|
|||
---|---|---|---|
|
|
|||
|
|||
![]()
KAYZERİN ŞEHRİ
yürürken düşünüyor musun beni sabahleyin kayzerin şehrinde yara kabukları gibi karışıyor mu sesine sesim üstüm açılıyor mu geceleri kayıyor mu yorganım hayat sökülmüş bir kaldırım su damarı var mı içinde su içtiğin bardağın Ömer ERDEM Hece, Kasım 2004
|
|||
|
|||
![]()
Mardin
Kuşlarını salmıştır çatılar Ve hasatçı bir gökyüzü ki Eğilip üstüne düşecek kadar Taştan ağzıyla öpmüştür seni Kan revan içinde alnaçlar Yazmak dostlara neye yarar Elinde hançerden bir yelpaze Uzakta genç ve lâcivert dağlar Gözlerinin siyahı gitmiştir Telgraf çiçekleri astımlı kamyonlar Çiçeğe kesmiştir karabasan Dönüşmüştür bir yurtsamaya İşte gülgillerden armut İşte baklagillerden akasya Neye yarar yazmak dostlara Ölümü doğrusu hiç düşünmedim Ama düşündüm uzak kardeşlerimi Hey bayan Erozyon budur dileğim Bir gün parlatmak istersen beni Göm beni ilkin bir güzel karart Kılıç kalkan gürz ve at Tâ çocukluğumdan beri Ne buldumsa okudum Sonunda anladım ki Bir kitapta resim şart Cemal Süreya
|
|||
|
|||
![]()
Kent / Siz Ve Yağmura Üçleme
I ‘yağmur başlayacak’ dedi biri karşı kaldırımdaydınız dile yatkın söz gibi duruyordu kumrallığınız azat edilmiş yağmurdu başlayan / içinizde yitirdiğiniz bir şeyi arıyordunuz kesin ben, yarısı uykuda şehirdim uygun adım geçti caddeyi yağmur boydan boya ıslatıp üç kuşak anıyı / içimde siz kendini döndüren çemberdiniz… II köpüren gül kokusu, katmerli acı ölümlü yontu sabır, hükmü kaidesinden eteklerine dökülen çarpık yazgı intiharın ön yüzüne oturup yaz boyu bir ses bekledi yokluğun yalın yüzünden masum dengeydi parmak uçlarınız sustu sirenler, mazgallar tıkandı alışkanlığa dönüştü ikindi, bir dal fesleğene yenik düştü gece III kapattık kapımızı bulutlara tedirgin kırlangıçlara saçak altını… uçup gittiler yaz ardı, yorgun sıkışıp kaldı kent, boşluğa- bakan rimeli akmış tepeler arasına mevsime aşılandı hüzün yağmur da dindi / ne kaldı size beni anımsatan.. eylülün boyuna böldüğü ölüm! yaşamı tutkulu kılan afrodizyak… Emre Gümüşdoğan
|
|||
|
|||
![]()
Bana Yaşadığın Şehrin Kapılarını Aç
Bana yaşadığın şehrin kapılarını aç Sana diyeceklerim söylemekle bitmez. Yıllardır yaşamımdan çaldığım zamanlar Adına düğümlendi. Bana yaşadığın şehrin kapılarını aç, Başka şehirleri özleyelim orada seninle. Bu evler, bu sokaklar, bu meydanlar İkimize yetmez. Özdemir Asaf
|
|||
|
|||
![]()
KEŞMEKEŞ/İM
keşmekeş/im sevdiğim kent sevdaları kalpazan indim kocaman enkazıma tutunan ışık dönmemişti yüzünü sabah adları aldım bir çingeneden ne çan ne ezan vardı gerildim çarmıhına lav sesiydi varoşlar mataramda mercan adaydın çimlenirdi çam sakızı sevdam gök dolusu kanat sesi alışıktı birbirine tanımadan ve düşmeden kendi içime kıyımdan kırılma mevsimi haziran dedim ya sevdiğim kent sevdaları kalpazan her gün bir sokak kanar avlu içinde inler sedef kakmalı tambur gibi efsunlu döl yatakları kentin dersi kırmış haytayken tanıdım küfrün dibeğinde dövüldükçe öğrendim arka sokaklarını aşkın kitabesi kazındı şakaklarıma çaydanlık gibi fokurdarız - iç içe - bu kent sen ve ben… Emre Gümüşdoğan
Stil | |
|
|