede ağaçların yerini değiştiren" bir şairin dizeleri ve hatırası kaldı... öteki-siz Derya Önder *** caninsanlar bir can daha ha bu ölüm denen şey kalleş.... tanımazdım ama insandı ki candı ki bir şey diyemediğim bir anda'yım şu an... anılarım var mıydı doğan'la bilmiyom ... Ruzgar Seckisi *** yüreğimden kopan acıyı tanımlayamıyorum. bugün karartıyorum yüreğimi yine. doğan ergül toprağı bol olsun. başımız sağolsun. Fuat Çiftçi *** Yattığı yer şiirle dolsun, şiirle ışısın... Baki Ayhan T. *** Hem arkadaşım hem meslsktaşım doğan ergul un mekanı şiirli olsun raşit gökçeli *** CENAZE Ağır ağır gider ölüler, Ağır ağır giderler Ağır ağır ölürler Tuncay Temiz AKIL TUTULMASI *** Sevgili Doğan Ergül'ü tanımıyordum ama çok üzüldüm bu vakitsiz gidişine. Işıklar içinde uyusun..Tüm sevenlerine sabır diliyorum. İnsan inanamıyor bu kadar genç arkadaşların bu tez gidişine, ne kötü bir senedir bu 2007 böyle... Sevgili hemşehrim ışıklar içinde uyu sen, Kars'tan kar gibi bulutlar yoldaş sana mavi gözyaşları... halide yıldırım *** Güzel şair , güzel insan, Işıklar içinde yat, sevgili Doğan Tekin Gönenç
|
|||
|
|||
![]()
Gerçekten çok üzücü,desenize aramızdan bir yıldız daha kayıp gitti....Allah rahmet eylesin.
|
|||
|
|||
![]()
her ölüm inanılmazdır ama bu bir şairse daha da inanılmazdır...ümran ersin
|
|||
|
|||
![]() zamansız düşmüyor gökte bulutlar zamansız düştün ozan bulutlar sessizce ağlaşırlar zeynel çok |
|
|||
|
|||
![]()
<TABLE width=503>
<T> <TR> <TD width=497 colSpan=2> Çok ama çok üzgünüm.Gerçek anlamıyla erken bir ölüm.Çok severdim şiirini."incitmebeni"yine incitti işte.Tanışıklığa lüzum yok; şiir hangi coğrafyada yazılırsa yazılsın kardeş kılar insanı.Toprağında şiir açsın. GÜZÜ İNCİTEN YARA suların inceldiği yaz günleriydi… atlar büyürdü göğsünde hız gibi duran şeyler vardı akşamları eve dönüyordu gün. gitmek yürürdü!.. nasıl yeşildi evler nasıl beyaz inerdi gökten ay oyun bilmediğimden olsa trenler varmış giden akşamlar gibi… yeni bir yaz derdim bulutlarda kuğu yakardı kanatlarını… gittiğin yerde yokluk tenhada aşk susardı… kaldıkça güzü inciten yara büyür!.. memeler taşardı taşlıktan kekeme bir kadın kendine durmadan nasıl bakardı akardı kokusu göğün bölünürdü zaman böylece ölürdü tenha… üstüne yıkılırdı güzelliğin kaldığın aynada göz sığmaz çünkü durulur rüya kayıklar bulurdum tarlada içinde uyurdu zaman… </TD></TR> <TR> <TD width=497 colSpan=2>Doğan Ergül</TD></TR></T></TABLE> |
|
|||
|
|||
![]() "Bakarsın gölgende bir salıncak içindesin..." Doğan Ergül Işık içinde yatsın, Doğan Ergül. Saygıyla anıyorum. |
|
||||
|
||||
![]() doğan ergül'ün rahatsızlığını şiir festivali sırasında kadir ve gökçenur'dan öğrenmiştik. toprağı bol olsun. dostlarına ve ailesine sabır diliyoruz cengiz ozdemir Şiirler içinde / için de yatsın... ulaş nikbay Doğan'ı, kardeşim Asaf'ı, Asaf Halet'i kaybetmenin derin üzüüntüsü içindeyim tarifsiz. İki ay öncesinde, 'Abi gel, Kars'a gidelim, yayalalara çıkalım,' demiş, arkasından eklemişti, 'Ama sen rahat durmaz oralardan yukarılara, Moskova'ya oradan da steplere uzanır, Gogol'u, Gorki'yi, Yolstoy'u ziyarete gidersin. Neme lazım, istersen gelme,' demişti de gülüşmüştük. O, şimdi memleketinde ve bu yazıyı yazdığım şu sıralar toprağa veriliyor. Bir şair hiç ölür mü? Ölür belki fiziksel, ama şiir yaşar. Doğan'da yazdığı güzelim şiirleriyle yaşayacaktır. Üzerinden yağmur eksik olmasın, yanında börtü böcek... şiirlerinde kırdığı kelimeler yağmur olup üzerine yağsın, mısralar kar... vecdi çıracıoğlu gittikçe eksiliyoruz.. hayat yalnızlık toplamına sürüklüyor bizi, sürekli doğan da yok artık.. orada; ekinlerin susuzluktan kavrulduğu arpaçay'da şiirin bahçelerinde, gelinlerin suskunluğunda yoksulluğun ve kasabaların tılsımında rahay uyusun... ch zaric
|
||||
|
||||
![]() Sevgili Arkadaşlar, Acımız henüz çok taze... Sevgili Doğan'ı hep birlikte bir kez daha selamlamak istiyoruz. Bu nedenle, "Sonra Edebiyat" dergisinin yeni sayısında Doğan için sözcüklerimizi bir araya getirmeye karar verdik. 15 Haziran 2007 tarihine kadar bana ya da Şeref Bilsel'e içinizden dökülenleri gönderebilirsiniz. Salih Aydemir salihaydemir@<WBR>otekisiz.<WBR>com - serefbilsel@<WBR>yahoo.com
|
|||
|
|||
![]() İnsan ömrü hiç bir yere eklenemiyor. Selam verir gibi bir insana ,bitiyor mu acaba? Hiç bir ölüm bir şair ömrünü hayata tamamlayamaz. Dağlarca'ya,İlhan Berk'e yaşlı diyebilir misiniz?Edited by: vahdettinyılmaz
|
|||
|
|||
![]() "Herkes ne zaman ölür<?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com ![]() ![]() Elbet gülünün solduğu akşam..." T.U. Ne çok gül soldu, ne çok acı yaşadık, yaşıyoruz... Toprağı bol olsun, sabırla...
Stil | |
|
|