![]() |
bir ağıtta ben yazayım.... sularda döndü yurduna ıslak sokaklardan geriye kalan elaya çalan aşki gözlerin hangi mevsime kaçsam bulur yok eder beni başı boş kelimeler. ne benim ellerimdir dokunan ellerine ne senin türkülerinde çoğalır sesin ankaranın orta yerinde incecikçe akar gözümün yaşı konur sokak suskun etimesgut telaşlı, kökünden ayrı düşmüş iki dal karanfil elvankent'te.... e. akbaba olmuş mu esra hanım??? Edited by: engin akbaba |
Olmuş Engin bey galiba bir sevgiliye yazılmış ağıdınız... Değerli büyüklerim ve arkadaşlarım ağıtlar hakkındaki engin bilgilerinizi ve ağıtlarınızı bu sayfaya ekleyin ki bilgiler çoğalsın... |
abime... canım abimi kaybetmiştik geçen senenin martında... |
'sevda' dedik yandık! yananda bir yakanda bu dert var ya yürek de gidende bir kalan da yandıkkkk ateş de bir kar da bir ırmak da bir nar da bir çavlan da bir har da bir cennet de bir talan da yandıkkkkkkkk giz, yürek de kalırsa nar, gülizar olursa su, buharı bilirse ateş de bir duman da 2001 konya e. akbaba |
"ölüm allahın emri, ayrılık olmasaydı" demiş orhan veli'nin süleyman efendi'si. ayrılıklar ağlatır insanı. ağlatır söylenemeden kalan sözler ya bir parçayalan gerisi. selamlar size evin hanım, abim engin ve tüm paylaşımlarını sunanlar... |
çocuklar ağladığı zaman ben ağlayamıyorum... anneler ağladığı zaman susuyorum işte. orada bir köy var uzakta o köy bizim köyümüz değil! orada bir şehir var ilerde o şehir bizim değil! anasını satayım öyleyse kimin şehirleri onlar? o çocuklar kimin ve o kara postallar çocuk kafalarını ezen? onlarda insan değil mi? susan ağızlar, silikonlu dudaklar ağıtım size siz sakız çiğneyerek şarkı söyleyin analar ağlasın çocuklar ölsün yine romantik şiirler yazsın kekemeler korosu çocuklar ağladığı zaman ben... bir gün en kızgın yerinden yakacağım dünyayı M.B.S Edited by: M.Burak Sezer |
çocuklar ağladığı zaman ben...
bir gün en kızgın yerinden yakacağım dünyayıhttp://siirakademisi.com/forum/smileys/smiley32.gifhttp://siirakademisi.com/forum/smileys/smiley19.gif |
şortu kısa çocukların şimdi bir fıstık ağıcına yaslanarak izliyorum oyunlarını donları yarı bellerine düşük ağızları çikolota ve dondurma lekesi elleri toprak ve çamur ve biraz kırmızı çağırıyorlar herkesi savaş oyununa kan denizlerinde zakkum ve öfke derelerde çağıldayan o ses sen hayat bize bir dilim kes güzel ölümlerden şaka yapma mesala bize ellerine şekerler verip çocukların bombalar patlatan M.B.SEdited by: M.Burak Sezer |
<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width="80%" background=#F9FFF9>
<T> <TR> <TD>Ağıt </TD></TR> <TR> <TD> Çiçekçi bana bir gül ver sevgilime değil bir ölü için Çiçekçi bana bir gül ver İçine gözyaşlarımı sığdırabileyim. Yakasına böyle bir gül takmıştı O gün bir görseydin sen onu Çiçekçi bana bir gül ver Sanki o güldendi bütün mutluluğu Sen de: - Bir arkadaşın öldü Ben diyeyim: - Kardeşim! Çiçekçi bana bir gül ver Götürüp tabutuna iliştireyim. Kaldırımlarda kömür tozları Bacalarda koyu bir duman var Kara bir gökyüzü tek özelliği bu kentin Çiçekçi bana bir gül ver Kapalı perdeleri açabilse gülüm Kapalı kapıları kırabilse Kapalı yüreklere girebilse... Çiçekçi bana bir gül ver - Beyim, gül olmaz ki bu mevsimde! </PRE></TD></TR> <TR> <TD width="100%"> Ahmet Erhan</TD></TR></T></TABLE> |
AĞIT Ağlayalım Atatürk'e Bütün dünya kan ağladı. Süleyman olmuştu mülke Geldi ecel, can ağladı. Doğu, batı, cenup, şimal! Aman Tanrı bu nasıl hal? Atatürk'e erdi zeval, Memur, meb'usan ağladı. Atatürk'ün eserleri, Söylenecek bundan geri, Bütün dünyanın her yeri, Ah çekti, vatan ağladı. Fabrikalar icat etti, Atalığın isbat etti. Varlığın Türke terk etti Döndü çarh, devran ağladı. Bu ne kuvvet, bu ne kudret, Varıdı bunda bir hikmet Bütün Türkler, inön'İsmet, Gözlerinden kan ağladı. Tiren hattı, tayyareler... Türkler giydi hep karalar, Semerkant'la Buhara'lar İşitti her an ağladı. Siz sağ olun Türk gençleri, Çalışanlar kalmaz geri, Meraşalin askerleri, Ordular, teğmen ağladı. Zannetme ağlayan gülmez, Aslan yatağı boş kalmaz. Yalnız gidenler gelmez Her gelen insan ağladı. Uzatma Veysel bu sözü Dayanmaz herkesin gözü Koruyalım yurdumuzu, Dost değil düşman ağladı. Aşık VEYSEL |
şu Anki Saat: 06:36 |