|
|||
---|---|---|---|
|
|
|||
|
|||
![]()
Anlamıştım mevsimlerin değişeceğini
seni o sabah sesinden öptüğümde Yağmur bulutları geziyordu üstümüzde; aşk burcundayız aylardan ilkyaz kapısı, kelebeklerin yazgısı ağıyor ömrümüze. Kırağı vurmuş gibiydi sesinin rengi, yine de vadileri gül kokuyordu teninin. Dağlardan iniyordu gecenin ürpertisi, yola sarkmış bir dal kuşkuydu yüreğin. İçi daralıyordu bütün sevdiklerimin...! |
|
||||
|
||||
![]()
seni o sabah sesinden öptüğümde Yağmur bulutları geziyordu üstümüzde; aşk burcundayız aylardan ilkyaz kapısı, kelebeklerin yazgısı ağıyor ömrümüze. Kırağı vurmuş gibiydi sesinin rengi, yine de vadileri gül kokuyordu teninin. Dağlardan iniyordu gecenin ürpertisi, yola sarkmış bir dal kuşkuydu yüreğin. İçi daralıyordu bütün sevdiklerimin...! Zamanı zamandan sağdın öyle bir anda; ateşi çaldın, aşkı insanlara bağışladın!.. Yüreğimde denizleri kıpırdadı yurdunun
|
|||
|
|||
![]()
seni o sabah sesinden öptüğümde Yağmur bulutları geziyordu üstümüzde; aşk burcundayız aylardan ilkyaz kapısı, kelebeklerin yazgısı ağıyor ömrümüze. Kırağı vurmuş gibiydi sesinin rengi, yine de vadileri gül kokuyordu teninin. Dağlardan iniyordu gecenin ürpertisi, yola sarkmış bir dal kuşkuydu yüreğin. İçi daralıyordu bütün sevdiklerimin...! Zamanı zamandan sağdın öyle bir anda; ateşi çaldın, aşkı insanlara bağışladın!.. Yüreğimde denizleri kıpırdadı yurdunun duydum, o anda hem beni öpüyordun hem anne özlemini sürüyordun içinde.
|
|||
|
|||
![]() Anlamıştım mevsimlerin değişeceğini seni o sabah sesinden öptüğümde Yağmur bulutları geziyordu üstümüzde; aşk burcundayız aylardan ilkyaz kapısı, kelebeklerin yazgısı ağıyor ömrümüze. Kırağı vurmuş gibiydi sesinin rengi, yine de vadileri gül kokuyordu teninin. Dağlardan iniyordu gecenin ürpertisi, yola sarkmış bir dal kuşkuydu yüreğin. İçi daralıyordu bütün sevdiklerimin...! Zamanı zamandan sağdın öyle bir anda; ateşi çaldın, aşkı insanlara bağışladın!.. Yüreğimde denizleri kıpırdadı yurdunun duydum, o anda hem beni öpüyordun hem anne özlemini sürüyordun içinde. Özgürlüğümüzün tarihini yazıyordun ılık bir rüzgâr gibi okşadığın yerlerime. |
|
|||
|
|||
![]() Bedeli Ömür olan Anlamıştım mevsimlerin değişeceğini seni o sabah sesinden öptüğümde Yağmur bulutları geziyordu üstümüzde; aşk burcundayız aylardan ilkyaz kapısı, kelebeklerin yazgısı ağıyor ömrümüze. Kırağı vurmuş gibiydi sesinin rengi, yine de vadileri gül kokuyordu teninin. Dağlardan iniyordu gecenin ürpertisi, yola sarkmış bir dal kuşkuydu yüreğin. İçi daralıyordu bütün sevdiklerimin...! Zamanı zamandan sağdın öyle bir anda; ateşi çaldın, aşkı insanlara bağışladın!.. Yüreğimde denizleri kıpırdadı yurdunun duydum, o anda hem beni öpüyordun hem anne özlemini sürüyordun içinde. Özgürlüğümüzün tarihini yazıyordun ılık bir rüzgâr gibi okşadığın yerlerime. böyle bir günde nerden bilebilirdik bir ömür olacağının bu aşkın bedelinin Hüseyin Atabaş |
|
|||
|
|||
![]()
çatılara çıkarım çapkın çiçek tozlarıyla
yaprağına düştüğüm kiraz ağacında raks yalınayak gülümser gül kokulu notalarla |
|
|||
|
|||
![]()
yaprağına düştüğüm kiraz ağacında raks yalınayak gülümser gül kokulu notalarla şaraptan sarhoş olmuş kadehlerle buluşurum hayatın goncasıyla upuzun kumlarda ay ışığında kanıma kıvılcım koyan hoppa sular yamacında
|
|||
|
|||
![]()
yaprağına düştüğüm kiraz ağacında raks yalınayak gülümser gül kokulu notalarla şaraptan sarhoş olmuş kadehlerle buluşurum hayatın goncasıyla upuzun kumlarda ay ışığında kanıma kıvılcım koyan hoppa sular yamacında başıboş isyanlara sarılırım viran yüzlü varoşlarda cebinden açlık taşan ten kokusuyla sarsıla sarsıla sapsarı güllere çaldığım hiç bilinmeyen kırmızılarla |
|
|||
|
|||
![]()
yaprağına düştüğüm kiraz ağacında raks yalınayak gülümser gül kokulu notalarla şaraptan sarhoş olmuş kadehlerle buluşurum hayatın goncasıyla upuzun kumlarda ay ışığında kanıma kıvılcım koyan hoppa sular yamacında başıboş isyanlara sarılırım viran yüzlü varoşlarda cebinden açlık taşan ten kokusuyla sarsıla sarsıla sapsarı güllere çaldığım hiç bilinmeyen kırmızılarla meze yapar içerim sevgilinin dudağını mest ile uzanırım cıpcıbıldak hayallere kırık merdivenimle avuçlarım gökkuşağımı kaf dağının ardında
|
|||
|
|||
![]() çatılara çıkarım çapkın çiçek tozlarıyla yaprağına düştüğüm kiraz ağacında raks yalınayak gülümser gül kokulu notalarla şaraptan sarhoş olmuş kadehlerle buluşurum hayatın goncasıyla upuzun kumlarda ay ışığında kanıma kıvılcım koyan hoppa sular yamacında başıboş isyanlara sarılırım viran yüzlü varoşlarda cebinden açlık taşan ten kokusuyla sarsıla sarsıla sapsarı güllere çaldığım hiç bilinmeyen kırmızılarla meze yapar içerim sevgilinin dudağını mest ile uzanırım cıpcıbıldak hayallere kırık merdivenimle avuçlarım gökkuşağımı kaf dağının ardında ansızın yollara düşerim ince fesleğen kokusuyla iliğime işlemiş mutsuzluk yağmuruyla savrulup sokaklarda kuruyan gözyaşı kahkahası umutlarla |
![]() |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|