|
|||
---|---|---|---|
|
|
|||
|
|||
![]() Meridyen Farkı Kendine varamayan herkes bir gün başkasını bulur. Kaç nehirle kan damlatarak bir deltaya karışırsın gürültüyle buruşturulmuş bir haberken dünya hayata soyunan önce ölümle giyinirken sevişmelerin namlusuyla soğuyan bir geceden fırlatıldın. Bir sapan taşı gibi devrildin atıldığın yeryüzüne masumun kanıyla boyadı yanaklarını ölüm, bir çivi gibi çakılırken Gazze’nin ortasına uzaklıkla solan ne varsa kalbine yakın tut buluşmaları harla, su avuçlarında bulsun sevincini dünyanın yüzünü onla yıka göğün sonu görünmeden, Bosna’da yaralı bir martı delip geçmeden kanatlarıyla meridyenleri. Şeffaf bir damlaydı eski vakitte, beyaz köpüklerden bakan ummanı gördüm diyordu gözyaşında artık hangi suya indirilsek anlarız batacağımızı hangi ateşin avucuna sokulsak ürpererek titrer zaman her nefeste çökebilecek bir evin son duvarları insan denen upuzun bir sus yalanından aranan yalnızca bir çocuğun şarkısı ama bir çölün sesi sanıyorlar suyun bile iç çekişini. Kolu koparılmış çocuklar meteorlara taşısın bizi yaralı bir deniz yıldızı vurmadan ağıtların kıyısına herhangi bir karakol tutanağında geçmiyor adı savaşın askerden alıp o süngüyü, göm yüzünü haritalara göster nerde başlar bir akarsu, nerde sınırı geçer neden benim sinemde söner her acı bırak gözlerindeki duman yeni bir talana yolcu geceler bile yorgun gündüzün uyku sargılarında. Kollarını iki yana açsan sessizliğin dallarına değecek ortada bir zeytin ağacı, öldürülmüş üç güvercin ve suyun yarasıyla gizlenen bir akşamın sonu yan yana çekimli bir fotoğraf bu ama sen neden yoksun neden sarkıyor uçurumlardan sesin böyle tütün saran bir geceden çıkartırken güneşini neden dürbünlerle sürek avında zehir yeşili gece neden kendini izleyemez oluyor her ayna, öğrenilecek. Ellerim diken içinde, bir yağmurun dökülüşü gibi kendine doluyor acıyla bilenen her aşkın sonu ayrılık diyorsun, sana yakışmaz hiçbir bıçağın ucu biliyorum; bir kez daha kaybolup gidiyor yollar sana uzanırken. Gözlerimiz kamaşıyor, ben de bu kuşlar nerden çıktı diyorum. Ersan ERÇELİK 2009 AFRODİSYAS SANAT / Ocak-Şubat 2011 |
![]() |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|