|
|||
---|---|---|---|
|
|
|||
|
|||
![]() Kaybettim Kaydırak Taşımı bugün asfalt döşendi toprak yola ve ben kaybettim kaydırak taşımı... bir zamanlar tam tepemizden doğardı güneş gitmiş uzaklara... çalarak oyun arkadaşımı. zıplamıyor artık ayaklarım ne öne ne arkaya umut işte! gene de yollardayım... Tayyibe Atay
|
|||
|
|||
![]() Talaşlar I- büyüdükçe şehir küçüldü insan unutuldu apartman aralarına sıkışan merhaba! .. sıcaklığı kaldı bende! .. -II- uzanmadı tanrının elleri günümü resimlerken renkli kalemlere... bu yüzden siyah-beyaz yaşadım aşkları ve yüzünü kapkaraydı gözünün rengi bile bakınca geceye düştüm... yıldızların nerede? -III- ilk aşkım rıfkı'ya duyduğum aşktı senden önce. ben kırkbeşimde genç kızdım rıfkı üçlük kuşadam!.. göğe kaçırdım yüreğimi alıp gitti teleklerinde... -IV- yılanla seviştiği için kıvrım kıvrımdı yollar açtı ağzını dönemeçlerde ve her kaza an'ında sayısını unuttuğum canlar yuttu bu memlekette... -V- ne işe yarar kesişmeyen iki yol ben birinde sen ötekinde... çarpışacaksın sevgilim boşuna vites büyütme! ... -VI- işte sana iki ucu açık bir cümle üşüyen bir cümle cümle alemde bir cümle neresine konarsan kon! 'önüne yasak' inmezsen inme! ... Tayyibe Atay
|
||||
|
||||
![]() ne güzel ne güzel ne güzel... şiir meraklısıdır öğretmenler derdim de, müstehzi gülümsemeler karşılardı sözlerimi. sitede çoğalıyoruz. hoşgeldiniz Tayyibe Atay... hoşluklar getirdiniz. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
merhaba arkadaşım...şiirlerle yine karşılaştık...hoşgeldin...sevgilerimle öpüyorum
![]()
|
|||
|
|||
![]() Al***305;nt***305;:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Siirlerinize mehaba... degerli siirlerinizi okumak ayri bir zevk... sevgimle...
|
|||
|
|||
|
|||
|
|||
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Anekdotlar
1 ressamı ben değilsem eğer neyin marifeti sulardaki renk... 2 asma yaprağında gördüm rüzgarın yüzünü parçalı etek... 3 dikilmeseydim baca içine yıkılırdı evim topu topu dört direk... 4 aç kiliti yoksa sözlüğüm küfrü öğrenecek... 5 aşk eritti dağı ben yeşerdim çilek çilek... 6 şehrin haramisidir sokaklar haraç verdim seni kim beni sevecek... 7 içimdeki neleri yaysam dışıma hepsi sen! . kimse bilmeyecek... Tayyibe Atay
|
|||
|
|||
![]()
sevgili tayyibe atay...sevgilinebahat yalçın (san) ne güzel ifade etmiş...sizi okumak ne güzel ne güzel...kelimelerin ustasına selamlar...
kırıkkale'den bolu'ya sevgiler... |
![]() |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|