|
|||
---|---|---|---|
|
|
|||
|
|||
![]()
Aynı ben aynı ben aynı ben
Den den Siyaha çalan beyaz beyaza çalan ölü ten Sufi çorbada kaşık sessizliği Adamotu,defne ve kakule Denizden çıkmış babam Bakar bakar gözlerimi severim Aynı ben aynı ben aynı ben Tam kopmamış bir sayfa tarihten Dünden bugüne mektup Pulu yalanmış zarfı doğru Emekli katip maskeli balo Balonu patlamış çocuk Aynı ben aynı ben aynı ben Ben sanması cahilliğinden “Enel hak çağırubandı" Astık dilinden
|
|||
|
|||
![]()
YEŞİLIRMAK
İçimde gözlerin kalmış Gözlerin sözlerden ağır Güneş açmış dalda ikiz Bir kayık vurmuş kıyıma Mavi beyaz, apak, çıplak… Limanı Faik’in Burgaz “Menekşelendi sular” Zeki Müren’den bir plak Çalıp durur içimde İçimde gözlerin uyumuş Öpsem yalancı bahar Sevişmeyi yağdı bulut Islanmalı tinime kadar İçimde gözlerin kalmış Bahardan yazdan güzel Dokuyalım haydi gel İlmek ilmek okşayış İçimde gözlerin kalmış Zimmetime geçirdim Asın beni hakim bey Asılmak vuslata bedel İçimde gözlerin kalmış Gözlerin yeşilırmak
|
|||
|
|||
![]()
TUREMBE
Anne bugün eylül içtim Lodostum fena sürçtüm Sahanda omurga sızım Avucumda intihar notum Anne bugün turembeyim Hem turuncu hem pembeyim Kaydıraktan kaydı aklım Içimde bir göçebeyim Bugün tarih gömdüm anne Kangrendi üzülmedim Açarım belki olur ya Mezar üstünde çiçek
|
|||
|
|||
![]()
TANIMLA-YAMA-MAK
Gel olur yollar ve git noktalı çengel Eğilir büklür kırılır içinde kalır yen Zarfın üstünde pul, pulun üstünde damga Hey garson bana bir mektup yaz, bütün gözyaşları benden! Dur-durak bilmez, yol-yolak bilmez körebe Dokunduğu her engel tavşan-dağ ve ebe! Tanımak böyle bir şeydi tanıyamamak şöyle Tanımlamak karın doyurmak kadar önemli bir mesele
|
|||
|
|||
![]() Al***305;nt***305;:
... söz eğrilirse acılardan döner döner kirman... zembereği boşalınca içinin, eli kulağında ağıt anımsamak dediğin
|
|||
|
|||
![]()
İÇİNDE RENKLER
açıyor çocuk dedikleri çiçek kırmızı acıyor kırmızı dedikleri çocuk mavi denizde ağlıyor annesi bahtı kapkara çıkarıp sarıyor kollarına boşlukta sımsıkı sallana sallana damlıyor yüzüne zifiri rengi acının şimdi yeryüzünde bütün çiçekler kara
|
|||
|
|||
![]()
KIVANCA BUKET
Kıvancımın ışıklı anısına… İsmini bir taşta bulmak ne kötü sobe! Yaşamak zalim oyun, siste körebe Sokağa salmazken dün annen / çalarlar diye Aç toprak kapandı ansızın bir gün üstüne Yaldızlı günlerinin soluk gölgesi Geldi de gülüşünün içine sindi Kıvancıyla yaşamak teselli şimdi Değdiğin yerlerde açan çiçeğin Kapımızda biten ayak izlerin Bize hep aynı şarkıyı söyler Seni çok sevmenin resmini yapsak Elimizdeki tüm renkler lal olur kalır Yine de isyana varmaz dilimiz Bir bildiği var elbet deriz Tanrı’nın Kıskandık seni –çünkü- bizden çok sevdi Koptu bam telimiz sustu sazımız İskeleden el sallamak adettendi ya Bozcaada’da “Meçhule giden bir gemi kalktı” bu kez limandan Ciğerimize orada iyi bak be Yakar Kaptan Uzak yaşamayı beceremez O adacığından Şimdi çağlar durur akyarlardan öte Senin coşkundan çalmış apak bir çeşme Kalk da bak Kıvancım kalk da bak hele Nasıl selam durmuş sana Göztepe
|
|||
|
|||
![]()
GÖLGESİZLİK
çekmecede kilitli kaldı anahtar yok sarılmanın huzuru sana sımsıkı kokunu çaldı rüzgar üşüyorum altı aydan gün aldı yastıktaki çukurun gölgen yok en çok ona üzülüyorum
|
|||
|
|||
![]()
Uykusuz bir haftanın sonunda gece yarısı
Brusella, Verem ve Kanser artığı Er mektubundan da beter "yoğun bakılmış" Küçücük bedeninle beş kat aşağı Ne kötüdür annem bilemezsin sen Umarsız bakıcıyla bakışmaksızın Bilmezsin nasıl da silmeye başlar Gaddar bir silgiyle inatçı çocuk Çizdiğin en güzel resmi yüreğimizden Zemin kat... Soğuk, sessiz, karanlık oda Hayatımın en derin en acı yolculuğu bu Kucağıma tutuşturulmuş teknik bir rapor Saati ve dakikası dakikasına hem de -Çok lazım gibi- Haykırır beynimin koridorunda Hiç kırılır ve dağılır ortalık yere Hıçkırlıklarımı toplar Edgar Alan Po -"Morg" Sokağında Kabus bu olsa gerek- Yaşamak yavan tadıyla o günden sonra Bir aşağı bir yukarı -tekdüze ama- Geviş getirir de tükürür bizi Bitmeyen asansör yolculuğunda
Şİİr, ben |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|