PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yurdumun Şairleri!!!

emre gümüşdoğan
17-02-2006, 15:13
Yurdumun Şairleri!!!
Amatör Şairler POSTA Sizi Bekliyor!!!

"Türkiye'nin en çok satan gazetesi POSTA amatör şairlerin sesini duyurmak için "YURDUMUN ŞAİRLERİ" adlı bir keşe başlattı. En beğendiğiniz şiirinizi ve şarkı sözünüzü, renkli fotoğrafla birlikte bize yollayın. Biz de yayımlayalım."
Böyle başlıyor, şiire yapılan haksızlığın, şaire yapılan saygısızlığın ilanı.
Devam ediyor...
"Şiirinizin uzunluğu beş kıtayı geçmesin."
Demek şiir sadece kıtayla yazılıyor ve beş kıtayla sınırlanıyor!!!
devam ediyor ilan... Şiirler!!! gönderiliyor ve yayımlanıyor.
17 Yaşında, 12 yıldır şiir yazanlar, 21 yaşında 400 şiiri olanlar, 76 yaşında olup hayatını şiire adayanlar yazıyorlar...
devam edecek...Edited by: EmreGümüşdoğan

MUSTAFA ERGİN KILIÇ
17-02-2006, 17:00
İyi hatırlıyorum yazımhanede bir arkadaşın şiiri yayınlanmışta bu köşede sanırsın nobel almış. herkes sayfalarca methiye düzmüştü. o da kalkmış şiiri gazeteden kesip onu taratıp baş köşeye aşmıştı.

öncelikle bizler bir şeylere dur demez ve yol verirsek sonuç buralar gelir.

emre gümüşdoğan
19-02-2006, 19:12
Yurdumun Şairleri!!! Şiir yazıyor POSTA yayımlıyor...

Şiiri Kumkapı'ya düşürdüklerinde sesimiz mi çıkmıştı?
Arabeskleştirenleri alkışlayanlar olmadı mı?
Bırakın ders kitaplarına çadaşşiirin girmesini... şiirimizi genç beyinlerin tanımasına izin vermeyenleri protesto ettik mi?
TV lerde veradyolarda, şiire-şaire yapılan haksızlığa karşı çıktık mı?

Kaç kişi POSTA gazetesine e-mail atarak, şiire ve şaire yapılan bu saygısızlığı protesto etti...

Ah popülizm...
Ah popülizmin dayanılmaz hafifliğine kanat çırpanlar...
Ah sanatın sanatcının hakkını yiyen rantcılar...

Gelelim yurdum insanının yazdığı şiirlere!!!..

Havva Sağ
38 yaşında ve 24 yıldır şiir ve şarkı sözü yazdığını söylemiş, okuyalım 24 yılın ürününü.

BAŞKASININ

Hey yaralı
Ne aranırsın
Giden gitti, bulamazsın
Yar dediğin kuş misali
Elinden kaçar, gider
Tutamazsın

Duymaz kimseler
Yüreğindeki çığlığı
Dindiremez kimse
Gözyaşlarını
Unut onda yaşadıklarını
O artık başkasının

Okur yazar nüfusumuzun yarısı, eline kalem alsa bu sözleri yazar... Şiir acaba herkesin yazdığı mıdır?

Bu kadar ucuz mudur?

Devam edecek...

sair@posta.com.trEdited by: EmreGümüşdoğan

onur tekin
19-02-2006, 20:06
Ben yolladım protesto yazımı ne cevap geleceğini bekliyorum bence bütün üyelerimiz mail yağmuruna tutsun...

mvstafa ısık
21-02-2006, 17:28
Emre beyin, bizlerin bu duyarsızlığımıza yönelik sitemine hak vermemek ayıp olur... belkide gördüğümüz ve ciddiye almadığımız bu malum gazetenin malum köşesi ,şiiri ve şair kavramının ne kadar küçük düşürüldüğünü apaçık gösteriyor...yıllarca şiir için uğraşmış,şairim demeye onurlu bir şekilde çekinen onlarca usta şair olduğunu bilmemiz bile ortaya koyacağımız tavrın ne kadar net ve karalı olması gerektiğini gösterir...bunca insanın bu işin ciddiyetini ve emek gerektirdiğini bilmeden (buna cahillik demek doğru düşer mi bilmem!)bu tür popülist yaklaşımların küçük düşürmesine karşı korunması ve uyarılmasını bir amaç bilmeliyiz..bizlere düşen bu rezilliğin önüne geçmek farketmeden aşağılanan bu insanların dikkatini çekmek ve gazetenin bu uygulamayı kaldırması için e-posta yoluyla uyarılmasını rica ederim..saygılarımla... Edited by: mvstafa ısık

mine
21-02-2006, 18:39
Haklısın emre,

ben de bir ara gördüğüm de bu sayfaya gülüp geçmiştim. Bu kadar kolay olmadığını birilerinin hatırlatması gerekiyor.

Günlerce çalıştığım şiir diyemediğim çalışmalarım aklıma geldi. Ve biz şiir yazabilmeyi öğrenmek için okuyoruz, danışıyoruz ve edebiyatı takip ediyoruz.

Hala kendime şair diyememenin gurunu taşıyorum.Bunun bu kadar kolay olmadığınınbu yola çıkanların en başından bildiğini tahmin ediyorum.

Yinede o sayfaya şiir gönderenlerin arasında gerçekten( takip etmiyorum ama ) şair olmayolunda emek sarfeden ve şiir nedir ne değildiri öğrenmek için mücadele veren insanlar olduğunu da umuyorum.

demet han
24-02-2006, 01:27
Ben protesto yazısı göndermiştim cevap falan gelmedi ...

mvstafa ısık
27-02-2006, 17:38
smileys/smiley4.gif

şaheste
27-02-2006, 18:49
smileys/smiley4.gif

yalnız
27-02-2006, 19:19
<TABLE id=HB_Mail_Container height="100%" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0 UNABLE="on">
<T>
<TR height="100%" UNABLE="on" width="100%">
<TD id=HB_Focus_Element vAlign=top width="100%" background="" height=250 UNABLE="off">
Duygu felsefesinde, insandaki temel dürtünün öz-sevgi olması Rousseau’nun değişmez savıdır, der Copleston, felsefe tarihinde “Aydınlanma” kitabında ve şöyle devam eder: İsteklerimiz tutkularımızı yaratırlar ve ilkel insanın istekleri salt fiziksel olduğu için, öz-sakınım “onun başlıca ve neredeyse biricik kaygısı” idi. Emile’de der ki “ilk ödevlerimiz kendimize karşıdır, ilk duygularımız “kendi” üzerinde özeklenir; tüm içgüdülerimiz ilkin kendi öz korumamıza ve kendi öz iyiliğimize yöneliktir.” Yine, “tutkularımızın kökeni, geri kalan her şeyin kök ve kaynağı, insanla birlikte doğan ve onu yaşadığı sürece hiçbir zaman terk etmeyen biricik tutku, öz-sevgidir; bu tutku ilkeldir, içgüdüseldir, tüm geri kalanları önceler, öyle ki bunlar bir anlamda yalnızca onun değişkileridirler.”
<?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ama bu temel öz-sevgi tutkusu bencillik ile karıştırılmamalıdır. Çünkü bencillik yalnızca toplumda doğan ve insanı her zaman kendini başkalarına yeğlemeye götüren bir duygudur, der Clapston.

Görev icabı birkaç gündür bulunduğum bu sitede sadece şiir ve öykü taraması yapmam gerekirken başlık birden ilgimi çekti ve bu bilgileri paylaşma ihtiyacı hissettim. Sebep?

Forum Emre Gümüşdoğan tarafından açılmış, ki site sahibi olduğunu bilmekteyim,önemli bir hususa dikkat çekmiş. Popülizme kurban giden edebiyatın eleştirisi başka üyelerce de onaylanmış. Paradoksun zirveye taşındığı nokta budur.

Dün birkaç özel mesajlaşma ile öğrendim ki, burada bir tartışma yaşanmış ve bazı üyeler atılmış. Konuyu irdeleyecek vaktim yok. Sadece şu dikkatimi çekti, Posta gazetesini olumsuz gösteren düşünce, ki edebiyat adına son derece haklıdır, kendisiyle ilgili benzer bir durumda aynı tutumda olmamıştır, sözüm yine edebiyat adına.

Sebep Rousseau’nun değişmez savıyla örtüşüyor gibi görünse de Copleston’un dikkat çektiği “kendini” başkalarına yeğlemeye götürmüştür ilgiliyi, diğer deyişle “bencilliğe.”

Tartışmaya rastlamadım ve zaten bu, konumun dışında olduğundan benim için önemli değil. Önemli olan bu sitede edebiyatın yenildiğidir. Tıpkı Posta gazetesinde olduğu gibi.

Bir ek bilgi vermeliyim, uzun süredir araştırmakta olduğum, dergiler vasıtasıyla referans aldığım, internette bulunan pek çok edebiyat sitesinde de durum budur. Site edebiyat sitesidir ancak öncelik edebiyatın değil, kişisel ilişki ve düşüncelerindir.

Öz-sevgi ile bencilliğin karıştırılmasından dolayı edebiyat hep mağlup olmaktadır!</TD></TR>
<TR UNABLE="on" hb_tag="1">
<TD style="FONT-SIZE: 1pt" height=1 UNABLE="on">
<DIV id=hotbar_promo></TD></TR></T></TABLE>

evin okçuoğlu
27-02-2006, 21:17
Görev icabı birkaç gündür bulunduğum bu sitede sadece şiir ve öykü taraması yapmam gerekirken ...

demişsiniz... yani yorum yazmanız hatta dolayısıyla üye bile olmanız gerekmiyordu "tarama" işiniz için demek ki...

insel
27-02-2006, 22:02
"Yalnız" birader, ben de bu sıtede yeniyim; ama şu "görev icabı" söylemini bir aç da, biz de nerede olduğumuzu, niçin olduğumuzu bir sorgulayalım! 'Komiserlik' ünvanı omuzlarında kalacak yoksa... Haa, başka bağlamda kullandıysan eğer, elbette daha uygun sözcükler emrine amade idi... Bak, senin gibi, ama senin yüzünden ben de destursuz girmiş oldum siteye... Neyse ki, uzaktan da olsa tanıdığım, içselleştirdiğim bir site... Dostlardan izinle, dostlara merhaba ile...

Perihan Baykal
27-02-2006, 22:13
Sayın "Yalnız" ya da "Mustafa Nazif",

Yazınızı okudum. Öncülle sonuç arasında bağ kurmaya çalıştım doğal olarak. Her ne kadar cümle kuruluşlarındaki hatalar, "duygu felsefesi", "özekleme", "değişki" gibi yabancısı olduğum kavramlar ve Copleston (?) nam kişiden yaptığınız alıntılar kafamı karıştırsa da...

Doğrusu bu bağı kurmada ve yazının amacını kavramada biraz güçlük çektim. Keşke samimiyetinize, derdinizin gerçekten "edebiyat" ve "edebiyatın mağlubiyeti" olduğuna inanabilsem. Amacınız burada ürünlerini sergileyen, edebiyata ilgi duyan, kendilerini bu olanaktan yararlanarak ifade etmeye çalışan insanları yönetimin şahsında dumura uğratmak mı? Burada kimse zaten mükemmel olduğu savında değil. Forumlarda yazan arkadaşlarımızın hemen hemen tümü de bu işi amatörce yapan ve öğrenme gayretinde olan insanlar. Siz böyle bir yazı asmakla en az eleştirdiğiniz denli hatalı bir yaklaşım içinde olduğunuzu gösteriyorsunuz. Tüm acemiliğime karşın bunu görebiliyorum. Arkadaşlarımıza yaptığınız eleştiriler ne denli edebi nitelik taşıyorsa bu yazının da o denli edebi bir kaygıyla yazıldığı düşüncesindeyim.

Saygılar...

mine
28-02-2006, 01:11
Hiç olmazsa yazmak için yazabilmek için uğraşan insanların ve gönül vermiş emekçilerin sitesindeyiz...

Okuyan, araştıran, soran, doğruyu bulmaya çalışan..

Büyük bir fark bu...

Sanal ortamda şiirin yoluna düştüm. O vakitler, iki yıl önce sık şiir yazar görünürdüm.

Şimdi ayda bir ürün bile asamıyorum.

Niye biliyor musunuz.. Çünkü yazdıklarıma şiir diyemiyorum..Ve daha iyi olması için düşünüp üretmeye çalışıyorum. Beğenmiyorum. Olmadı diyebiliyorum.

Şiir olabilmesi için uğraşıyorum.

Zırt aklıma şu dize geldi yüreğimi döküveriyim buracığa diyemiyorum.

Halbuki öyle yazmaya başlamıştım..

Demek ki amatörce başlayan ve gönlü şiirde olan insanların da eğitilmesi mümkünmüş..Hemdeyukarıdaki sözlere rağmen..Edited by: mine

yalnız
28-02-2006, 02:42
<TABLE id=HB_Mail_Container height="100%" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0 UNABLE="on">
<T>
<TR height="100%" width="100%" UNABLE="on">
<TD id=HB_Focus_Element vAlign=top width="100%" background="" height=250 UNABLE="off">
<?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Aman efendim nedir bu alınganlık? Söylenenlerden payına düşeni alsın herkes. Gazeteleri eleştirirken kendimizi unutmayalım demek bu kadar gürültüye sebep olmasa gerek! Posta gazetesi ile ilgili yergilerinizi okumasam böyle bir yazı yazmazdım.

Perihan Hanım, eleştirilmek sizde böyle çocukça tepki oluşturmamalıydı. Hicap kendime! Ben bir edebiyat profesörüyüm ve eleştirim realite taşır. En azından hayat tecrübem beni buna mecbur bırakır çünkü yolu tamamlamak üzereyim. Eksikliğinizi giderdiğinizde anlaşılmayan bir şey kalmayacak usunuzda. Size iyi olduğunuz tek alanı işaret ettim.

Mine Hanım “Hiç olmazsa yazmak için yazabilmek için uğraşan insanların ve gönül vermiş emekçilerin sitesindeyiz...” demiş ve şiir geçmişinizi anlatmışsınız. Tehlike ve edebiyata saygısızlık, bilmeden yaptığınızı düşündüğüm saygısızlık da burada. Çalışmak ve öğrenmek her alanda esas ise de bir takım şeyler ne kadar çalışırsanız çalışın olmaz. Gerçek acı olacak ama bir ömür uğraşsanız da şiir yazamayacaksınız. Hülya Avşar’ın asla ses sanatçısı olamayacağı gibi. Sesi yok çünkü ve sizde de şiire esas olan ögeler yok. Neden okumakla ve dimağını genişletmekle kalmaz insan? Bunda ne kötülük var ki? Ben de şiir yazamam.

Evin Hanım üye olmam gerekmese olmazdım. Taramalarımın çoğunu siteye girmeden yapıyorum zaten, tabii site düzeni buna imkan veriyorsa ancak keşfettiğim yeni ve güçlü kalemlerle bağlantı kurmam gerekmekte. Çok merak içinde olanlara ön bilgi olsun, araştırmalar, hazırlık aşamasındaki bir dergi için, hedef kitlesi sadece “edebiyatla gelişeceğini” düşünen insanlar olacak.

Görebildiğim kadarıyla sitelerden alıcısı olmayacak. Buradakiler zaten gelişmiş, hatta hepsi şair, öykü ve deneme yazarı. Romanla uğraşana henüz pekrastlamadım.

Açıklamalarınız ve tepkileriniz gerçeği bilmek isteyen insanlara has değildir. Bu düşüncemden faydalanır ya da faydalanmazsınız. En çok elli üyenin sürekli gezindiği sitelerde durum bu maalesef. Ahbap çavuş ilişkilerinin had safhada olduğu bir deniz hepsi. İncileri bulmak ve toplamak görevim. Yardımı dokunan üyelere teşekkür ediyor, hepinize başarı ve mutluluk temennilerimle veda ediyorum. </TD></TR>
<TR hb_tag="1" UNABLE="on">

mine
28-02-2006, 03:21
Payımıza düşeni kimselerin itelemesiyle almayacak kadar olgunuz,...Ve bu konuda alıngan olmayacak kadar da yürekliyiz...

Ama sizin ne yapmak istediğinizi anlayamayacak kadar da yorgunum.

Çalışmak ve öğrenmek her alanda esas ise de bir takım şeyler ne kadar çalışırsanız çalışın olmaz. Gerçek acı olacak ama bir ömür uğraşsanız da şiir yazamayacaksınız. Hülya Avşar’ın asla ses sanatçısı olamayacağı gibi. Sesi yok çünkü ve sizde de şiire esas olan ögeler yok. Neden okumakla ve dimağını genişletmekle kalmaz insan? Bunda ne kötülük var ki? Ben de şiir yazamam.

vermiş olduğunuz motivasyon için şükranlarımı sunarım...

sizinsayenizde edebiyat dünyası mutlaka yeni ve kaliteli kalemler kazanacaktır.

siz araştırmalara ve komiserliğe devam edin..ve yıkılıcılığa...

iyi kalın..ve yolunuzda kalın..Ben de öyle yapacağım...

sevgimle

mine uzun

Perihan Baykal
28-02-2006, 05:40
Edebiyat profesörü ha!

Saygılar efendim. Keşki gerçek adınızı ve görev yerinizi belirtseniz de feyz almayı sürdürsek! Veda etmişsiniz de...

Araştırmanızın (!) sonuçlarını rapor halinde görebilecek miyiz?

Yeniden saygılar...smileys/smiley4.gif

Perihan Baykal
28-02-2006, 07:44
Ha, bir de, bazı arkadaşlarla "site içinden" bağlantı kurmak istemişsiniz. Ben merak ediyorum, bu değerli edebiyat profesörü arkadaşımızla özelden bağlantı kuran olmuş mudur? Böyle bir bağlantıyı gerçekten talep ettiğini hiç sanmıyorum da.

Geldiniz, sözümona inci topladınız. Mahalle takımlarından futbolcu devşirmesine çıkmış futbol ajanı gibi ortalığa ahkâm kestiniz. Siz kimsiniz? Ben yazılarınızda edebiyat görmüyorum; dediğiniz gibi bunca yıldır okuyan bir insanım, edebiyat sevgisini, kaygısını, özenini hissederim.

Şu çok açık ki, sitemizi ve bu sitede yazanları çok iyi tanıyorsunuz, uzun zamandır "incelediğiniz" belli. Takdire şâyan doğrusu.

"Çok merak içinde olanlara ön bilgi olsun, araştırmalar, hazırlık aşamasındaki bir dergi için, hedef kitlesi sadece “edebiyatla gelişeceğini” düşünen insanlar olacak. <?:NAMESPACE PREFIX = O /><O:P></O:P>

Görebildiğim kadarıyla sitelerden alıcısı olmayacak. Buradakiler zaten gelişmiş, hatta hepsi şair, öykü ve deneme yazarı. Romanla uğraşana henüz pekrastlamadım"

Bu satırlar ne denli olgun bir araştırmacı olduğunuzu apaçık gösteriyor. Bu "elit" ve gelişmesine olanak görmediğiniz ümitsiz vakalar olarak bizleri aşan "yüksek edebiyat" eseri (olacak) derginizi bir an önce yayın hayatında görme dilekleriyle!

MERAKLI NOT: Derginiz çıktığında nasıl tanıyacağız?

emre gümüşdoğan
28-02-2006, 11:07
Sayın yalnız, sizin kariyer sorununuz sadece size ait sanırım, -arşimetliğiniz zaten kariyerinizin göstergesi olmuştur.-

Elbette eleştireceksiniz, bu sizin en doğal hakkınız. ancak altı doldurulmuş tek eleştirizi göremedim.

Görevinizi sormayacağım, anlaşıldı...

Edited by: EmreGümüşdoğan

Esfil
28-02-2006, 12:47
Malum gazetedeki ibret verici şiir rezaletini bende protesto ediyorum.

Perihan Baykal
28-02-2006, 14:00
Ben de protesto ediyorum. Ama ne bekliyorduk ki! Protesto edilecek, tepki gösterilecek daha o kadar çok şey var ki aslında.

Ben ayrıca, kendi ve çevresindeki birkaç kişi dışında şair ve edebiyatçı tanımayan, genç yetenekleri desteklemeyen,küçük gören, alay eden, bencil, sorumsuz, cahil, kişisel hesaplarla her türlü zevksizliğe kucak açıp, yine kişisel duygularla bir başkasını karalayanları da protesto ediyorum.

Nesnellik, tarafsızlık, sağduyu ve dürüstlük geçmişte kalan bir masal oldu çıktı, ne yazık ki!..Edited by: Perihan Baykal

Kırmızı
28-02-2006, 14:25
<T>
<TR height="100%" width="100%" UNABLE="on">
<TD id=HB_Focus_Element vAlign=top width="100%" background="" height=250 UNABLE="off">Perihan haklı. Katılıyorum.</TD></TR>
<TR UNABLE="on" hb_tag="1">

M.Burak Sezer
09-03-2006, 15:19
bir sair abimiz yillar once ve yillar estikce, gectikce "Turk milleti yaratilistan, genetiksel olarak sair ruhludur." demisti, diyor. Katiliyorum.

Ozellikle sanayi devrimini yasayan ulkenin koylerden buk kentlere gocmeye baslamasiyla olusan muthis sosyal negatif denge olusumlar arasinda polemikler, cigirlar acti. Kendini muthis bir ucurumun yamacinda yada esiginde bulan tasrali gencler fabrikatorlaerin, bankacilarin, zengin tuccarlarin guzel mal varlilklarina, kizlarina vuruldular. Ulasmadilar ve boylece serenat, gazelm yakinma, kufur, sitem, ask baglaminda kendi caplarinda arebesk siirler uretmeye basladilar.. kral efemelr arebesk muzik calan radyo kanallrari yok satti. Rating yapti. Neden dengesizlikten.... Hala bu sosyal esitsizligi, sinif farklarini yasiyoruz ve arebesk karalamalar devam ediyor. Karalamalar diyorum... Her siir formunda gozukene siir yaftasini yapistirmiyorum... Bana hos gelen, estetik ve sanatsal gelen yorumlamaya siir derim ben.. O meshur yazmis cok guzel siirleri varmis fakat beni tatmin etmiyorsa sanatin bende icsellesen manasina ulasmamissa birer karalamadan oteye gidemez.

simdi malum gazete posta sairler sayfasi acmis bes satir demis, isi kliselestirmis. yakinda editiorluguu yapan zihinler kendilerine sair yaftasi yakistirip siir kitabida basarlar hatta nufuzlarini cogaltip altin portakal bile alirlar... burasi dunya ustelik turkiye.. bizde sair cok ama siir yok...

vesselam,

mezgidela
04-04-2006, 18:17
Ben de ediyorum!!!!

Zeki Çalar
05-04-2006, 12:23
POSTA Gazetesi "YURDUMUN ŞAİRLERİ"diye bir köşe açmış.Bence iyi de yapmış.Bir gazete olarak şiire yer açmış ve şiir yazanlara bir fırsat tanımış.Bu sitede çoğunluk protesto ediyor.Şiir sizin tekelinizde mi ki,hangi hakla protesto ediyorsunuz?Herkesin fikrine saygı duymanız gerekmez mi?
Türkiy e'de beş kişiden altısının şair olduğu bir dönemde,protesto edenlerle aynı görüşte olmadığımı saygı ile duyururum. Edited by: Zeki Çalar

sev_iş34
15-04-2006, 00:35
Yurdumun Şairleri!!! Şiir yazıyor POSTA yayımlıyor...

Şiiri Kumkapı'ya düşürdüklerinde sesimiz mi çıkmıştı?
Arabeskleştirenleri alkışlayanlar olmadı mı?
Bırakın ders kitaplarına çadaşşiirin girmesini... şiirimizi genç beyinlerin tanımasına izin vermeyenleri protesto ettik mi?
TV lerde veradyolarda, şiire-şaire yapılan haksızlığa karşı çıktık mı?

Kaç kişi POSTA gazetesine e-mail atarak, şiire ve şaire yapılan bu saygısızlığı protesto etti...

Ah popülizm...
Ah popülizmin dayanılmaz hafifliğine kanat çırpanlar...
Ah sanatın sanatcının hakkını yiyen rantcılar...

Gelelim yurdum insanının yazdığı şiirlere!!!..

Havva Sağ
38 yaşında ve 24 yıldır şiir ve şarkı sözü yazdığını söylemiş, okuyalım 24 yılın ürününü.

BAŞKASININ

Hey yaralı
Ne aranırsın
Giden gitti, bulamazsın
Yar dediğin kuş misali
Elinden kaçar, gider
Tutamazsın

Duymaz kimseler
Yüreğindeki çığlığı
Dindiremez kimse
Gözyaşlarını
Unut onda yaşadıklarını
O artık başkasının

Okur yazar nüfusumuzun yarısı, eline kalem alsa bu sözleri yazar... Şiir acaba herkesin yazdığı mıdır?

Bu kadar ucuz mudur?

Devam edecek...

Tüylerim diken diken oldu! Lütfen devam etsin... Şiir bu kadar ucuz mudur? Tavrınızı destekliyorum....

ezgisenturk
09-02-2007, 02:40
<B style="mso-bidi-font-weight: normal"> <?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />[/B]
<B style="mso-bidi-font-weight: normal">BELKİ HAYAT…[/B]
<B style="mso-bidi-font-weight: normal">[/B]
<B style="mso-bidi-font-weight: normal">Hayat bu her şey beklenir[/B]
<B style="mso-bidi-font-weight: normal">Ne sevinç ne hüzün ne keder[/B]
<B style="mso-bidi-font-weight: normal">Hiçbir zaman ayrı değil [/B]
<B style="mso-bidi-font-weight: normal">Her zaman beraber bekler[/B]
<B style="mso-bidi-font-weight: normal">Yaşamak bu [/B]
<B style="mso-bidi-font-weight: normal">Bir su ömrü kadar yaşamak[/B]
<B style="mso-bidi-font-weight: normal">Bir arı vızıltısında irkilmek[/B]
<B style="mso-bidi-font-weight: normal">Ölüm korkusuyla yaşlanmak[/B]
<B style="mso-bidi-font-weight: normal">Belki de sadece gülmek ve ağlamak[/B]
<B style="mso-bidi-font-weight: normal">Sadece bir anın yalan gülücüğü[/B]
<B style="mso-bidi-font-weight: normal">Bir anın hüznüyle ağlamak[/B]
<B style="mso-bidi-font-weight: normal">Yaşamak bundan ibaret kalmak[/B]
<B style="mso-bidi-font-weight: normal">Belki belki sadece ölmek [/B]
<B style="mso-bidi-font-weight: normal">Sadece bir anlık gülmek [/B]
<B style="mso-bidi-font-weight: normal">Bir anlık ağlamak [/B]
<B style="mso-bidi-font-weight: normal">Hayat bence sadece ölümü beklemek[/B]
<B style="mso-bidi-font-weight: normal"> [/B]

NURAY
20-02-2007, 21:51
2006'ya dair bir yazı bu,ancak;

zamanın popülasyondaki eliminesini niye unutur;ismini ünü yada başka bir nedeninden dolayı gizleyenler,umursamayanlar,sakınanlar.

galiba eleştirinin dayanılmaz hafifliği olsa gerek.

Nuray

özlem
05-03-2007, 10:49
smileys/smiley7.gif

sonsevdam
13-10-2008, 14:03
smileys/smiley7.gifbv

sevimli
14-10-2008, 18:36
ben posta gazetesine şiirlerimi göndermek istiyorum bunu nasıl yapabilirim.bana kolay bir yöntem söyler misiniz?.lütfen yardımcı olur musunuz.

emre gümüşdoğan
14-10-2008, 18:47
Sayın sevimli,
Bu başlığı baştan sona okumanız dışında bir öenrimiz ve yardımımız olacağını düşünmüyoruz.

Erdogan Kul
14-10-2008, 22:31
ben posta gazetesine şiirlerimi göndermek istiyorum bunu nasıl yapabilirim.bana kolay bir yöntem söyler misiniz?.lütfen yardımcı olur musunuz.

Galiba sözünü ettiğiniz gazetenin "iletişim adresi"ni öğrenip zarfın üzerine yazdıktan sonra o zarfın içine şiirlerinizi koyup postaya vermeniz yeterli olur. Posta işi zorsa, en yakın kargodan da bu işi yapabilirsiniz (biraz daha pahalıya gelebilir). Ama en kolay kolu, o gazetenin "faks" numarasını öğrenebilirseniz ve faks çekebileceğiniz bir yer varsa şiirlerinizi fakslamanız. Evet, en kolay yolu "fakslamak" ("e-mail" olarak göndermeyi bir yana bırakacaksak). Hepsi zor gelirse, gönderememeye devam etmiş olursunuz maalesef. Ta ki birileri gönüllü olarak bunu sizin yerinize yapana kadar...</font>
Edited by: Erdogan Kul

beyoglu
20-10-2008, 22:55
İyi hatırlıyorum yazımhanede bir arkadaşın şiiri yayınlanmışta bu köşede sanırsın nobel almış. herkes sayfalarca methiye düzmüştü. o da kalkmış şiiri gazeteden kesip onu taratıp baş köşeye aşmıştı.

öncelikle bizler bir şeylere dur demez ve yol verirsek sonuç buralar gelir.

kaan maan
26-10-2008, 22:41
Herhangi bir şiir kitabı 100 adet satar.
İyi bir şiir kitabı birkaç bin satar.
Posta gazetesine yazılan şiir 650 bin satar.
Posta gazetesin yazılan şiir 1 günde tükenir.
İyi bir şiir yüzlerce yıl sonra hatırlanabilir
"Ölen hayvan imiş aşıklar ölmez"
Aşıklar ölmez kısayoldan meşhur olmak isteyenler ölür.
Ölen hayvan imiş ?

egehan
07-11-2008, 13:21
sende guzlsın
gulde guzel
sordum kendı kendıme
ne oldu bu gulllere
hayat bu boyle gelır boyle gecer
cok kasıldın guzelıgınle
ıste o guzel guller gozumun onunde

egehan
07-11-2008, 13:23
http://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley4.gifmrb ezgı nasılsın,

remziye
23-11-2008, 19:21
ewet ya bende posta gazetesine siirlerimi sunmak istiyorum yardım ederseniz memnun olurum

remziye
23-11-2008, 19:24
slm bende şiirlerimi posta gazetesine sunmak istiyorum lütfen yardmcı olurmsunuz

emre gümüşdoğan
23-11-2008, 19:29
Arkadaşlar,

Şiirakademisi'nin, ne Posta Gazetesiyle, ne de "Yurdumun Şairleri" köşesiyle ilgisi vardır. Biz Posta Geazetesi'nin şiirimize hizmet değil, kötülük ettiğine inanıyoruz. Bu nedenle Size yardımcı olamayız.

Bu başlıkta Yurdumun Şairleri köşesi eleştirilmektedir!!!...

silver3140
09-12-2008, 15:22
korkarım sızlerı onaylayamıyacagım benm bıldgım objektıf yayımcı bunu yayımlar.
evvela şunu bılmenızı ve bu konuyu ozunde kavramanızı onerırım
burda asıl mevzu bırılerınn emegıne yada malına mulkune goz dıkıp rant saglamak degıl adı uzerınde AMATOR ŞAİR yanı bı rant yada kaznc beklentısı olmayan kışılerce yazılmış sozlerdır. he ayırca oyle bı bayan arkdasın orda yazdıgıbı yazısı var bız dıyor boşunamı okuoyruz şaair olmk ııcn.okunarak şaiir olunmaz şiir anıden gelışen tamamen bı duygu yogunlugunn somutlaştırılmasıdır.ben orta okul mezunuuym ıyı bı ınsaat ustasııym aynı zamnda cokk ıyı karakalem resım cızerım.gecen yazdan bu yanada bı kac şiir yazdım sızlerın tezını curutmemı ıstıyrsanız okutabıılıırm.... arz ederımhttp://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley32.gifhttp://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley32.gifhttp://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley32.gifhttp://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley32.gifhttp://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley32.gifEdited by: silver3140

silver3140
09-12-2008, 15:53
sayın ''YALNIZ'' oncelkle şaşıyorumda nasıl olmuşta kullanıcı adınızı dogru yazmışsınz hanı ne bılım hele bıde ''YANLIZ'' dıye gecseydınız ınanın daha cok eglenırdık.oyle baskalarına aıt alıntı sozlerle kednızı ahıl gostermenız ayrı bı rezalet.edebıyatta halk dılıde var bıze bıızm anlayacagımz sekılde lutfen bı seyler ver sayın profesorum.bunu yazarken aklıma ehlıyet sınavında unıversıtede motor bolumu okuyan bı kursıyer arkadsımızn motor dersınde 70ın altında puan aldıgını hatrladım. bence sıze cuk dıye oturdu bu kılıf.ustad ne demış her ınsan aklının bellı bı yuzdesını kullnabılıyr anca kımılerı hıç okula baslamadan da mısal onda ıkısını kullanabılıyrken oyle ıkı uc unı okuyan daha bu sevıyeye gelemıoyr uzgunum.egoıstler.....http://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley32.gifhttp://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley32.gifhttp://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley32.gifhttp://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley32.gif

emre gümüşdoğan
09-12-2008, 16:11
Evet bir şeyi kanıtladınız, şiiri bilmediğinizi...
Şiire, şiir okuyucusuna ve şiir emekçisine saygınız olsa yukarıdaki yazıları yazmazdınız.

silver3140
09-12-2008, 18:46
ınanın ne kadarda hazm edemezsenızde bu bı gercek.nasıl dıleyen dıledıgı gazateyı dıleyen dıledıgı kose yazarını okuyrsa buda boyle dıleyen ordakı siirlerı okur dılemeyn es gecer bu her aalanda boyledr.ayrıca sızın yaptıklarınz nedense emek sayılıoyrda bıızm yaptıklarımz neden dgersz kalııyr.bı ustunlugunuz mu acaba kusura bakmayın bu arz talep meselesı ...

emre gümüşdoğan
09-12-2008, 19:00
Arkadaşım, bırakın şiiri siz genel olarak sanatın ne olduğunu bilmiyorsunuz.
Herkesin yapabildiği ve herkesin anladığı sanat olamaz. Sıradan olur... Şiir dili ayrıdır. Günlük dille yazılmaz. Bunun içindir ki günlük dilden başkasını bilmeyen anlamaz.

Bu konu hazım konusu değil. Şiiri sadece duygulanmayla ifade eden, duygulanmayı yazmayı şiir sayan anlayışa tepkidir. Bilgisizliğe tepkidir. Bilgisiz olduğu halde "ben yazdım oldu. " mantığına tepkidir.

Sanat ve şiir konusunda bilgisizliğinizi sergilemek yerine gidin o halkımın şairlerinden biri olarak şiirkler yazın. Nasılsa yayımlayacak gazete ve siteler var. Burası size göre değil.

silver3140
09-12-2008, 19:22
sanat kımsenın babasının tapulu malı degıl her kes uretebılır...sanıırm sız duygusz şiirler yazıyrsunuz

emre gümüşdoğan
09-12-2008, 19:31
Ne yaparsın, halkımızın anlayacağı dilden izah etmek gerek, sabırlı olmak da...

Bak kardeşim, size mesleğinizle ilgili anlatayım.

Siz duvar ustasıymışsınız. Eminim ki iyi bir ustasınızdır. Birgün siz duvar örerken karşınıza bir çocuk gelse, "Ben de duvar örmeyi biliyorum, apartman bahçesinde tuğlalar vardı, ördüm." dese... hatta daha ileri gitse, "Benim ödüğüm duvarı halk daha çok beğeniyor." gibi saçmalasa...

İşte şu anda, o durumdayız.

Sanat senin babanın malı olsun, git istediğini yaz istediğin yerde yaz... burası sana före değil...

Edited by: emre gümüşdoğan

silver3140
09-12-2008, 19:38
işte kavramları ayıramadıgınz ııcn boyle ornek anca verebıldınız.el becerısı ayrı sey akıl ve dusunce becerısı cok daha ayrı sey....saygılar

emre gümüşdoğan
09-12-2008, 20:07
Kavramları da, sanat olmayanla sanatı da, şiirle siir olmayanıkarıştıran sizsiniz. Yukarıda "Sanat babanızın mali mı?" diye haykırmanız bundan. "Ben yazdım oldu." mantığı bundan...

Şiirakademisi bu saçma tartışmaları aşmış insanların edebiyat ürünlerini paylaştığı, sergilediği yer. Onun için şiir akademisi size büyük gelir...

silver3140
09-12-2008, 21:23
http://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley36.gifsıze anca gulerım.on yargınızada hayranım nasıl insaatcııym dedıysem hemnde duvarcı oldugumu şip dıye anlayı verdınız.ama uzgunum yanlış cvb.işte sızın ııcn şiir demk tek kalıp demk nasıl insaat dedıysem sdc duvar dıyebıldıysenz buda boyle bısey http://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley32.gifhttp://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley32.gif

emre gümüşdoğan
09-12-2008, 21:39
ya sabırrrrr!!!!!!

san_
10-12-2008, 00:00
http://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley36.gifhttp://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley36.gifhttp://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley36.gifhttp://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley36.gifhttp://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley36.gifhttp://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley36.gifhttp://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley36.gifhttp://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley36.gifhttp://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley36.gifhttp://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley36.gifhttp://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley36.gifhttp://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley36.gifhttp://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley36.gifhttp://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley36.gifhttp://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley36.gifhttp://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley36.gifhttp://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley36.gifhttp://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley36.gifhttp://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley36.gifhttp://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley36.gifhttp://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley36.gifhttp://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley36.gifhttp://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley36.gifhttp://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley36.gifhttp://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley36.gif

ogün kaymak
10-12-2008, 07:30
bence de duvarcı değil, duvarcı olan sayın führerdi.
bence silver:

a-müteahhit
b-taşeron
c-yüklenici

ayrıca avatarımdaki ''s'' de süpper...(evet evet 2 p'li)

zaza mahsun
12-12-2008, 20:06
ben zaza mahsun tuğrul 7yıldır istanbulda yaşıyorum 7yıldırda aşk şiirleri aşk besteleri yazıyorum.sizden isteğim yazmış olduğum yazıyı besteyi gazetede yayınlamanızı istiyorum.http://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley7.gifEdited by: zaza mahsun

emre gümüşdoğan
12-12-2008, 20:16
Arkadaşlar,

Şiirakademisi'nin, ne Posta Gazetesiyle, ne de "Yurdumun Şairleri" köşesiyle ilgisi vardır. Biz Posta Geazetesi'nin şiirimize hizmet değil, kötülük ettiğine inanıyoruz. Bu nedenle Size yardımcı olamayız.

Bu başlıkta Yurdumun Şairleri köşesi eleştirilmektedir!!!...

Neden bunu gazeteye değil de bize soruyorsunuz. Bir posta gazetesi alınız orada adres vardır. Bizim herhangi bir gazeteyle bağlantımız yok arkadaşım.

aydan
25-12-2008, 21:02
http://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley1.gifhttp://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley1.gifhttp://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley1.gifhttp://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley1.gifhttp://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley1.gifhttp://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley1.gifhttp://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley1.gifhttp://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley36.gifhttp://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley36.gifhttp://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley36.gifhttp://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley36.gifhttp://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley36.gifhttp://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley36.gif

coolll
27-12-2008, 16:40
gazeteye nasıl şiirimi verebilirmhttp://www.siirakademisi.com/forum2/smileys/smiley1.gif

emre gümüşdoğan
27-12-2008, 16:54
Sayın coolll,
Bizim Posta gazetesiyle ya da başka bir gazeteyle bağlantımız, ilgimiz yok.Kaldı kiPosta gazetesi açtığı o köşeyle şiirimize hizmet etmiyor aksine zarar veriyor. Bu nedenle eleştiriyoruz adı geçen gazeteyi.

Size önerim Posta gazetesi alıp bakınız, mutlaka adresleri vardır.

Edited by: emre gümüşdoğan

firatdemir
02-01-2009, 14:28
gazetede şiirlerim nasıl yayımlanır

Edited by: firatdemir

firatdemir
02-01-2009, 14:35
Reyhansın hoş kokulu

En güzel çiçeksin sen

Ziyanı yok sevme beni

Ancak mutlu ol isterim

Narin güzel sevgilim

Avcısın kalbimi vurdun

Virane ettin yüreğimi

Ciğerlerime işledi senin o güzelliğin
Irmaklar gibi akıttın benim gözyaşlarımıEdited by: firatdemir

emre gümüşdoğan
02-01-2009, 14:47
Sayın coolll,
Bizim Posta gazetesiyle ya da başka bir gazeteyle bağlantımız, ilgimiz yok.Kaldı kiPosta gazetesi açtığı o köşeyle şiirimize hizmet etmiyor aksine zarar veriyor. Bu nedenle eleştiriyoruz adı geçen gazeteyi.

Bir önceki kişiye yapılan duyurunun altına hala

yazılıyorsa bir sorun var demektir.

Ya yurdumun şairleri!!!! okuma yazma bilmiyor, ya okuduğunu anlayamıyor...

Ya da bu bir merkezden kasıtlı yaptırılıyor...

meyreli
02-01-2009, 21:27
Sayın coolll,

Bir önceki kişiye yapılan duyurunun altına hala

yazılıyorsa bir sorun var demektir.

Ya yurdumun şairleri!!!! okuma yazma bilmiyor, ya okuduğunu anlayamıyor...

Ya da bu bir merkezden kasıtlı yaptırılıyor...

Emre bey; bencede kasıt varson sayfaları okurken sinilerim bozuldu, sizin diger şiir sitelerinde veya siteden attığınız şairlerden hasmınız varmı ? bu yazılanlar normal degilll !.

ayrıca siteden şair uzaklaştırmak doğru bir davranışmıdır? edebiyat adına açılmış bir sitede! ( site sizin olabilir ama amötör şairlerede açık yanılıyormuyum yukarda yazılan yazılarda bahsi geçtigi için soruyorum yalnış anlaşılmasın amatörler tartışmalara girmeden nasıl kalemlerini sivriltecekler / tabiki saygı bertaraf edilmeden)

fakat amatör şaiirlere sayfa ayıran Posta'gazetesini protesto etmedigimide belirtmek isterim... hiç bir gazete böyle bir uygulama yapmazken tamam belki rant amaçlıdır ama rant amaçlı olarakda olsa şiire dolaylı yoldan hizmet degilmidir?...

selam ve sayğılarımla...

R.Ekrem Güven

emre gümüşdoğan
02-01-2009, 21:49
Sevgili meyreli,
Şiirakademisi'nde "küfür, hakaret" dışında kimse atılmaz.
Küfür olduğunda uyarılır, tekrarında bir iki gün siteden uazaklaştırma verilir. Aynı davranış ısrarla sürdürülürse siteden ilişiği kesilir.

Bügüne dek hiç kimse tartıştığı için, yönetimi eleştirdiği için atılmadı. Eleştirinin ve polemiğin edebiyatın dinamiklerinden olduğunu biliyorum.

Şiirakademisi'ni kıskananlar, yok etmeye çalışanlar var elbette.Bu başlıktakiler hiç kalır, bunlaraalıştık ama üye olup diğer üyelere özelden yazan, beni ve siteyi kötüleyenleri mi istersin, yoksa benim ve sitenin adresini kullanarak aldıkları sahte maillerle insanlara olmadık şeyler yazan, siteyi ve beni güç durumda bırakmak isteyenleri mi...

Posta gazetesi en azından o sayfasında şiirin ne olduğu hakkında bilgi verse ya da ustaların şiirlerinden ornekler verse, öğretici davransa anlarım. Ama ah ki ah...