Orijinalini görmek için tıklayınız : emek bayramı
yılmaz arslan
30-04-2007, 17:40
emek bayramı şimdiden herkese kutlu olsun...
emre gümüşdoğan
30-04-2007, 17:47
1 Mayıs Emeğin -Emekçinin- Bayramı
barışın da bayramı olsun...
kutlu olsun
Sınıfsız, sömürüsüz bir dünya için...
emek kutsaldır,hak yiyenhain!
emekçinin her gününe bereket...
Gül Uğur
30-04-2007, 20:04
Emek, Barış, Özgürlük...
Herşey emek adına dört dörtlük...
Hüseyin Korkmaz
01-05-2007, 11:44
işçi sınıfınınve tüm emekçilerinbirlik, mücadele ve dayanışma günü kutlu olsun.
"Şimdi söz EMEĞİN"
selami karabulut
01-05-2007, 11:50
"Emek, Barış, Özgürlük...
Herşey emek adına dört dörtlük..."
emekçilerin bayramını ben de kutlarım
Zeki Çalar
01-05-2007, 12:11
Gemlik'teki bir fabrikada 25 yıl vardiyalı işçi olarak çalıştım. İşe gündüz gittim, gece gittim, akşam gittim. Şimdi İşçi Emeklisiyim. İşçiliğin ne demek olduğunu iyi bilirim. Tüm işçi kardeşlerimin 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutluyorum.
Bu bayram; edebiyat dünyasında şiir, öykü, roman, makale vs üreten, sorgulayan, eleştiren duygu ve fikir işçilerinin de bayramı sayılır. Bu nedenle edebiyatçı arkadaşlarımızın da işçi bayramını kutluyorum. Edited by: Zeki Çalar
emre gümüşdoğan
01-05-2007, 13:33
Taksim Meydanı'nda emekçilere şiddet uygulanıyor.
Otuz yıl önce TaksimdeCİA ajanları ilebirlikte halkımızın üzerine ateş açanişbirlikçiler, faşit tosuncuklar ve onların günümüzdeki uzantısı çeteler yine iş başında...
Emeğe, emekcimize yönelik düşmanlık sürdürüyor.
Hükümet çaresizliğinin, İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürübeceriksizliğinin, acısını emekçi insanlardan çıkarmaya kalkmasınlar...
Emekçilere uygulanan şiddeti kınıyoruz...
Faşizm, her ülkede olduğu gibi ülkemizde de kendi kanında boğulacaktır...
emre gümüşdoğan
01-05-2007, 18:03
http://galeri.milliyet.com.tr/2007/5/1Istanbulda_olayli_1_Mayis/46.jpg
Çünkü onlar "onlar engerekler ve çıyanlardır / onlar aşımıza ekmeğimize göz koyanlardır" Tanıyın bunları ey emekçiler!Edited by: emre
emre gümüşdoğan
01-05-2007, 20:41
ÇAV BELLA
İşte bir sabah uyandığımda<?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Çav bella çav bella çav bella çav çav çav
Elleri bağlanmış buldum yurdumu
Her yanı işgal altında
Sen ey partizan beni de götür
Beni de götür dağlarınıza
Dayanamam tutsaklığa
Eğer ölürsem ben partizanca
Sen gömmelisin ellerinle beni
Ellerinle toprağıma
Güneş doğacak açacak çiçek
Gelip geçenler diyecek merhaba
Merhaba ey güzel çiçek
emre gümüşdoğan
30-04-2008, 22:58
<DIV align=center>
<DIV align=center>
<DIV align=center>
<DIV align=center>
<DIV align=center>
<DIV align=center>1 Mayıs Emeğin Bayramı
<DIV align=center>Kutlu Olsun...
<DIV align=center>
<DIV align=center>
yılmaz arslan
01-05-2008, 00:18
1 Mayıs kocaman bi' sevgidir...Yarın tüm gazlara hazırız....Bi' de Aziz Nesin'in "namıs gazı " bu diğer konuşan diğer tüm memır ağızlarda olsa ya...Veli, vali, mali, o da mamır deel mi yanı? Hı?Türk_İş lokum başı; sap yedi, ama samanlar ve ayaklar Taksim' i cennet eyleyecek yarın...Emek cenneti elbet.Terör, her tür mamırdan gelebülüüüüüüüüü...Vızzzzz ve tırıssssss.
1 Mayıs Emek Bayramı aşk olsun hepinize...AKP A.Ş. olmasın!
Şiir miir de yazan proleter kardeşiniz....Edited by: arslan yılmaz
Erdogan Kul
01-05-2008, 00:44
Tüm dünya emekçilerinin "gün"ü kutlu olsun.
Her gün, sömürüsüzlüğün, adaletin, dostluğun, kardeşliğin, dayanışmanın, yani "insan olma"nın günü olsun...
</font>
yılmaz arslan
01-05-2008, 00:50
" Ayaklar baş, başlar ayak olduğu gün devran dönecek"
KARL MARKS (Kızıl olan Marks, Alaton'unki değil, ne de başka sermaye cephesininkiler......Alaton' unki ve diğerleri kendiçıkarının peşinde! Ve idi...Garabet, Shakeaspear' in mezarından kalkıp, kapitalin başına yumruk olarak inecek elbet...Siyah yakalılar, tek olan bir günlerinin anlamını biliyor ne yazık ki..Ama zaman kollayan akıl, akıldır...)Edited by: arslan yılmaz
Erdogan Kul
01-05-2008, 00:57
Sevgili Yunus'umuz bile bunun mutlaka olacağını söylemiş; geçmiş zaman kipinde geleceği imleyen o insancıl sesiyle:
</font>
Kuruyuduk yaş
olduk</font>
Ayak idik baş
olduk</font>
Kanatlandık kuş
olduk</font>
</font></span></font>
emekçi!
bayramın kutlu olsun, kandan kinden uzak...
ogün kaymak
01-05-2008, 09:49
NTV den canlı dayak yayın başladı:
polisgücü:100-emekgücü:0
samsundan morarıyor tenim
samsundan morarıyor tinim..cop cop..:(((
emre gümüşdoğan
01-05-2008, 13:43
Faşizm sürüyor...
Dün CİA ajanlarının işbirlikcisi ırkçı faşistlerdi, şimdi İslamcı faşistler... Dün halka ateş edenlerle bugün ateş edenler değişmedi... Faşizm sürüyor...
BU BAŞI BU AYAKLAR FAZLA TAŞIMAZ..
Lanet olsun kendini baş, halkını ayak görenlere... Lanet olsun eyalet valilerine... Lanet olsun halkına işkence eden yöneticilere...
Hüseyin Korkmaz
01-05-2008, 14:59
Faşizm sürüyor..(Emre Gümüşdoğan)
İşte bu yüzden bugün devletle,sistemle hesaplaşma günü olmalıydı...</font>Bu hesaplaşma silah ve terörle değil geçmişle sorgulanarak yapılabilir...Yıllarca</font> ezilen emekçilerin, yok sayılan ve katliamlara uğrayan halkların,devrimci demokratik sol güçlerin dayanışmasına bile tahammül edemeyen bir yönetim anlayışının gölgesinde kutlanmamalıydı 1 Mayıs...
Lümpen demokrasisiyle iktidarı elinde bulunduran kişilerin onursuzluğu bir kez daha görüldü...Ama şunu biliyorum ki yarın seçim olsa yine bunlara vereceklerdir o yüzden sorumluluk halkın ta kendisindedir...Yaşasın 1 Mayıııssssss
</font>
Edited by: Hüseyin Korkmaz
Erdogan Kul
01-05-2008, 19:00
Dinci faşizm belki ırkçı faşizmden çok daha sinsi ve tehlikeli... Hiç değilse ırkçı faşistin ne mal olduğu ortada; dinci faşist ise faşistliğini önce belli etmiyor, âdeti olduğu üzre önce takiye yapıyor, göz boyuyor, kendini "insan" gibi sunuyor, mazlum ayaklarına yatmayı da iyi beceriyor. Göz açtırmamak lazım, hiçbir faşite!
Hepsine lanet olsun, hepsine!!!
</font>
Edited by: Erdogan Kul
yılmaz arslan
01-05-2008, 20:07
Mecidiyeköy-Şişli-Taksim-Dolapdere-Kağıthane civarında ve Bağcılar-Gazimahallesi-Küçükarmutlu-1 Mayıs Mahallelerinde " 1Mayıs Polis Bayramı " kutlandı...AKP' ye oy verenlere ve kutlamaya, alanları doldurarak katılan biber gazı bombalı, panzerli, coplu, tazyikli-kırmızı renkli sulu güç olarak katılanlara hayırlı olsun...Geleceğimiz çok aydınlıktı, gördüm...5-6 saat dolandım adını yazdığım yerleri, yaya olarak...Gerçekten AB'li AKP hayırlı olsun halkımıza...Bizhangi ülkede yaşıyoruz sahi?...Ankara ve Adana' da yaşatılanlar da elbet gözardı edilemez.Şiddet faşizan boyutlarda...Neyin diyeti bu, yıllardır faşizmle inletilip yine de susmuş olmanın mı?Üstelik eliyle getiripülkeyi modern görünümlü sakallıkarabela'ya ve onun saldırgan-gözü dönmüş kadrolarına teslim etmiş olmanın mı?Cahiliye devri geri mi geldi?
Halkım, bu ülkeyi ilkin yerel seçimlerle, sonra genel seçimlerle yerli işgalcilerin ve yabancı yardakçılarının elinden hemen geri al!...Edited by: arslan yılmaz
vahdettinyılmaz
01-05-2008, 22:00
Hükümetin İstanbul'da ki bu zulmünün altında mutlaka bir hesap vardır.
Bu savaş tamtamlığının güç tapımcılığı kesinlikle işçilere karşı atılmış bir hava değildir.
Bir saniyesinde binbir takiye gizli bir hükümetin bu şiddetle kimlere 'Bak,benim de polisim var.'' demeye çalıştığını hükümeti biraz olsun tanıyan herkes tahmin etmiştir.
Yoksa başbakanın,zavallı ''ayak takımından'' bu kadar korktuğunu sanmıyorum.
Devletin rejmine karşı suç işlediği iddasıyla anayasa mahkemesine verilmiş bir partinin 'rejimi korumak' gibi bir derdinin olduğuna da inanmıyorum.
Bugün İstanbul'da işçiler bahane edilerek başka yerlere mesaj gönderilmiştir.
İnşallah mesaj yerine ulaşmıştır!
Mesaj yerine ulaştıysaemekçilerin canı sağolsun!
Bir daha dövülmeye hazırız!
Edited by: vahdettinyılmaz
Bu memlekette hâlâ bu olaylara şaşırıyorsak, ya gerçekten gelecek için minicik kırıntı bile olsa bir umudumuz var, ya da şu ana kadar hiçbir şeyin farkında olamamışız.
Aslında bugün gerçek işçiler, emekçiler için çok üzüldüm... Biz de emekçi sayılırızama ağır işçilerden, yerin yüzlerce altında, denizde fırtınaların içinde, toprağın bağrında elleri nasır bağlayan, her daim kanayarak, acıyarak ekmeğini kazananlardan bahsediyorum. Dünyalarını görmüyorlar, emeklerinin karşılığını alamıyorlar, bazıları sendikaların ellerinde oyuncak, bir koz, kimininse sendikadan bile haberi yok. Aslında bu işçilerin çoğunluğu, bilinen ve bilinmeyen nedenlerden dolayı bu yönetimi iktidara taşıyanların ta kendisi... Bugün, hem kendileri, hem de onlar adına, isteklerin bir kez daha dile getirileceğini, yaşamlarını daha iyiye götürme haklarının bilincinde olduklarını vurgulayabilecekleri bir gündü... Bunları söyleyebilme hakkı bile verilmediği gibi, dövüldüler... Onlardan oy isterken, "benim işçim, benimköylüm" demesini bilen, makarna ve kömür dağıtarak gözboyayanyönetim bugün, polisinecopun ucundan damlattığı kanlarıyla sokak aralarını yıkattı.
Utanç verici, hatta daha da ötesi. Burada, bu koşullarda yaşadığımız için kahrolduğumuz bir gün daha yaşadık. Türban hakkı için sokaklarda eylem yapan kızlar ve erkekler neden bu şekilde dövülmüyor bu memlekette de, haktan aydınlıktan bahsedenin, yolda yürüyenin bile ağzı-burnu dağıtılıyor.
Ey Batı, neredesiniz? Sözde demokrasi çırağı yaptığınız bu dayatmacı yönetimlere bir diyeceğiniz yok mu?
İşçisini, halkını sadece seçim zamanı seven, tüm dünyanın ellerinde çiçeklerle, sakince yollarda yürüyüp, bildirilerle hakkını aradığı ve dile getirdiği bir günde ise; yolları, tramvayları, iskeleleri kapatılan, evlerinden çıkamayan, hastanesinde rehin kalan, üzerine su fışkırtılan, gaz atılan halkım! Ne zaman gözün açılacak? Ne zaman kendin için en iyisini isteyeceksin? Ey halkım ne zaman uyanacaksın? Da gerçekten yaşayacaksın?
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2006-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.