|
|||
---|---|---|---|
|
|
|||
|
|||
![]() kUTSAL VARLIK Kutsal varlığım Sevincim, hüznüm, kaderim Damarlardan bu kan akarken Sana yine geleceğim Beynimde başlayıp Bedenime yayılırken Ve taşarken yüreğimden Yine gideceğim Ait değilim kalıplara Bedenim dursada dünyada Dünya durmuyor ruhumda Kutsal varlığım Sevincim, hüznüm, kaderim Kayboluyorum Ya durdur beni Ya da bırak Bedenime gideyim |
|
|||
|
|||
![]() Kırılsın Camlar Bir pencere camıydım Kırıldım,parçalandım Parçalarımın üstüne bastım Kanadım... Rüzgar giriyor şimdi odama... Saat sabah beklemesinde Uykular hüzne gebe Karanlık bulaşmış bile ellerime Kan damlıyor şimdi bastığım yerlere... Anıları yaktım Odamda bir sıcaklık Aldandım... İçimde şeytan Cehenneme dadandım... Dar sokaklar bekleyin beni Çığlığım yankılansın Kırılsın camlar... Bulunur elbet ki parçalar... |
|
|||
|
|||
![]() Tozlu Bir Anı Ranzam,dolabım,yeşil duvarlar Topuklu ayakkabı sesleri Tak tak... Ömrümüm hüzünle çalınan zamanları! Bir haykırıştır bende Çıkmayan sesimle. Onüçtü ayrılık vakti... Yastığıma sarıldım Bir umut, Annemin kokusu sinmiştir belki anılardan İnsan kokuyordu,özlem Gözyaşı kokuyordu yastığım Işıklar sönüyordu, Ay bizim için doğuyordu geceleri. Sabahları duvara vurulan anahtar sesleri uyandırırdı, Güneş doğmazdı yüzümüze, Acıkırdık...gece tekrar basınca üstümüze Yemekhaneden ekmek ÇALARDIK, Kazaklarımızın içinde. Bölünürdü ekmek sekiz parçaya, Sekiz parça ki;umuttu,paylaşımdı,dostluktu,kardeşlikti... İşaret parmaklarının üstü kırmızıydı, Acemilikti çamaşır da. Kuyruklar beklemeyi öğretti,sabretmeyi, Bir umudumuz var,ta derinden... Tükenmeyecek,kimse tüketemeyecek. Yalnızlık yürekte değil ki küçüğüm, Bak büyüdün,öğrendin her adımda, Hadi gülümse... Sen ayaktasın, Değişse de zaman,şehir Değişse de etraftaki insanlar yürüyorsun, Yürüyorsun umuda... |
|
|||
|
|||
![]() şiirlerinizle , yüreğinizle hoşgeldiniz... ![]() yolunuz açık olsun ![]()
|
|||
|
|||
![]() Sayfadaki Yüz Bir sen kalmıştın Dizelerime akmayan, Duvarlarımda yankılanmayan Ya da hep oradaydın Gizlice dolaştın düşüncelerimde Döküldün gözyaşlarımdan Sığamadın,taştın sayfalara... Yüzünü neden saklıyorsun? Neden yanlışlığıma,yanmışlığıma Bir yalnızlıkta sen ekliyorsun? Bilirsin ki gücüm yok Olmadı deyip yeni bir şiir yazmaya, Sende acıtıyorsun yüreğimi Hatırlatıyorsun geçmişi, Birde hırkan varmış üzerinde Nerden çıktı şimdi Döküyorken içimi! Ama bu koku tanıdık... Mayıs''ın ilkbahar kokusu kalmış hırkanda... Ağlattın şimdi beni Tıpkı öncekiler gibi, Ve de terkettin Her biten şiir gibi... Devam etmeli şiir,şarkılar susmamalı Akrep yelkovanla yarışsada Uykuya kapıyı açmamalı, Teşekkür mü etmeliyim sana Dinleyici olduğum bir hayatta Rolümü değiştirdiğin için, Ya da düşman mı olmalıyım Zahiri olduğun,zifiri gecelere mahkum olduğun için... Yolun ortasına durmuşum, Gitsem kaybolacağım Dönsem kahrolacağım. Bir şey söyle, Bari sen anla! Anlatamadıklarımı;anlamını,kavrayamadıkları mı... Bir şey söyle ki delirmeyim Susma...Bana bunu yapma, Beni kendimle bırakma. Dostlarım vardı,düşlerim, Bir de sevgilim. Ama hatırlamıyorum, Bilmiyorum neden kanıyor içim... Korkuyorum!Sonunda bitecek bu şiir, Ve sen gideceksin, Kim olduğunu bilemeden, Sesini duyamadan... Güle güle yüreğim, Güle güle... Ekim 2004 |
|
|||
|
|||
![]() Hoşcakal Söndürme geceyi kalbim Vurma ruhumun kıyılarına Dalgalarım durgun***8230; Bir yarım ezgi kulağımda, Bir yarım sevda sol yamacımda Patlamaya hazır bir şehrin ıssız sokaklarında Patlamaya hazır iki çift söz***8230; . . . Hoşcakal hayat***8230; |
|
|||
|
|||
![]() Al Sözümü Al sözümü sakla,sat ya da at... Ne farkeder... Sözüm sen olduktan gayrı... Sahipsizdi cümleler Kırılgandı değdikleri yerler... Sözün içinde öznesin şimdi Kaçsan da yakalanırsın Noktayla virgül arasına... Yüklemler yüklenirken omuzlarına Tutunursun başa Devrilir cümle Devrilir sevda... Al sözümü sakla,sat ya da at... Ne farkeder... |
|
|||
|
|||
![]() Suskun Aşk Sustun... Susarak sevmek öğretilmişti bize Sustum... Kelimeler yalandı Dile gelince,hayata karışıyordu,aldatıyordu... Al beni içine,sakla, Kimse görmesin Bilmesin varlığımı Özlemler sınamış bizi Yine de bulmuş yüreğim yüreğini Arada ihanetlere uğramışız, Eskı aşklardan, Hepsı bana gelmen içindi Sana gelmem içindi hepsi... Ana rahmi gibidir kucağın, Huzurlu,güvenli... Al beni içine,sakla. Bir bakışım umut olsun sana Işık olayım yoluna Sustuk... Hayatı kaplıyordu artık sevda... |
|
|||
|
|||
![]() ............... Gecenin ortasında bekleme, Karanlık ürkütmesin seni... Deniz sakin,yakomazda saklı yüzün, Eve git hadi,yatağına... Ben senin için geceyi sabah ederim, Dilimden şarkıları dökerim Senin için... Eve git hadi... Yatağına... Ben seni sensizde severim... |
|
|||
|
|||
![]() Zindandaki Çiçek Zifiri karanlıktaki mum gibidir hayat Ne zaman söneceği belli olmayan Uzaklardan bir rüzgar eser Işık birden sönüp biter Bizler aynı trenin yolcularıyız Umuda,geleceğe,özgürlüğe giden vagondayız Ardımızda ise yaşlı gözler,kırık kalpler Yaşamak,zindanda unutulmuş çiçeği yeşertmektir Ya da öleceğini bile bile kurşunlara göğüs germektir Bir çocuk var silahların,mavzerlerin arasında Elinde ise bir fotoğraf Fotoğrafa bakıp ağlıyor Nice hayaller vardı Sıcak çorba başında kurulmuş Nice hayatlar vardı Kaderi tanımadığı kişiler tarafından çizilmiş Şimdi direnmek zamanı Bu uğurda can verenler için Bu uğurda sevdiklerini geride bırakanlar için Şimdi inanmak zamanı Kendin için... 25 Eylül 2001 |
![]() |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|